Що таке "гібридна війна"?

Що таке "гібридна війна"?

 

Кажуть, що цю нашу «гібридну війну» придумав Путін. Але це далеко не так. Він справно копіює тільки те, що вже було в історії Росії.

Самий близький до нас приклад «гібриду» був створений саме Росією і саме на Україні, тільки сто років тому. Згадаємо історію.

В 1918 році Ленін явно побачив і усвідомив, що Україна впевнено віддаляється від Росії. Була створена УНР і її визнав світ. Як перешкодити цьому? Здавалося це неможливе. Але Ленін дуже «любив» Україну і не хотів її відпускати. Росія без України – ніщо. Це розуміли всі Московські царі, - знав це і Володимир Ілліч.

В Курську (!) Ленін створив з нестійких і заангажованих кремлем українців-перевертнів «український комуністичний уряд» . Це було просто зробити, тому, що Курськ був російською територією. Він придав тому урядові кілька тисяч добре озброєних червоноармійців-росіян.

Ось ті кавзі-українці за наказом Леніна разом з регулярною російською армією й пішли війною на Київ. УНР надіслала Росії ы в Лігу Націй листа і вимагала припинити окупацію своїх земель. Але російський нарком закордонних справ Чичерін (навіть не Ленін) відповів, що ніякого вторгнення Росія в Україну не здійснює, а воює з Україною - Український же Радянський уряд…  

Точно така ситуація в сьогоднішній  Україні… Тільки замість Курська – Донбас, замість «українського комуністичного уряду» маріонеткові - ДНР і ЛНР, які Росія створила прямо на території України. Як і тоді, до російських інтервентів сьогодні примкнула вся місцева нечисть. А Росія, як і тоді, веде наступ своїм регулярними військом, озброєним потужною сучасною воєнною технікою.

 

Євген Шаповалов, член Національної Спілки Краєзнавців України.