Розмова у черзі

Десь тиждень тому, стоячи у черзі в одному місцевому магазинчику, я ненавмисно став слухачем однієї розмови. Купуючи хліб та цукор, до речі за гривні, які їм виплатила українська влада, дві бабусі співчували одна одній, як їм тяжко, та коли вже нарешті скинуть цю «хунту». Я вирішив поцікавитися у них, а що таке «хунта»? На що отримав відповідь: “Это фашисты, которые людей расстреливают». Інша в цей момент додала: «Те, что с Майдана». Монотонним голосом та з неворушливим поглядом я їм сказав: «А чего они нас еще не расстреляли?» Не дочекавшись відповіді, я хотів їм пояснити, що насправді значить це слово — хунта. Але вони наодріз відмовилися мене слухати.

Для всіх тих, хто, як кажуть на Донбасі, не слідкує за базаром, хочу пояснити, що хунта (іспанською мовою означає об`єднання) — це військові союзи і організації, які приходять до влади шляхом військових переворотів і встановлюють, як правило, режими військової диктатури. Також це назви громадсько-політичних організацій, об`єднань в  іспанських країнах (Іспанія та більшість країн Латинської Америки).

Як би в нас була хунта та військова диктатура... то ви — прихильники «руського міра», не ляпали б своїм язиком на кожному кроці.

Любомир.

Comments