У Київ до Олекси

Вже вдруге у Київ відправилися учні, переможці слухань пам`яті Олекси Тихого. У січні їх гостинно приймав Новодмитрівський ліцей, а у травні хлопці і дівчатка з Дружківки, Кіндратівки, Костянтинівки поїхали на екскурсію до цвітучого і надзвичайно красивого навесні Києва. Приємно, що таке паломництво до нашого великого земляка стає традиційним. В столиці нас зустрів пан Володимир, син Олекси Тихого.
 
 
Добра традиція - фото на пам’ять разом з Володимиром Тихим поміж хрестами на могилах О.Тихого та В.Стуса на день загибелі Олекси, 5 травня.

Екскурсія під його проводом стала незабутнім враженням. Вчений-еколог, пан Володимир виявився неабияким знавцем Києва. Поринаючи то у найдавніші часи, то у буремну політичну історію ХХ сторіччя, чудовою українською мовою він зачарував усіх своєю розповіддю. Він буквально надихнув усіх нас, тепер уже самостійно, вдосконалювати своє знання нашої столиці. Після екскурсії нас радо приймали у редакції культурологічного щоденника «Слово Просвіти». Познайомилися з головним редактором Любов`ю Голотою і журналістами, випили чаю. До подарунків від пана Володимира додались книги, які нам подарували у редакції. У другій половині дня ми побували на Байковому кладовищі, де поховані наші лицарі-козаки, правозахисники Олекса Тихий, Василь Стус, Юрій Литвин. Вшановуючи пам`ять загиблих у боротьбі за волю і незалежність України, ми запалили лампадки та поклали вінки з написами: «Олексі від земляків» і «Василю від земляків з Донеччини». Враження від цієї подорожі до витоків нашої державності, до Олекси Тихого яскраві і незабутні.

І. Бредихін, викладач КПЛ.