Купальський вогонь в селі Ілліча

Славиться наше село красивими, колоритними концертами та народними гуляннями, які проводить сільський будинок культури під керівництвом директора, організатора усіх свят Хронічової Ірини Григорівни.
 

От і знову на одному із вигонів села, що біля ставка, запалав Купальський вогонь — свято сонця, води, квітів, краси, молодості та самоочищення. Давно забуті обряди вечорниць були показані учасниками художньої самодіяльності. Круг Марени — купальського дерева, яке заквітчали дівчата, та Купайла водилися хороводи, співались купальські пісні у виконанні народного вокального ансамблю «Горицвіт» та «Сонечкі». Порадував виступом гість свята народний ансамбль «Калина» Предтечинського СБК.

Персонажі Купальського свята — Водяний, Чорт, Лісовик, Мавка, Потерчсита радували глядачів своїми виступами.

Красиве видовище було на ставку, коли дівчата пускали вінки на воду із запаленими свічками, щоб узнати свою долю.

Завершилось свято традиційним підпалюванням Купальського вогню Дідом Чаклуном та стрибанням через вогонь, який очищає від хвороб, гріхів та чар. Молоді пари, взявшись за руки, перестрибували через вогнище, щоб дізнатися — будуть вони у парі чи ні.

Дай Бог здоров’я всім, хто подарував нам душевну радість, українське тепло. Хай яркий цвіт папороті вселиться в кожне серце і душу, щоб всі стали добрими і щасливими.

З повагою, жителька села Ілліча Хомутова Оксана.

Comments

Завершиться праздник должен был традиционным купанием в обнаженном виде и всенепременно сексом.