Наших бьют

Как нам сообщили члены константиновской "Свободы", вчера вечером они, вместе с однопартийцами, попытались выехать на микроавтобусах из Краматорска в Киев на марш УПА.

Однако, один из автобусов под Краматорском остановили ГАИшники, после чего к автобусу свободовцев подъехал автомобиль, из которого выбежали люди в комуфляже и разбили лобовое стекло.

Такое же нападение было совершено вчера в Славянске где-то около 21.00 часов на второй автобус со свободовцами, в котором ехала группа из Константиновки. На остановке у светофора из одной из машин выскочил человек с мешком (скорее всего в нем была гиря) и разбил ветровое стекло в автобусе этой группы.

Но большинство пассажиров автобусов это не смутило и они поехали в Киев на поезде.

Как нам сообщили наши свободовцы, добрались они нормально и в настоящий момент  принмают участие в шествии, посвященном 71-й годовщине создания Украинской повстанческой армии, на котором планируется выдвинуть требования по возвращения звания Героев Украины Роману Шухевичу и Степану Бандере, а также провозглашению 14 октября государственным праздником.

==================================================

Подробности от пресс-секретаря ДОО «Свобода» Дмитрия Чернявского: «В двух наших автобусах, из Славянска и Краматорска, которые ехали в Киев на марш УПА, неизвестные в камуфляже, ночью в присутствии милиции, разбили лобовые стекла, часть наших людей не смогли доехать. Перед этим автобусы останавливало ГАИ и настойчиво «рекомендовало" не ехать дальше».

Отзывы в Интернете:

- хоть бы регистраторы поставили в автобусы, или уже на мобилку снимал бы кто.

- правий, скло коштовніше за реєстратор. А в мене ще просте питання, якого дідька треба було їхати опівночі, га? Хто так робить? Треба їхати вдень, виїжджати ЗРАНКУ!!! Знали ж про погрози, всі ці дії не є раптовими! Вони ж очікувані! То чого в ніч поперлися, бовдури? Це ж війна чи ні? То чому ці свободівці, знаючи про небезпеку, поводять себе як ЖЕРТВИ, як вівці?

- Та ні. Не так. Той, що розбив шибку, він діяв за планом. Я саме про це. Саме адекватно мусили б діяти свободівці. До речі, можна було винайняти озброєного АК міліціянта у Краматорському відділку УДО. Не коштовно... Якщо самим "в падлу" бітами попрацювати.

- люди передвигаются в мирное время по своей мирной стране

Это все НЕНОРМАЛЬНО: регистраторы, автоматы, танки...

- Таке враження, що в армії взагалі ніхто не був. А якщо був, то мабуть тільки сортир чистив зубною щіткою. Скільки людей було в автобусі, а скільки в тій автівці, що зупинила автобус? І ось картина маслом, з автівки вийшла одна (ОДНА!!!) людина і цеглою...

- Тщательней готовится надо к таким поездкам и акциям. Или в Донецкой "Свободе" проблема с оргавиками?

-У м.Краматорськ нас зупинило ДАІ, мотивуючи це тим що ми не узгодили маршрут поїздки з обласним управлінням ДАІ. Після моєї розмови з інспекторами, вони мене запевнили що перепишуть наші данні і ми спокійно поїдемо далі.

У м.Слов'янськ автобус був заблокований автомобілями, на дорогу вибігла людина в камуфльованому одязі та розбила лобове скло буса.

Інший автобус:

На посту ДАІ Александроского району , після того як інспектор перевірив документи , під'їхав автомобіль ВАЗ 2108 бежевого кольору , номери були затерті , з машини вийшли люди в масках і вибили лобове скло каменем , на що отримали в відповідь розбите дзеркало , а ось тепер найцікавіше , це все відбувалося на очах інспекторів , які погналися за машиною ВАЗ 2108, але не наздогнали , зауважимо що в них була Skoda Oktavia 1.8 турбо.

- Якшо хтось думає, шо в 21 сторіччі від РХ пересування на 100 км в обласний центр - це "елементарная жітєйская задача", той здорово помиляється. Нє, звісно- якшо Ви нікому не цікаві, і їдете там арбайт

- Ты как с луны упал. Ну хотите нормально доехать - наймите чартер, охрану. По какой стране? Президент только что не в танке ездит, а вы вроде как из другой страны.