Депутата, одного из главных фигур в образовании города О.Зайцеву обвиняют во взятке (обновляется)

Сотрудники Департамента защиты экономики Нацполиции выявили схему "оплаты" студентами дипломных работ и успешной сдачи госэкзаменов в филиале Донецкого университета, расположенного в Константиновке. 

Правоохранители провели оперативные мероприятия одновременно в Константиновке Донецкой области и Виннице.

Отмечается, что ранее правоохранители задокументировали получение директором филиала Ольгой З. $700 за успешную защиту дипломов двумя студентами. Однако 24 июля во время передачи оставшейся суммы взятки в $300, когда она отдавала купленные дипломы, ее задержали. 

СМИ сообщают, что часть полученных средств взяточница положила на банковскую карточку заведующего одной из кафедр ДонНУ им. В. Стуса в Виннице. 

В связи с этим полиция Донецкой и Винницкой областей совместно проводили обыски в помещениях как Константиновского филиала, так и главного вуза, а также по месту жительства задержанной преподавательницы в Донецкой области. 

Сообщается, что мероприятия проводились в рамках уголовного производства, открытого по части 3 статьи 368 (принятие предложения, обещания или получения неправомерной выгоды должностным лицом) УК Украины.

Как сообщал "ОстроВ", руководитель Константиновского филиала Донецкого национального университета Ольга Зайцева разоблачена на вымогательстве денежных средств от студентов.

***

Подробности в завтравшнем (от 26.07) выпуске "Провинции"

=================================================================

26.07.2017 - 

ОФІЦІЙНА ЗАЯВА

У зв’язку з поширенням викривленої інформації у межах вітчизняного медіапростору Донецький національний університет імені Василя Стуса вважає за потрібне офіційно заявити: 24 липня 2017 року відповідно до Ухвал слідчого судді Краматорського міського суду Донецької області від 19 липня 2017 року в приміщеннях Донецького національного університету імені Василя Стуса було проведено певні слідчі дії. Вони проводилися в межах досудового розслідування з кримінального провадження, порушеного за ч. 3 ст. 369 - 2 Кримінального кодексу України (Зловживання впливом). Наголошуємо, що кримінальне впровадження порушено не за припущенням фактів хабарництва, зловживання службовим становищем чи підробки документів. Перевіряється лише інформація щодо нібито пропозиції керівника Костянтинівської філії вплинути на прийняття рішення завідувачем кафедри Університету. Так, 24 липня 2017 року до кабінету тимчасово виконуючого обов’язки ректора з’явилися співробітники Національної поліції Донецької області, які пред’явили відповідні документи та ухвали суду про надання дозволів на проведення обшуків. З метою найшвидшого з’ясування істини та встановлення достовірності подій керівництво університету сприяло і надало співробітникам поліції необхідні речі, документи та пояснення. Фактично, обшуку (у класичному його розумінні) не було. Було проведено тимчасове вилучення речей та документів, детальне оформлення яких зайняло багато часу. Наразі триває процес досудового розслідування, тобто перевірка інформації. На даний час жоден співробітник університету не затриманий, до жодного співробітника не застосовано запобіжних заходів, про підозри не повідомлялося. Просимо до часу завершення розслідування не поспішати зі звинуваченнями та висновками на адресу Університету та представників його колективу.

Прес-центр ДонНУ імені Василя Стуса Фото Донецький національний університет імені Василя Cтуса.

Справа № 234/10125/17

Провадження № 1-кс/234/3422/17

====================================================================

Справа № 234/9199/17

Провадження № 1-кс/234/4853/17

 

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про тимчасовий доступ до речей і документів

    12 вересня 2017 року                                 м. Краматорськ

              Слідчий суддя Краматорського міського суду Донецької області Фоміна Ю.В., при секретарі Муратовій Д.К., за участю слідчого Шевченко Д.В.,

    розглянувши у судовому засіданні клопотання слідчого слідчого управління Головного управління Національної поліції в Донецькій області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_1 про тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю,-

ВСТАНОВИВ:

11.09.2017 року до Краматорського міського суду Донецької області надійшло клопотання слідчого слідчого управління Головного управління Національної поліції в Донецькій області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_1, погоджене з прокурором відділу управління нагляду прокуратури Донецької області ОСОБА_2 про тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю, а саме до:

- належним чином завірених копій посадових інструкцій або іншого правого документа, яким регламентується діяльність працівників ДонНУ ім. В. Стуса, зокрема ОСОБА_3 завідувача кафедри політології та державного управління ДонНУ ім. В.Стуса; ОСОБА_4 - декана економічного факультету ДонНУ ім. В.Стуса; ОСОБА_5 - доцента, викладача кафедри менеджменту ДонНУ ім. В.Стуса; ОСОБА_6 - доцента, викладача кафедри економіки підприємства ДонНУ ім. В.Стуса; ОСОБА_7 доцента, старшого викладача кафедри менеджменту ДонНУ ім. В.Стуса; ОСОБА_8 - професора кафедри менеджменту ДонНУ ім. В.Стуса; ОСОБА_9 завідувача кафедрою обліку, аналізу і аудиту ДонНУ ім. В.Стуса; ОСОБА_10 - доцента, викладача кафедри менеджменту ДонНУ ім. В.Стуса; ОСОБА_11 - доцента, викладача кафедри інформаційних систем управління ДонНУ ім. В.Стуса; ОСОБА_12 - доцента, викладача кафедри інформаційних систем управління ДонНУ ім. В.Стуса; ОСОБА_13 -- завідувача навчальної лабораторії кафедри фінансів і банківської справи ДонНУ ім. В.Стуса; ОСОБА_14 - доцента, викладача кафедри фінансів і банківської справи ДонНУ ім. В.Стуса; ОСОБА_15 - доцента, в.о. завідувача кафедри економічної теорії та розвитку і розміщення продуктивних сил економічного факультету ДонНУ ім. В.Стуса; ОСОБА_16 - старшого викладача кафедри управління персоналом і економіки праці ДонНУ ім. В.Стуса; ОСОБА_17 -- доцента, викладача кафедри теорії та історії української і світової літератури ДонНУ ім. В.Стуса.

- належним чином завірених копій відомості обліку успішності за 2016-2017 навчальні роки студентів: ОСОБА_18, ОСОБА_19, ОСОБА_20, ОСОБА_21, ОСОБА_22, ОСОБА_23, ОСОБА_24, ОСОБА_25; ОСОБА_26; ОСОБА_27, ОСОБА_28, ОСОБА_23;

- оригінал особової справи студента ОСОБА_23; ОСОБА_25; ОСОБА_27;

- оригінали курсових робіт ОСОБА_29, ОСОБА_24, ОСОБА_27, ОСОБА_22, ОСОБА_18, ОСОБА_30, ОСОБА_26, ОСОБА_28, ОСОБА_31;

- витяг з наказу Донецького національного університету імені ОСОБА_32 про зарахування на перший курс заочної форми навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня «Бакалавр» ОСОБА_19,

які знаходяться у володінні посадових осіб Донецького національного університету імені ОСОБА_32, розташованого за адресою: 21021, м. Вінниця, вул. 600- річчя, 21.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України, клопотання розглянуто без виклику представника Донецького національного університету імені ОСОБА_32, з огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення документів, яка полягає у тяжкості вчиненого кримінального правопорушення.

Вислухавши слідчого, який просив задовольнити клопотання, дослідив письмові матеріали, додані до клопотання, суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав:

У провадженні СУ ГУНП в Донецькій області знаходяться матеріали кримінального провадження, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12017050000000025 від 16.01.2017 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 368, ч. 1 ст. 369 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що ОСОБА_33 відповідно до наказу ректора Донецького національного Університету імені ОСОБА_32 (до 04.10.2016 Донецькій національний університет, далі ДонНУ імені ОСОБА_32) №1089/06 від 21.08.2003 року призначено на посаду директора Костянтинівської філії Донецького національного університету імені ОСОБА_32 (до 01.01.2015 Костянтинівський навчально-консультативний центр, далі Костянтинівська філія ДонНУ імені ОСОБА_32).

Відповідно до службових обовязків директора Костянтинівської філії ДонНУ імені ОСОБА_32, ОСОБА_33 приймає на роботу та звільняє з роботи працівників Філії згідно з чинним законодавством, визначає функціональні обовязки працівників Філії, забезпечує своєчасне подання статистичної звітності, а також іншу необхідну інформацію Університету.

Таким чином, ОСОБА_33 працюючи на посаді директора Костянтинівської філії Донецького національного університету імені ОСОБА_32 виконує організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські обов'язки, тобто відповідно до п.1 примітки до ст. 364 КК України є службовою особою.

Так, у вересні 2016 року, знаходячись у м. Костянтинівка, більш точні час та місце в ході досудового розслідування встановити не виявилося можливим, ОСОБА_33, працюючи на посаді директора Костянтинівської філії Донецького національного університету імені ОСОБА_32, будучи службовою особою, в порушення вимог ст. ст. 322 Закону України «Про запобігання корупції», являючись депутатом VI скликання Костянтинівської міської ради, з метою одержання від студентів 1 курсу заочного відділення історичного факультету Донецького Національного університету імені ОСОБА_32 ОСОБА_34 та ОСОБА_35 неправомірної вигоди для себе та інших осіб за вчинення в інтересах вказаних студентів дій з використанням свого службового становища, вступила в злочинну змову з завідувачем кафедри політології та державного управління Донецького національного університету імені ОСОБА_32 ОСОБА_3.

В подальшому, у вересні 2016 року, точний час в ході проведення досудового розслідування встановити не надалося можливим, ОСОБА_33 діючи умисно, повторно, із користі, з метою реалізації свого злочинного умислу, направленого на одержання неправомірної вигоди для себе та завідувача кафедри політології та державного управління ДонНУ імені ОСОБА_32 ОСОБА_3 здійснила виклик студента ІНФОРМАЦІЯ_1, розташованого на другому поверсі будівлі Костянтинівської філії ДонНУ імені ОСОБА_32 за адресою: м. Костянтинівка, пр. Ломоносова, 157, де повідомила останньому, що цьогорічна навчальна програма дуже складна і своїми силами він та його сестра студентка 1 курсу заочного відділення історичного факультету Донецького Національного університету імені ОСОБА_32 ОСОБА_35 самостійно написати та захистити дипломні роботи, а також успішно скласти комплексний державний іспит не зможуть і в результаті цього їх буде відраховано з ДонНУ імені ОСОБА_32, проте у разі передачі неправомірної вигоди у розмірі 1000 доларів США, по 500 доларів США з кожного, завідувачу кафедри політології та державного управління ДонНУ імені ОСОБА_32 ОСОБА_3, за них будуть написані дипломні роботи, які вони успішно захистять, а також комплексний державний іспит з політології вони складуть без будь-яких труднощів, при цьому їм навіть не прийдеться для цього їхати до м. Вінниці, де розташований ДонНУ імені ОСОБА_32 та за результатами державного екзамену в червні-липні 2017 року їм будуть видані дипломи про закінчення вказаного вищого навчального закладу, у разі ж не здачі екзамену останніх буде відраховано з ДонНУ імені ОСОБА_32. На вмовляння ОСОБА_33, ОСОБА_34 погодився, зазначивши що зібрати відразу всю суму неправомірної вигоди для його родини буде дуже важко.

Після цього, ОСОБА_33, з метою доведення свого злочинного умислу до кінця, періодично телефонувала на мобільний телефон ОСОБА_34, питаючи коли він зможе зібрати необхідну суму грошей для передачі ОСОБА_3 в якості неправомірної вигоди за захист дипломних робіт та успішне складання державного іспиту, погрожуючи при цьому, що у разі не написання дипломних робіт та не здачі державного іспиту ОСОБА_34 та його сестру ОСОБА_35 може бути відраховано з ДонНУ імені ОСОБА_32.

В подальшому, 16.01.2017 ОСОБА_34, усвідомивши незаконність дій ОСОБА_33, звернувся до правоохоронного органу з заявою про притягнення її до кримінальної відповідальності, виявивши бажання взяти участь у заходах по викриттю злочинної діяльності ОСОБА_33 та ОСОБА_3.

20.01.2017 приблизно о 13.00 годині, ОСОБА_33, діючи умисно, повторно, за попередньою змовою з завідувачем кафедри політології та державного управління ДонНУ імені ОСОБА_32 ОСОБА_3, маючі злочинний умисел, направлений на отримання неправомірної вигоди для себе та третьої особи, знаходячись у своєму службовому кабінеті, розташованому на другому поверсі будівлі Костянтинівської філії ДонНУ за адресою: м. Костянтинівка, пр. Ломоносова, 157, здійснила дзвінок на мобільний телефон ОСОБА_34 та повідомила останньому, що йому терміново необхідно прибути до неї у кабінет з частиною раніше обумовленої неправомірної вигоди. Цього ж дня, приблизно о 13.10 годині, ОСОБА_34, знаходячись у службовому кабінеті ОСОБА_33, розташованому за вищевказаною адресою, передав останній грошові кошти у сумі 500 доларів США, у якості частини неправомірної вигоди за написання дипломних робіт та їх захист, успішне складання ним та його сестрою державного екзамену, а також в подальшому видачу дипломів про закінчення ними вказаного вищого навчального закладу. В свою чергу, ОСОБА_33 замість 500 доларів США отриманих від  ОСОБА_34 передала останньому 5000 гривень та наказала перерахувати вказані грошові кошти на банківську карту ПАТ КБ «Приват Банк» завідувача кафедри політології та державного управління ДонНУ імені ОСОБА_32 -- ОСОБА_3

Цього ж дня, ОСОБА_34, виконуючи вимогу ОСОБА_33 попрямував до відділення ПАТ КБ «Приват Банк», розташованого за адресою: м. Костянтинівка, вул.Поштова (Ленінградська), 2, де о 16:32 годині за допомогою здійснення дистанційних платежів перерахував на картковий рахунок - 4149 4978 2806 4826, який належить ОСОБА_3 грошові кошти у сумі 5000 гривень.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, 23.02.2017 приблизно о 09.00 годині, ОСОБА_33 діючи умисно, повторно, за попередньою змовою з ОСОБА_3, маючі злочинний умисел, направлений на отримання неправомірної вигоди для себе та третьої особи, знаходячись у своєму службовому кабінеті, розташованому на другому поверсі будівлі Костянтинівської філії ДонНУ імені ОСОБА_32 за адресою: м. Костянтинівка, пр. Ломоносова, 157, здійснила дзвінок на мобільний телефон ОСОБА_34 та повідомила останньому, що йому необхідно прибути до неї у кабінет з частиною раніше обумовленої неправомірної вигоди.

Цього ж дня, приблизно о 09.10 годині, знаходячись у своєму службовому кабінеті, розташованому за вищевказаною адресою, ОСОБА_33 повідомила ОСОБА_34 про необхідність перерахування 5000 гривень, які на її думку еквівалентні 200 доларам США, на банківську карту ПАТ КБ «Приват Банк» завідувача кафедри політології та державного управління ДонНУ імені ОСОБА_32 - ОСОБА_3, в якості частини раніше обумовленої неправомірної вигоди за написання дипломних робіт та їх захист, успішне складання ним та його сестрою кмплексного державного іспиту, а також видачу дипломів про закінчення ними вказаного вищого навчального закладу.

Цього ж дня, ОСОБА_34, виконуючи вимогу ОСОБА_33 попрямував до відділення ПАТ КБ «Приват Банк», розташованого за адресою: м. Костянтинівка, вул. Поштова (Ленінградська), 2, де о 10.41 годині за допомогою здійснення дистанційних платежів перерахував на картковий рахунок - 4149 4978 2806 4826, який належить ОСОБА_3, грошові кошти у сумі 5000 гривень.

30.05.2017 о 12.09 годині, ОСОБА_33, знаходячись у своєму службовому кабінеті, розташованому на другому поверсі будівлі Костянтинівської філії ДонНУ за адресою: м. Костянтинівка, пр. Ломоносова, 157, здійснила дзвінок на мобільний телефон ОСОБА_3 з метою зясування, яким чином буде відбуватися прийом державного екзамену з навчальної дисципліни «Політологія» у студентів 1 курсу заочного відділення історичного факультету ДонНУ імені ОСОБА_32 ОСОБА_34 та ОСОБА_35 На що ОСОБА_3, діючи умисно, із користі, повторно, за попередньою змовою групою осіб, використовуючи своє службове становище, достовірно знаючи про те, що він входить до складу екзаменаційної комісії зі складання державного екзамену з політології студентами 1 курсу заочного відділення історичного факультету ДонНУ імені ОСОБА_32, повідомив ОСОБА_33, щоб вона сама обрала для ОСОБА_34 та ОСОБА_35 два будь-які білети з навчальної дисципліни «Політологія» для успішної здачі останніми комплексного державного іспиту з вказаної навчальної дисципліни.

Цього ж дня, о 12.18 годині ОСОБА_33, знаходячись на своєму робочому місці за вищевказаною адресою, діючи умисно, повторно, за попередньою змовою з ОСОБА_3, маючі злочинний умисел, направлений на отримання неправомірної вигоди для себе та третьої особи, здійснила дзвінок на мобільний телефон ОСОБА_34 та повідомила останньому, що йому та його сестрі - ОСОБА_35 необхідно прибути 01.06.2017 о 09.00 годині до Костянтинівській філії ДонНУ імені ОСОБА_32 для складання державного іспиту з політології у режимі відео-звязку.

31.05.2017 приблизно о 12.00 годині ОСОБА_33, діючи за попередньою змовою з ОСОБА_3, із користі, з метою отримання неправомірної вигоди для себе та третьої особи, знаходячись в приміщенні Костянтинівської філії ДонНУ імені ОСОБА_32, розташованого за вищевказаною адресою, використовуючи своє службове становище, дала вказівку методисту Костянтинівської філії ДонНУ імені ОСОБА_32 ОСОБА_36 обрати два будь-які білети з питаннями до комплексного державного іспиту з «Політології» та надіслати їх на електронну пошту ОСОБА_34 та ОСОБА_35 для успішної підготовки та здачі останніми комплексного державного іспиту з вказаної навчальної дисципліни. На що ОСОБА_36, виконуючи вказівку директора філії обрала два екзаменаційні білети №4 та №7 з питаннями до комплексного державного іспиту з «Політології», після чого за допомогою електронної поштової скриньки Костянтинівської філії ДонНУ імені ОСОБА_32 - [email protected] відправила вказані білети на електронні поштові скриньки ОСОБА_34 - [email protected] та ОСОБА_35 - [email protected] у цифрових форматах з назвами: «ОСОБА_37 docx» та «ОСОБА_38 docx», завдяки яким останні повинні були заздалегідь підготуватись до успішної здачі комплексного державного іспиту з «Політології».

01.06.2017 о 10.20 годині, ОСОБА_34 та ОСОБА_35, знаходячись в приміщенні компютерного класу Костянтинівської філії ДонНУ імені ОСОБА_32, розташованому за адресою: м. Костянтинівка, пр. Ломоносова, 157, сидячи за персональним компютером за допомогою встановленої програми «Skype» вийшли на відео-звязок з викладачами екзаменаційної комісії ДонНУ імені ОСОБА_32, серед яких був і ОСОБА_3 та почали відповідати на питання згідно раніше отриманих екзаменаційних білетів, тим самим складати комплексний державний іспит з політології. Відповівши на питання екзаменаційних білетів ОСОБА_34 та ОСОБА_35 закінчили відео звязок з викладачами та отримали позитивні оцінки, які надають право на отримання диплому про закінчення вказаного вищого навчального закладу.

Також, ОСОБА_3, знаходячись у м. Вінниця, більш точні час та місце в ході досудового розслідування встановити не надалося можливим, діючи умисно, із користі, повторно, за попередньою змовою із ОСОБА_33, використовуючи своє службове становище, отримав від невстановленої в ході досудового розслідування особи проекти дипломних робіт на теми «Парламентаризм та партійно-політична відповідальність: досвід України» та «Технології формування іміджу політичного та партійного лідера» для їх захисту ОСОБА_34А і ОСОБА_35 та за раніше отриману неправомірну вигоду, відправив проекти вказаних дипломних робіт за допомогою невстановленої в ході досудового розслідування електронної поштової скриньки на електронну поштову скриньку [email protected] Костянтинівської філії ДонНУ імені ОСОБА_32.

В свою чергу, 01.06.2017 приблизно о 12.30 годині, ОСОБА_33, діючи за попередньою змовою з ОСОБА_3, знаходячись в приміщенні Костянтинівської філії ДонНУ імені ОСОБА_32 за адресою: м. Костянтинівка, пр. Ломоносова 157, використовуючи своє службове становище, надала вказівку методисту Костянтинівської філії ДонНУ імені ОСОБА_32 ОСОБА_36 переслати електронні файлові документи з дипломними роботами, які надіслав ОСОБА_3 на електронні поштові адреси ОСОБА_34 та ОСОБА_35 На що, ОСОБА_36, виконуючи вказівку директора філії ДонНУ з електронної поштової скриньки Костянтинівської філії ДонНУ імені ОСОБА_32 - [email protected] на електронну поштову скриньку ОСОБА_34 - [email protected] проект раніше отриманої від ОСОБА_3 дипломної роботи, у вигляді цифрового файлу «Партійна відповідальність (ОСОБА_34).doc» всього на 113 сторінках та на електронну поштову скриньку ОСОБА_35 - [email protected], файл «диплом Антошина.docx» з дипломною роботою ОСОБА_35 на тему «Технології формування іміджу політичного та партійного лідера» загальним змістом на 148 сторінках, завдяки яким останні повинні були заздалегідь підготуватись та успішно захистити вказані дипломні роботи.

07.06.2017 о 15.30 годині, ОСОБА_33 діючи умисно, повторно, за попередньою змовою з ОСОБА_3, маючі злочинний умисел, направлений на отримання неправомірної вигоди для себе та третьої особи, знаходячись у своєму службовому кабінеті, розташованому на другому поверсі будівлі Костянтинівської філії ДонНУ імені ОСОБА_32 за адресою: м. Костянтинівка, пр. Ломоносова, 157, здійснила дзвінок на мобільний телефон ОСОБА_34 та повідомила останньому, що 08.06.2017 о 09.00 годині йому та його сестрі - ОСОБА_35 необхідно прибути до Костянтинівській філії ДонНУ імені ОСОБА_32 для захисту дипломних робіт у режимі відео-звязку.

08.06.2017 приблизно о 10.00 годині ОСОБА_34 та ОСОБА_35, знаходячись в приміщенні компютерного класу Костянтинівської філії ДонНУ імені ОСОБА_32 за адресою: м. Костянтинівка, пр. Ломоносова, 157, сидячи за персональним компютером за допомогою встановленої програми «Skype» вийшли на відео-звязок з викладачами ДонНУ імені ОСОБА_32, серед яких був присутній і ОСОБА_3, які повинні приймати захист дипломної роботи, після чого почали відповідати на питання викладачів відповідно до тем своїх дипломних робіт, тим самим проходити процедуру захисту дипломних робіт. Відповівши на усі питання ОСОБА_34 та ОСОБА_35 захистили свої дипломні роботи, отримавши позитивні оцінки та закінчили відео-звязок з викладачами.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, 18.07.2017 приблизно о 13.00 годині, ОСОБА_33, діючи умисно, повторно, за попередньою змовою з ОСОБА_3, маючі злочинний умисел, направлений на отримання неправомірної вигоди для себе та третьої особи, знаходячись у своєму службовому кабінеті, розташованому на другому поверсі будівлі Костянтинівської філії ДонНУ імені ОСОБА_32 за адресою: м. Костянтинівка, пр. Ломоносова, 157, здійснила дзвінок на мобільний телефон ОСОБА_34 та повідомила останньому, що йому та його сестрі ОСОБА_35 необхідно прибути до неї у кабінет для отримання дипломів про закінчення ДонНУ імені ОСОБА_32.

24.07.2017 приблизно о 10:30 годині, ОСОБА_34, разом з ОСОБА_35, знаходячись у службовому кабінеті ОСОБА_33, розташованому за вищевказаною адресою, відповідно раніше досягнутої домовленості, передав останній грошові кошти у сумі 300 доларів США, у якості останньої частини неправомірної вигоди за написання дипломних робіт та їх захист, успішне складання ним та його сестрою комплексного державного іспиту з політології, а також видачу дипломів про закінчення ними вказаного вищого навчального закладу. В свою чергу ОСОБА_33 передала останнім дипломи спеціаліста про закінчення Донецького національного університету імені ОСОБА_32 на імя ОСОБА_34 та ОСОБА_35 з додатками до них.

Цього ж дня, одержані ОСОБА_33 грошові кошти в якості неправомірної вигоди в сумі 300 доларів США були виявлені та вилучені у неї працівниками правоохоронного органу під час проведення обшуку приміщень Костянтинівської філії ДонНУ імені ОСОБА_32.

Крім того, в ході досудового розслідування було встановлено, що ОСОБА_33 будучи директором Костянтинівської філії ДонНУ ім. В. Стуса, створювала умови та перешкоди у навчанні студентів ДонНУ імені ОСОБА_32, які дистанційно проходять навчання у Костянтинівській філії ВУЗу, для одержання неправомірної вигоди для себе та інших осіб за вчинення в інтересах вказаних студентів дій з використанням свого службового становища, а саме завіряла студентів, що вона перебуває у дружніх відносинах з викладачами та може домовитися з останніми про прийняття позитивного рішення в успішному закритті сесії, складанні державних іспитів та захисті дипломних робі без перевірки фактичних знань, але для цього їй необхідно передавати грошові кошти для викладачів, а саме:

- ОСОБА_3 - завідувача кафедри політології та державного управління ДонНУ ім. В.Стуса;

- ОСОБА_4 - декана економічного факультетуДонНУ ім. В.Стуса;

- ОСОБА_5 - доцента, викладача кафедри менеджментуДонНУ ім. В.Стуса;

- ОСОБА_6 - доцента, викладача кафедри економіки підприємстваДонНУ ім. В.Стуса;

- ОСОБА_7 - доцента, старшого викладача кафедри менеджменту ДонНУ ім. В.Стуса;

- ОСОБА_8 - професора кафедри менеджменту ДонНУ ім. В.Стуса;

- ОСОБА_9 - завідувача кафедрою обліку, аналізу і аудитуДонНУ ім. В.Стуса;

- ОСОБА_10 - доцента, викладача кафедри менеджментуДонНУ ім. В.Стуса;

- ОСОБА_11 - доцента, викладача кафедри інформаційних систем управлінняДонНУ ім. В.Стуса;

- ОСОБА_12 - доцента, викладача кафедри інформаційних систем управління ДонНУ ім. В.Стуса;

- ОСОБА_13 - завідувача навчальної лабораторії кафедри фінансів і банківської справиДонНУ ім. В.Стуса;

- ОСОБА_14 - доцента, викладача кафедри фінансів і банківської справиДонНУ ім. В.Стуса;

- ОСОБА_15 - доцента, в.о. завідувача кафедри економічної теорії та розвитку і розміщення продуктивних сил економічного факультету ДонНУ ім. В.Стуса.

- ОСОБА_16 старшого викладача кафедри управління персоналом і економіки праціДонНУ ім. В.Стуса;

- ОСОБА_17 - доцента, викладача кафедри теорії та історії української і світової літературиДонНУ ім. В.Стуса.

З метою виявлення та фіксації відомостей злочинної діяльності осіб, які причетні до отримання неправомірної вигоди для себе та інших осіб за вчинення в інтересах студентів дій з використанням свого службового становища, необхідно здійснити тимчасовий доступ до документів і під час цього вивчити, оглянути та проаналізувати документи, для встановлення важливих для слідства обставин, а саме для всебічного, повного і об'єктивного дослідження обставин провадження, виявлення та фіксації відомостей про протиправну діяльність посадових осіб ДонНУ ім. В.Стуса, виникла необхідність у вилучені у посадових осіб Донецького національного університету імені ОСОБА_32 оригіналів та копій вищезазначених документів.

Вилучення оригіналів документів, необхідне для проведення судово-почеркознавчих експертиз, технічних експертиз документів, бухгалтерських експертиз та інших експертиз, в яких може виникнути необхідність. Вказані документи не можуть бути добуті іншим способом, ніж вилученням оригіналів документів у посадових осіб Донецького національного університету імені ОСОБА_32, за юридичною адресою: 21021, м. Вінниця, вул. 600- річчя, 21.

Згідно з ч.6 ст.163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених ч.5 ст.163 КПК України, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Відповідно до п.7 ст.163 КПК України, слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

В матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні і неможливість отримання інформації в інший спосіб. Крім того, враховуючи мету вилучення оригіналів зазначених документів, а саме з метою проведення криміналістичних експертиз, що може бути забезпечено на підставі оригіналів документів, слідчий суддя прийшов до висновку про необхідність клопотання в повному обсязі.

    При розгляді клопотання, учасники процесуальної дії клопотання про застосування технічних засобів фіксування не робили. Відповідно до ст.107 КПК України фіксація судового розгляду клопотання, технічними засобами, не проводилась.

    Керуючись ст.ст. 40131132159-164 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

    Клопотання про тимчасовий доступ до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю, - задовольнити повністю.

Надати право тимчасового доступу до документів, які містять охоронювану законом таємницю та перебувають у володінні посадових осіб Донецького національного університету імені ОСОБА_32, розташованого за адресою: 21021, м. Вінниця, вул. 600- річчя, 21, а саме до:

- належним чином завірених копій посадових інструкцій або іншого правого документа, яким регламентується діяльність працівників ДонНУ ім. В. Стуса, зокрема ОСОБА_3 завідувача кафедри політології та державного управління ДонНУ ім. В.Стуса; ОСОБА_4 - декана економічного факультету ДонНУ ім. В.Стуса; ОСОБА_5 - доцента, викладача кафедри менеджменту ДонНУ ім. В.Стуса; ОСОБА_6 - доцента, викладача кафедри економіки підприємства ДонНУ ім. В.Стуса; ОСОБА_7 доцента, старшого викладача кафедри менеджменту ДонНУ ім. В.Стуса; ОСОБА_8 - професора кафедри менеджменту ДонНУ ім. В.Стуса; ОСОБА_9 завідувача кафедрою обліку, аналізу і аудиту ДонНУ ім. В.Стуса; ОСОБА_10 - доцента, викладача кафедри менеджменту ДонНУ ім. В.Стуса; ОСОБА_11 - доцента, викладача кафедри інформаційних систем управління ДонНУ ім. В.Стуса; ОСОБА_12 - доцента, викладача кафедри інформаційних систем управління ДонНУ ім. В.Стуса; ОСОБА_13 -- завідувача навчальної лабораторії кафедри фінансів і банківської справи ДонНУ ім. В.Стуса; ОСОБА_14 - доцента, викладача кафедри фінансів і банківської справи ДонНУ ім. В.Стуса; ОСОБА_15 - доцента, в.о. завідувача кафедри економічної теорії та розвитку і розміщення продуктивних сил економічного факультету ДонНУ ім. В.Стуса; ОСОБА_16 - старшого викладача кафедри управління персоналом і економіки праці ДонНУ ім. В.Стуса; ОСОБА_17 -- доцента, викладача кафедри теорії та історії української і світової літератури ДонНУ ім. В.Стуса.

- належним чином завірених копій відомості обліку успішності за 2016-2017 навчальні роки студентів: ОСОБА_18, ОСОБА_19, ОСОБА_20, ОСОБА_21, ОСОБА_22, ОСОБА_23, ОСОБА_24, ОСОБА_25; ОСОБА_26; ОСОБА_27, ОСОБА_28, ОСОБА_23;

- оригінал особової справи студента ОСОБА_23; ОСОБА_25; ОСОБА_27;

- оригінали курсових робіт ОСОБА_29, ОСОБА_24, ОСОБА_27, ОСОБА_22, ОСОБА_18, ОСОБА_30, ОСОБА_26, ОСОБА_28, ОСОБА_31;

- витяг з наказу Донецького національного університету імені ОСОБА_32 про зарахування на перший курс заочної форми навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня «Бакалавр» ОСОБА_19.

Зобовязати керівництво Донецького національного університету імені ОСОБА_32, розташованого за адресою: 21021, м. Вінниця, вул. 600- річчя, 21,надати слідчому слідчого управління Головного управління Національної поліції в Донецькій області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_1, слідчому СУ ГУНП в Донецькій області ОСОБА_39, старшому слідчому в ОВС ГУ НП в Донецькій області підполковнику поліції ОСОБА_40, або іншій особі уповноваженій слідчим відповідним дорученням,можливість ознайомитися та вилучити:

- належним чином завірені копії посадових інструкцій або іншого правого документа, яким регламентується діяльність працівників ДонНУ ім. В. Стуса, зокрема ОСОБА_3 завідувача кафедри політології та державного управління ДонНУ ім. В.Стуса; ОСОБА_4 - декана економічного факультету ДонНУ ім. В.Стуса; ОСОБА_5 - доцента, викладача кафедри менеджменту ДонНУ ім. В.Стуса; ОСОБА_6 - доцента, викладача кафедри економіки підприємства ДонНУ ім. В.Стуса; ОСОБА_7 доцента, старшого викладача кафедри менеджменту ДонНУ ім. В.Стуса; ОСОБА_8 - професора кафедри менеджменту ДонНУ ім. В.Стуса; ОСОБА_9 завідувача кафедрою обліку, аналізу і аудиту ДонНУ ім. В.Стуса; ОСОБА_10 - доцента, викладача кафедри менеджменту ДонНУ ім. В.Стуса; ОСОБА_11 - доцента, викладача кафедри інформаційних систем управління ДонНУ ім. В.Стуса; ОСОБА_12 - доцента, викладача кафедри інформаційних систем управління ДонНУ ім. В.Стуса; ОСОБА_13 -- завідувача навчальної лабораторії кафедри фінансів і банківської справи ДонНУ ім. В.Стуса; ОСОБА_14 - доцента, викладача кафедри фінансів і банківської справи ДонНУ ім. В.Стуса; ОСОБА_15 - доцента, в.о. завідувача кафедри економічної теорії та розвитку і розміщення продуктивних сил економічного факультету ДонНУ ім. В.Стуса; ОСОБА_16 - старшого викладача кафедри управління персоналом і економіки праці ДонНУ ім. В.Стуса; ОСОБА_17 -- доцента, викладача кафедри теорії та історії української і світової літератури ДонНУ ім. В.Стуса.

- належним чином завірені копії відомостей обліку успішності за 2016-2017 навчальні роки студентів: ОСОБА_18, ОСОБА_19, ОСОБА_20, ОСОБА_21, ОСОБА_22, ОСОБА_23, ОСОБА_24, ОСОБА_25; ОСОБА_26; ОСОБА_27, ОСОБА_28, ОСОБА_23;

- оригінал особової справи студента ОСОБА_23; ОСОБА_25; ОСОБА_27;

- оригінали курсових робіт ОСОБА_29, ОСОБА_24, ОСОБА_27, ОСОБА_22, ОСОБА_18, ОСОБА_30, ОСОБА_26, ОСОБА_28, ОСОБА_31;

- витяг з наказу Донецького національного університету імені ОСОБА_32 про зарахування на перший курс заочної форми навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня «Бакалавр» ОСОБА_19.

    Встановити термін надання зазначених відомостей три доби з моменту отримання копії ухвали.

    Строк дії ухвали встановити до 11.10.2017 року.

    Розяснити, що згідно ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

    Виготовити ухвалу у двох примірниках, один з яких залишити у матеріалах справи № 234/9199/17 (Провадження № 1-кс/234/4853/17), а другий надати ініціатору розглянутого клопотання.

    Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:                     Ю.В. Фоміна

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/69082595

====================================================================

12 липня 2017 року  -

У Х В А Л А

про тимчасовий доступ до речей і документів

м. Краматорськ

Краматорський міський суд Донецької області у складі: слідчого судді Карпенко О.М., при секретарі Аксеніної В.М., за участю слідчого Ткаченка П.Г., розглянувши у судовому засіданні клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Донецькій області ОСОБА_1, яке погоджено з прокурором відділу управління нагляду прокуратури Донецької області юристом першого класу ОСОБА_2, про тимчасовий доступ до речей та документів, -

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшло клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Донецькій області ОСОБА_1, яке погоджено з прокурором відділу управління нагляду прокуратури Донецької області юристом першого класу ОСОБА_2, про тимчасовий доступ до речей та документів, відповідно до матеріалів досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12017050000000025 від 16.01.2017, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 369-2 КК України.

У своєму клопотанні слідчий просив суд здійснити розгляд клопотання про тимчасовий доступ до речей та документів без виклику осіб, у володінні яких перебуває інформація.

Із клопотання вбачається, що слідчим управлінням ГУНП в Донецькій області проводиться досудове розслідування по кримінальному провадженню №12017050000000025 внесеному до Єдиного реєстру досудового розслідування 16.01.2017 року за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.3 ст.369-2 КК України.

Попередня правова кваліфікація прийняття пропозиції, обіцянки, або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 16.01.2017 року до СУ ГУНП в Донецькій області із заявою звернувся гр. А., який просить притягнути до відповідальності директора Костянтинівської філіі Донецького Національного університету ім. Василя Стуса ОСОБА_3, яка одержала від гр-на А. неправомірну вигоду за вплив на прийняття рішення посадовою особою - завідуючого кафедри політології та державного управління Донецького Національного університету ім. В.Стуса ОСОБА_4 за написання та захист дипломних робіт гр-на А. та його сестри, а також успішне складання останніми державних іспитів.

В ході досудового розслідування встановлено, що з 2011 року по теперішній час гр.-н А. та його сестра навчаються на заочній формі навчання у Костянтинівському філіалі Донецького Національного Університету імені ОСОБА_5 на історичному факультеті, спеціальність політологія. Оплату за навчання вони не перераховують, так як навчаються за рахунок держави. Директором філії є ОСОБА_3

У вересні 2016 року ОСОБА_3, залякуваннями та вмовляннями підбурила гр-на А. до надання неправомірної вигоди посадовій особі за виконання дій які входять до її компетенції та в подальшому своїми діями (надання номеру банківської карти, постійними дзвінками) сприяла отриманню завідуючим кафедри політології та державного управління Донецького Національного університету ім. В.Стуса ОСОБА_4 неправомірної вигоди за отримання останніми дипломів, та успішне складання курсової роботи.

При цьому, коли гр.-н А. надасть цю грошову суму, їм не прийдеться їхати до Вінниці куди всі студенти поїдуть і таким чином для них все буде зараховано автоматично, таким чином ОСОБА_3 своїми діями створювала обставини передачі їй неправомірної вигоди.

Після чого гр-н А. усвідомивши незаконність вимог останньої звернувся до правоохоронного органу з заявою про вчинення злочину, виявивши бажання взяти участь у заходах по викриттю злочинної діяльності ОСОБА_3 та ОСОБА_4

20.01.2017 в денний час доби гр-ном А. була передана частина неправомірної вигоди ОСОБА_3 для передачі ОСОБА_4 за успішне складання курсової роботи в розмірі 500 доларів США, які ОСОБА_3 наказала перерахувати в гривневому еквіваленті на банківську картку ОСОБА_4, так як останній буде за неправомірну вигоду від нього сприяти у лояльному відношенні при захисті курсової роботи та в подальшому видачі диплому про закінчення вказаного навчального закладу.

Відповідно до рапорту ст.о/у УЗЕ в Донецькій області ДЗЕ НПУ ОСОБА_6 про виконання доручення слідчого була надана інформація про те, що ОСОБА_3 залякуваннями та вмовляннями підбурює студентів Костянтинівської філії ДонНУ до надання неправомірної вигоди викладачам ДонНУ ім. Василя Стуса та іншим посадовим особам вказаного навчального закладу за виконання ними дій, які входять до їх компетенції та в подальшому своїми діями (надання номеру банківської карти, постійними дзвінками) сприяє отриманню неправомірної вигоди викладачами ДонНУ.  

З метою приховування злочинної діяльності ОСОБА_3І, остання надає студентам реквізити банківських карт викладачів ДонНУ, на яку останні перераховують грошові кошти в якості неправомірної вигоди, за успішну здачу сесії, захисту курсових робіт, тощо.

Таким чином, ОСОБА_3 надала студентам ДонНУ реквізити банківської карти «ПРИВАТ БАНК» № 5457 0822 3439 4984, яка належить ОСОБА_7, останні дистанційно перерахували грошові кошти в якості неправомірної вигоди за сприяння останнім у складанні сесії, захисту курсових робіт, тощо.

Під час досудового розслідування, з метою всебічного, повного і неупередженого дослідження всіх обставин скоєного злочину, їх належної правової оцінки та встановлення винних, виникла необхідність у вилученні, дослідженні та долучені до матеріалів кримінального провадження документів, які містять охоронювану законом банківську таємницю, а саме відомостей щодо руху грошових коштів по картковому рахунку № 5457 0822 3439 4984, відкритих у ПАТ КБ «ПРИВАТ БАНК», оскільки дана інформація містить відомості про обставини, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, зокрема, про спосіб вчинення злочину, а матеріальні носії цієї інформації є доказами у кримінальному провадженні.

Вказані відомості знаходяться у посадових осіб ПАТ КБ «ПРИВАТ БАНК», розташованому за адресою: Україна, м. Дніпро, вул. Набережна Перемоги 50 та становлять охоронювану законом банківську таємницю і не можуть бути добуті іншим способом, ніж вилучення таких документів у посадових осіб зазначеної банківської установи на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Вислухавши слідчого, який просив задовольнити клопотання, дослідив письмові матеріали, додані до клопотання, суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню.

Судом встановлено, що слідчим управлінням ГУНП в Донецькій області проводиться досудове розслідування по кримінальному провадженню №12017050000000025 внесеному до Єдиного реєстру досудового розслідування 16.01.2017 року за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.3 ст.369-2 КК України.

В судовому засіданні встановлено, що перелічені документи містять відомості, які становлять банківську таємницю, та мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні №12017050000000025 від 16.01.2017 року.

Крім того, слідчим доведена можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих документах, неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, крім того, зазначена інформація, що міститься в цих документах, сама по собі та в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження має суттєве значення для встановлення важливих обставин у даному кримінальному провадженні.

Враховуючи, що у матеріалах достатньо підстав вважати, що вище вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, клопотання підлягає задоволенню.

При розгляді клопотання, учасники процесуальної дії клопотання про застосування технічних засобів фіксування не робили. Відповідно до ст. 107 КПК України фіксація судового розгляду клопотання, технічними засобами, не проводилась.

Керуючись ст.ст. 40131132159-164 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Донецькій області ОСОБА_1, яке погоджено з прокурором відділу управління нагляду прокуратури Донецької області юристом першого класу ОСОБА_2, про тимчасовий доступ до речей та документів - задовольнити.

Надати слідчому СУ ГУ НП в Донецькій області Ткаченку Петру Георгійовичу, слідчому СУ ГУНП в Донецькій області ОСОБА_8, старшому слідчому в ОВС ГУ НП в Донецькій області підполковнику поліції ОСОБА_9, старшому оперуповноваженому УЗЕ в Донецькій області ДЗЕ НПУ ОСОБА_6, оперуповноваженому УЗЕ в Донецькій області ДЗЕ НПУ ОСОБА_10 дозвіл на тимчасовий доступ до речей та документів - відомостей щодо руху грошових коштів по картковому рахунку № 5457 0822 3439 4984, що містить охоронювану законом банківську таємницю, шляхом їх ознайомлення, здійснення копіювання (в тому числі в електронному вигляді) та вилучення (здійснити виїмку) в оригіналі, які знаходяться в розпорядженні посадових осіб ПАТ КБ «ОСОБА_11, розташованому за адресою: 49094, Україна, м. Дніпро, вул. набережна Перемоги, 50, в період часу з 01.01.2017 року до теперішнього часу щодо :

виписки по картковому рахунку № 5457 0822 3439 4984 із відображенням руху коштів по даній платіжній картці (детальне розшифрування всіх транзакцій, способу, дати, суми надходження коштів, а також способу, дати, контрагентів та суми списання/зняття/перерахування коштів цієї картки);

-осіб, які перераховували кошти на вказану картку (П.І.Б., фотокартка, контактний номер телефону, дислокація, номер картки або розрахункового рахунку, тощо);

-осіб, які знімали кошти з вказаної платіжної карти (місце розташування банкоматів, та/або відділень, банку, де відбувалося зняття коштів), фотокарток із оперативних камер, інстальованих у банкоматах/платіжних терміналах, та встановлених у операційних залах відділень банку, цих осіб, а також номерів кореспондуючих рахунків, їх власників та дислокації, у разі безготівкової операції.

Строк дії ухвали встановити до 12.08.2017 року.

Розяснити, що згідно ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Виготовити ухвалу у двох примірниках, один з яких залишити у матеріалах справи №1-кс/234/3422/17, а другий надати ініціатору розглянутого клопотання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

    

Слідчий суддя Краматорського

     міського суду                                         ОСОБА_12

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/67783047

==========================================================================

Справа № 234/10125/17

Провадження № 1-кс/234/4026/17

 

        У Х В А Л А

     про арешт майна

     03 серпня 2017 року                                   м. Краматорськ

Слідчий суддя Краматорського міського суду Донецької області Карпенко О.М.,

при секретарі Аксеніної В.М.,

за участю слідчого Шевченко Д.В.,

розглянувши у судовому засіданні клопотання слідчого слідчого управління Головного управління Національної поліції в Донецькій області старшого лейтенанта поліції Шевченко Д.В., яке погоджено прокурором відділу управління нагляду прокуратури Донецької області молодшим радником юстиції Ганночка В.В. про арешт майна, -

ВСТАНОВИВ:

     До Краматорського міського суду Донецької області надійшло клопотання слідчого слідчого управління Головного управління Національної поліції в Донецькій області старшого лейтенанта поліції Шевченко Д.В., яке погоджено прокурором відділу управління нагляду прокуратури Донецької області молодшим радником юстиції Ганночка В.В. про арешт майна, відповідно до матеріалів досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12016050000000824 від 24.09.2016 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 368 КК України.

     У своєму клопотанні слідчий просила суд здійснити розгляд клопотання про арешт майна без виклику власниці майна щодо якої здійснюється провадження, з метою забезпечення подальшого арешту майна.

Слідчий обґрунтовує клопотання тим, що ОСОБА_3 відповідно до наказу ректора Донецького національного Університету імені Василя Стуса (до 04.10.2016 - Донецькій національний університет, далі ДонНУ імені Василя Стуса) №1089/06 від 21.08.2003 року призначено на посаду директора Костянтинівської філії Донецького національного університету імені Василя Стуса (до 01.01.2015 Костянтинівський навчально-консультативний центр, далі Костянтинівська філія ДонНУ імені Василя Стуса).

Відповідно до службових обов'язків директора Костянтинівської філії ДонНУ імені Василя Стуса, ОСОБА_3 приймає на роботу та звільняє з роботи працівників Філії згідно з чинним законодавством, визначає функціональні обов'язки працівників Філії, забезпечує своєчасне подання статистичної звітності, а також іншу необхідну інформацію Університету.

Таким чином, ОСОБА_3 працюючи на посаді директора Костянтинівської філії Донецького національного університету імені Василя Стуса виконує організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські обов'язки, тобто відповідно до п.1 примітки до ст. 364 КК України є службовою особою.

Так, у вересні 2016 року, знаходячись у м. Костянтинівка, більш точні час та місце в ході досудового розслідування встановити не виявилося можливим, ОСОБА_3, працюючи на посаді директора Костянтинівської філії Донецького національного університету імені Василя Стуса, будучи службовою особою, в порушення вимог ст. ст. 322 Закону України «Про запобігання корупції», являючись депутатом VI скликання Костянтинівської міської ради, з метою одержання від студентів 1 курсу заочного відділення історичного факультету Донецького Національного університету імені Василя Стуса ОСОБА_5 та ОСОБА_6 неправомірної вигоди для себе та інших осіб за вчинення в інтересах вказаних студентів дій з використанням свого службового становища, вступила в злочинну змову з завідувачем кафедри політології та державного управління Донецького національного університету імені Василя Стуса ОСОБА_7.

В подальшому, у вересні 2016 року, точний час в ході проведення досудового розслідування встановити не надалося можливим, ОСОБА_3 діючи умисно, повторно, із користі, з метою реалізації свого злочинного умислу, направленого на одержання неправомірної вигоди для себе та завідувача кафедри політології та державного управління ДонНУ імені Василя Стуса ОСОБА_7 здійснила виклик студента 1 курсу заочного відділення історичного факультету ДонНУ імені Василя Стуса ОСОБА_12. до свого службового кабінету, розташованого на другому поверсі будівлі Костянтинівської філії ДонНУ імені Василя Стуса за адресою: м. Костянтинівка, пр. Ломоносова, 157, де повідомила останньому, що цьогорічна навчальна програма дуже складна і своїми силами він та його сестра - студентка 1 курсу заочного відділення історичного факультету Донецького Національного університету імені Василя Стуса ОСОБА_6 самостійно написати та захистити дипломні роботи, а також успішно скласти комплексний державний іспит не зможуть і в результаті цього їх буде відраховано з ДонНУ імені Василя Стуса, проте у разі передачі неправомірної вигоди у розмірі 1000 доларів США, по 500 доларів США з кожного, завідувачу кафедри політології та державного управління ДонНУ імені Василя Стуса ОСОБА_7, за них будуть написані дипломні роботи, які вони успішно захистять, а також комплексний державний іспит з політології вони складуть без будь-яких труднощів, при цьому їм навіть не прийдеться для цього їхати до м. Вінниці, де розташований ДонНУ імені Василя Стуса та за результатами державного екзамену в червні-липні 2017 року їм будуть видані дипломи про закінчення вказаного вищого навчального закладу, у разі ж не здачі екзамену останніх буде відраховано з ДонНУ імені Василя Стуса. На вмовляння ОСОБА_3, ОСОБА_5 погодився, зазначивши що зібрати відразу всю суму неправомірної вигоди для його родини буде дуже важко.

Після цього, ОСОБА_3, з метою доведення свого злочинного умислу до кінця, періодично телефонувала на мобільний телефон ОСОБА_5, питаючи коли він зможе зібрати необхідну суму грошей для передачі ОСОБА_7 в якості неправомірної вигоди за захист дипломних робіт та успішне складання державного іспиту, погрожуючи при цьому, що у разі не написання дипломних робіт та не здачі державного іспиту ОСОБА_5 та його сестру - ОСОБА_6 може бути відраховано з ДонНУ імені Василя Стуса.

В подальшому, 16.01.2017 ОСОБА_5, усвідомивши незаконність дій ОСОБА_3, звернувся до правоохоронного органу з заявою про притягнення її до кримінальної відповідальності, виявивши бажання взяти участь у заходах по викриттю злочинної діяльності ОСОБА_3 та ОСОБА_7.

20.01.2017 приблизно о 13.00 годині, ОСОБА_3, діючи умисно, повторно, за попередньою змовою з завідувачем кафедри політології та державного управління ДонНУ імені Василя Стуса ОСОБА_7, маючі злочинний умисел, направлений на отримання неправомірної вигоди для себе та третьої особи, знаходячись у своєму службовому кабінеті, розташованому на другому поверсі будівлі Костянтинівської філії ДонНУ за адресою: м. Костянтинівка, пр. Ломоносова, 157, здійснила дзвінок на мобільний телефон ОСОБА_5 та повідомила останньому, що йому терміново необхідно прибути до неї у кабінет з частиною раніше обумовленої неправомірної вигоди. Цього ж дня, приблизно о 13.10 годині, ОСОБА_5, знаходячись у службовому кабінеті ОСОБА_3, розташованому за вищевказаною адресою, передав останній грошові кошти у сумі 500 доларів США, у якості частини неправомірної вигоди за написання дипломних робіт та їх захист, успішне складання ним та його сестрою державного екзамену, а також в подальшому видачу дипломів про закінчення ними вказаного вищого навчального закладу. В свою чергу, ОСОБА_3 замість 500 доларів США отриманих від ОСОБА_5 передала останньому 5000 гривень та наказала перерахувати вказані грошові кошти на банківську карту ПАТ КБ «Приват Банк» завідувача кафедри політології та державного управління ДонНУ імені Василя Стуса - ОСОБА_7

Цього ж дня, ОСОБА_5, виконуючи вимогу ОСОБА_3 попрямував до відділення ПАТ КБ «Приват Банк», розташованого за адресою: м. Костянтинівка, вул. Поштова (Ленінградська), 2, де о 16:32 годині за допомогою здійснення дистанційних платежів перерахував на картковий рахунок - НОМЕР_1, який належить ОСОБА_7 грошові кошти у сумі 5000 гривень.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, 23.02.2017 приблизно о 09.00 годині, ОСОБА_3 діючи умисно, повторно, за попередньою змовою з ОСОБА_7, маючі злочинний умисел, направлений на отримання неправомірної вигоди для себе та третьої особи, знаходячись у своєму службовому кабінеті, розташованому на другому поверсі будівлі Костянтинівської філії ДонНУ імені Василя Стуса за адресою: м. Костянтинівка, пр. Ломоносова, 157, здійснила дзвінок на мобільний телефон ОСОБА_5 та повідомила останньому, що йому необхідно прибути до неї у кабінет з частиною раніше обумовленої неправомірної вигоди.

Цього ж дня, приблизно о 09.10 годині, знаходячись у своєму службовому кабінеті, розташованому за вищевказаною адресою, ОСОБА_3 повідомила ОСОБА_5 про необхідність перерахування 5000 гривень, які на її думку еквівалентні 200 доларам США, на банківську карту ПАТ КБ «Приват Банк» завідувача кафедри політології та державного управління ДонНУ імені Василя Стуса - ОСОБА_7, в якості частини раніше обумовленої неправомірної вигоди за написання дипломних робіт та їх захист, успішне складання ним та його сестрою комплексного державного іспиту, а також видачу дипломів про закінчення ними вказаного вищого навчального закладу.

Цього ж дня, ОСОБА_5, виконуючи вимогу ОСОБА_3 попрямував до відділення ПАТ КБ «Приват Банк», розташованого за адресою: м. Костянтинівка, вул. Поштова (Ленінградська), 2, де о 10.41 годині за допомогою здійснення дистанційних платежів перерахував на картковий рахунок - НОМЕР_1, який належить ОСОБА_7, грошові кошти у сумі 5000 гривень.

30.05.2017 о 12.09 годині, ОСОБА_3, знаходячись у своєму службовому кабінеті, розташованому на другому поверсі будівлі Костянтинівської філії ДонНУ за адресою: м. Костянтинівка, пр. Ломоносова, 157, здійснила дзвінок на мобільний телефон ОСОБА_7 з метою з'ясування, яким чином буде відбуватися прийом державного екзамену з навчальної дисциліни «Політологія» у студентів 1 курсу заочного відділення історичного факультету ДонНУ імені Василя Стуса ОСОБА_5 та ОСОБА_6 На що ОСОБА_7, діючи умисно, із користі, повторно, за попередньою змовою групою осіб, використовуючи своє службове становище, достовірно знаючи про те, що він входить до складу екзаменаційної комісії зі складання державного екзамену з політології студентами 1 курсу заочного відділення історичного факультету ДонНУ імені Василя Стуса, повідомив ОСОБА_3, щоб вона сама обрала для ОСОБА_5 та ОСОБА_6 два будь-які білети з навчальної дисципліни «Політологія» для успішної здачі останніми комплексного державного іспиту з вказаної навчальної дисциліни.

Цього ж дня, о 12.18 годині ОСОБА_3, знаходячись на своєму робочому місці за вищевказною адресою, діючи умисно, повторно, за попередньою змовою з ОСОБА_7, маючі злочинний умисел, направлений на отримання неправомірної вигоди для себе та третьої особи, здійснила дзвінок на мобільний телефон ОСОБА_5 та повідомила останньому, що йому та його сестрі - ОСОБА_6 необхідно прибути 01.06.2017 о 09.00 годині до Костянтинівській філії ДонНУ імені Василя Стуса для складання державного іспиту з політології у режимі відео-зв'язку.

31.05.2017 приблизно о 12.00 годині ОСОБА_3, діючи за попередньою змовою з ОСОБА_7, із користі, з метою отримання неправомірної вигоди для себе та третьої особи, знаходячись в приміщенні Костянтинівської філії ДонНУ імені Василя Стуса, розташованого за вищевказаною адресою, використовуючи своє службове становище, дала вказівку методисту Костянтинівської філії ДонНУ імені Василя Стуса ОСОБА_8 обрати два будь-які білети з питаннями до комплексного державного іспиту з «Політології» та надіслати їх на електронну пошту ОСОБА_5 та ОСОБА_6 для успішної підготовки та здачі останніми комплексного державного іспиту з вказаної навчальної дисципліни. На що ОСОБА_8, виконуючи вказівку директора філії обрала два екзаменаційні білети №4 та №7 з питаннями до комплексного державного іспиту з «Політології», після чого за допомогою електронної поштової скриньки Костянтинівської філії ДонНУ імені Василя Стуса - ІНФОРМАЦІЯ_3 відправила вказані білети на електронні поштові скриньки ОСОБА_5 - ІНФОРМАЦІЯ_4 та ОСОБА_6 - ІНФОРМАЦІЯ_5 у цифрових форматах з назвами: «ОСОБА_9 docx» та «ОСОБА_10 docx», завдяки яким останні повинні були заздалегідь підготуватись до успішної здачі комплексного державного іспиту з «Політології».

01.06.2017 о 10.20 годині, ОСОБА_5 та ОСОБА_6, знаходячись в приміщенні комп'ютерного класу Костянтинівської філії ДонНУ імені Василя Стуса, розташованому за адресою: м. Костянтинівка, пр. Ломоносова, 157, сидячи за персональним комп'ютером за допомогою встановленої програми «Skype» вийшли на відео-зв'язок з викладачами екзаменаційної комісії ДонНУ імені Василя Стуса, серед яких був і ОСОБА_7 та почали відповідати на питання згідно раніше отриманих екзаменаційних білетів, тим самим складати комплексний державний іспит з політології. Відповівши на питання екзаменаційних білетів ОСОБА_5 та ОСОБА_6 закінчили відеозв'язок з викладачами та отримали позитивні оцінки, які надають право на отримання диплому про закінчення вказаного вищого навчального закладу.

Також, ОСОБА_7, знаходячись у м. Вінниця, більш точні час та місце в ході досудового розслідування встановити не надалося можливим, діючи умисно, із користі, повторно, за попередньою змовою із ОСОБА_3, використовуючи своє службове становище, отримав від невстановленої в ході досудового розслідування особи проекти дипломних робіт на теми «Парламентаризм та партійно-політична відповідальність: досвід України» та «Технології формування іміджу політичного та партійного лідера» для їх захисту ОСОБА_5 і ОСОБА_6 та за раніше отриману неправомірну вигоду, відправив проекти вказаних дипломних робіт за допомогою невстановленої в ході досудового розслідування електронної поштової скриньки на електронну поштову скриньку ІНФОРМАЦІЯ_3 Костянтинівської філії ДонНУ імені Василя Стуса.

В свою чергу, 01.06.2017 приблизно о 12.30 годині, ОСОБА_3, діючи за попередньою змовою з ОСОБА_7, знаходячись в приміщенні Костянтинівської філії ДонНУ імені Василя Стуса за адресою: м. Костянтинівка, пр. Ломоносова 157, використовуючи своє службове становище, надала вказівку методисту Костянтинівської філії ДонНУ імені Василя Стуса ОСОБА_8 переслати електронні файлові документи з дипломними роботами, які надіслав ОСОБА_7 на електронні поштові адреси ОСОБА_5 та ОСОБА_6 На що, ОСОБА_8, виконуючи вказівку директора філії ДонНУ з електронної поштової скриньки Костянтинівської філії ДонНУ імені Василя Стуса - ІНФОРМАЦІЯ_3 на електронну поштову скриньку ОСОБА_5 - ІНФОРМАЦІЯ_4 проект раніше отриманої від ОСОБА_7 дипломної роботи, у вигляді цифрового файлу «Партійна відповідальність (ОСОБА_5).doc» всього на 113 сторінках та на електронну поштову скриньку ОСОБА_6 - ІНФОРМАЦІЯ_5, файл «диплом ОСОБА_6.docx» з дипломною роботою ОСОБА_6 на тему «Технології формування іміджу політичного та партійного лідера» загальним змістом на 148 сторінках, завдяки яким останні повинні були заздалегідь підготуватись та успішно захистити вказані дипломні роботи.

07.06.2017 о 15.30 годині, ОСОБА_3 діючи умисно, повторно, за попередньою змовою з ОСОБА_7, маючі злочинний умисел, направлений на отримання неправомірної вигоди для себе та третьої особи, знаходячись у своєму службовому кабінеті, розташованому на другому поверсі будівлі Костянтинівської філії ДонНУ імені Василя Стуса за адресою: м. Костянтинівка, пр. Ломоносова, 157, здійснила дзвінок на мобільний телефон ОСОБА_5 та повідомила останньому, що 08.06.2017 о 09.00 годині йому та його сестрі - ОСОБА_6 необхідно прибути до Костянтинівській філії ДонНУ імені Василя Стуса для захисту дипломних робіт у режимі відео-зв'язку.

08.06.2017 приблизно о 10.00 годині ОСОБА_5 та ОСОБА_6, знаходячись в приміщенні комп'ютерного класу Костянтинівської філії ДонНУ імені Василя Стуса за адресою: м. Костянтинівка, пр. Ломоносова, 157, сидячи за персональним комп'ютером за допомогою встановленої програми «Skype» вийшли на відео-зв'язок з викладачами ДонНУ імені Василя Стуса, серед яких був присутній і ОСОБА_7, які повинні приймати захист дипломної роботи, після чого почали відповідати на питання викладачів відповідно до тем своїх дипломних робіт, тим самим проходити процедуру захисту дипломних робіт. Відповівши на усі питання ОСОБА_5 та ОСОБА_6 захистили свої дипломні роботи, отримавши позитивні оцінки та закінчили відео-зв'язок з викладачами.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, 18.07.2017 приблизно о 13.00 годині, ОСОБА_3, діючи умисно, повторно, за попередньою змовою з ОСОБА_7, маючі злочинний умисел, направлений на отримання неправомірної вигоди для себе та третьої особи, знаходячись у своєму службовому кабінеті, розташованому на другому поверсі будівлі Костянтинівської філії ДонНУ імені Василя Стуса за адресою: м. Костянтинівка, пр. Ломоносова, 157, здійснила дзвінок на мобільний телефон ОСОБА_5 та повідомила останньому, що йому та його сестрі - ОСОБА_6 необхідно прибути до неї у кабінет для отримання дипломів про закінчення ДонНУ імені Василя Стуса.

24.07.2017 приблизно о 10:30 годині, ОСОБА_5, разом з ОСОБА_6, знаходячись у службовому кабінеті ОСОБА_3, розташованому за вищевказаною адресою, відповідно раніше досягнутої домовленості, передав останній грошові кошти у сумі 300 доларів США, у якості останньої частини неправомірної вигоди за написання дипломних робіт та їх захист, успішне складання ним та його сестрою комплексного державного іспиту з політології, а також видачу дипломів про закінчення ними вказаного вищого навчального закладу. В свою чергу ОСОБА_3 передала останнім дипломи спеціаліста про закінчення Донецького національного університету імені Василя Стуса на ім'я ОСОБА_5 та ОСОБА_6 з додатками до них.

Цього ж дня, одержані ОСОБА_3 грошові кошти в якості неправомірної вигоди в сумі 300 доларів США були виявлені та вилучені у неї працівниками правоохоронного органу під час проведення обшуку приміщень Костянтинівської філії ДонНУ імені Василя Стуса.

Таким чином, ОСОБА_3, своїми умисними діями, які виразилися в одержанні службовою особою неправомірної вигоди, для себе та третьої особи за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням свого службового становища, вчинене повторно, за попередньої змовою групою осіб, вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 368 КК України.

27.07.2017 ОСОБА_3 прокурором Донецької області обґрунтовано повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст.368 КК України.

Санкція ч.3 ст.368 КК України передбачає обов'язкову конфіскацію майна.

Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та реєстру прав власності на нерухоме майно Державного реєстру іпотек, єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна від 07.06.2017 року ОСОБА_11 на правах приватної власності належить квартира АДРЕСА_1.

Таким чином, в ході досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні, з метою забезпечення вироку в частині можливої конфіскації майна, виникла необхідність у накладенні арешту на вказане нерухоме майно, яке на правах приватної власності належить підозрюваній ОСОБА_3

На підставі викладеного слідчий просила суд задовольнити клопотання про арешт майна.

Вислухавши слідчого, яка просила задовольнити клопотання, перевіривши матеріали досудового розслідування, суд приходить до наступного.

З метою забезпечення арешту, дане клопотання суд вважає за необхідне розглянути відповідно до ст. 172 КПК України без повідомлення власників.

Відповідно до вимог ч. 6 ст. 170 КПК України «арешт може бути накладений у встановленому цим Кодексом порядку на рухоме чи нерухоме майно, гроші у будь-якій валюті готівкою або у безготівковій формі, в тому числі кошти та цінності, що знаходяться на банківських рахунках чи на зберіганні у банках або інших фінансових установах, видаткові операції, цінні папери, майнові, корпоративні права».

Також, згідно ч. 3 ст. 170 КПК України, «підставою арешту майна є наявність ухвали слідчого судді чи суду за наявності сукупності підстав чи розумних підозр вважати, що майно є предметом, доказом злочину, засобом чи знаряддям його вчинення, набуте злочинним шляхом, є доходом від вчиненого злочину або отримане за рахунок доходів від вчиненого злочину».

Приймаючи до уваги вищевикладене та враховуючи правову кваліфікацію кримінального правопорушення, за фактом вчинення якого розслідується кримінальне провадження та в межах якого подано дане клопотання, слідчий суддя приходить до висновку, що наявні достатні підстави для арешту зазначеного в клопотанні слідчого майна.

Крім того, існують реальні ризики відчуження вказаного майна, передбачені абз.2 ч.1 ст. 170 КПК України.

Керуючись ст.ст. 40131132, ст.ст. 170-175 КПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

     Клопотання слідчого слідчого управління Головного управління Національної поліції в Донецькій області старшого лейтенанта поліції Шевченко Д.В., яке погоджено прокурором відділу управління нагляду прокуратури Донецької області молодшим радником юстиції Ганночка В.В. про арешт майна - задовольнити.

Накласти арешт на квартиру АДРЕСА_1, яка згідно довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та реєстру прав власності на нерухоме майно Державного реєстру іпотек, єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна від 07.06.2017 на правах приватної власності належить підозрюваній ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_2.

Роз'яснити, що згідно ст. 174 КПК України, підозрюваний, обвинувачений, їх захисник, законний представник, інший власник або володілець майна, які не були присутні при розгляді питання про арешт майна, мають право заявити клопотання про скасування арешту майна повністю або частково.

Ухвала про арешт майна підлягає негайному виконанню.

На ухвалу може бути подана апеляційна скарга протягом п'яти днів з дня її проголошення.

     Слідчий суддя Краматорського

     міського суду                                              О.М. Карпенко

==========================================================================

Справа № 234/10125/17

Провадження № 1-кс/234/4017/17

 

УХВАЛА

про застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту

    

04 серпня 2017 року                                    м. Краматорськ

Краматорський міський суд Донецької області у складі:

слідчого судді      Карпенко О.М.,

при секретарі      Аксеніної В.М.,

за участю прокурора Ганночка В.В.,

слідчого           Шевченко Д.В.,

підозрюваної          ОСОБА_1,

захисника           Бєлік О.С.,          

розглянувши клопотання слідчого слідчого управління Головного управління Національної поліції в Донецькій області старшого лейтенанта поліції Шевченко Д.В., яке погоджено прокурором відділу управління нагляду прокуратури Донецької області молодшим радником юстиції Ганночка В.В. про застосування запобіжного заходу у виді домашнього арешту у відношенні,

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженки м. Костянтинівка, Донецької області, з вищою освітою, працюючої на посаді директора Костянтинівської філії Донецького національного університету імені Василя Стуса, депутата Костянтинівської міської ради Донецької області, раніше не судимої, заміжньої, на утриманні малолітніх дітей не маючої, зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_1

про те, що вона підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, за матеріалами досудового розслідування за №12017050000000025 від 16.01.2017 за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

До Краматорського міського суду Донецької області надійшло клопотання слідчого слідчого управління Головного управління Національної поліції в Донецькій області старшого лейтенанта поліції Шевченко Д.В., яке погоджено прокурором відділу управління нагляду прокуратури Донецької області молодшим радником юстиції Ганночка В.В. про застосування запобіжного заходу у виді домашнього арешту у відношенні ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1.

У поданому клопотанні слідчий зазначає, що ОСОБА_1 відповідно до наказу ректора Донецького національного Університету імені Василя Стуса (до 04.10.2016 - Донецькій національний університет, далі ДонНУ імені Василя Стуса) №1089/06 від 21.08.2003 року призначено на посаду директора Костянтинівської філії Донецького національного університету імені Василя Стуса (до 01.01.2015 Костянтинівський навчально-консультативний центр, далі Костянтинівська філія ДонНУ імені Василя Стуса).

Відповідно до службових обов'язків директора Костянтинівської філії ДонНУ імені Василя Стуса, ОСОБА_1 приймає на роботу та звільняє з роботи працівників Філії згідно з чинним законодавством, визначає функціональні обов'язки працівників Філії, забезпечує своєчасне подання статистичної звітності, а також іншу необхідну інформацію Університету.

Таким чином, ОСОБА_1 працюючи на посаді директора Костянтинівської філії Донецького національного університету імені Василя Стуса виконує організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські обов'язки, тобто відповідно до п.1 примітки до ст. 364 КК України є службовою особою.

Так, у вересні 2016 року, знаходячись у м. Костянтинівка, більш точні час та місце в ході досудового розслідування встановити не виявилося можливим, ОСОБА_1, працюючи на посаді директора Костянтинівської філії Донецького національного університету імені Василя Стуса, будучи службовою особою, в порушення вимог ст. ст. 322 Закону України «Про запобігання корупції», являючись депутатом VI скликання Костянтинівської міської ради, з метою одержання від студентів 1 курсу заочного відділення історичного факультету Донецького Національного університету імені Василя Стуса ОСОБА_6 та ОСОБА_7 неправомірної вигоди для себе та інших осіб за вчинення в інтересах вказаних студентів дій з використанням свого службового становища, вступила в злочинну змову з завідувачем кафедри політології та державного управління Донецького національного університету імені Василя Стуса ОСОБА_8.

В подальшому, у вересні 2016 року, точний час в ході проведення досудового розслідування встановити не надалося можливим, ОСОБА_1 діючи умисно, повторно, із користі, з метою реалізації свого злочинного умислу, направленого на одержання неправомірної вигоди для себе та завідувача кафедри політології та державного управління ДонНУ імені Василя Стуса ОСОБА_8 здійснила виклик студента 1 курсу заочного відділення історичного факультету ДонНУ імені Василя Стуса ОСОБА_6. до свого службового кабінету, розташованого на другому поверсі будівлі Костянтинівської філії ДонНУ імені Василя Стуса за адресою: м. Костянтинівка, пр. Ломоносова, 157, де повідомила останньому, що цьогорічна навчальна програма дуже складна і своїми силами він та його сестра - студентка 1 курсу заочного відділення історичного факультету Донецького Національного університету імені Василя Стуса ОСОБА_7 самостійно написати та захистити дипломні роботи, а також успішно скласти комплексний державний іспит не зможуть і в результаті цього їх буде відраховано з ДонНУ імені Василя Стуса, проте у разі передачі неправомірної вигоди у розмірі 1000 доларів США, по 500 доларів США з кожного, завідувачу кафедри політології та державного управління ДонНУ імені Василя Стуса ОСОБА_8, за них будуть написані дипломні роботи, які вони успішно захистять, а також комплексний державний іспит з політології вони складуть без будь-яких труднощів, при цьому їм навіть не прийдеться для цього їхати до м. Вінниці, де розташований ДонНУ імені Василя Стуса та за результатами державного екзамену в червні-липні 2017 року їм будуть видані дипломи про закінчення вказаного вищого навчального закладу, у разі ж не здачі екзамена останніх буде відраховано з ДонНУ імені Василя Стуса. На вмовляння ОСОБА_1, ОСОБА_6 погодився, зазначивши що зібрати відразу всю суму неправомірної вигоди для його родини буде дуже важко.

Після цього, ОСОБА_1, з метою доведення свого злочинного умислу до кінця, періодично телефонувала на мобільний телефон ОСОБА_6, питаючи коли він зможе зібрати необхідну суму грошей для передачі ОСОБА_8 в якості неправомірної вигоди за захист дипломних робіт та успішне складання державного іспиту, погрожуючи при цьому, що у разі не написання дипломних робіт та не здачі державного іспиту ОСОБА_6 та його сестру - ОСОБА_7 може бути відраховано з ДонНУ імені Василя Стуса.

В подальшому, 16.01.2017 ОСОБА_6, усвідомивши незаконність дій ОСОБА_1, звернувся до правоохоронного органу з заявою про притягнення її до кримінальної відповідальності, виявивши бажання взяти участь у заходах по викриттю злочинної діяльності ОСОБА_1 та ОСОБА_8.

20.01.2017 приблизно о 13.00 годині, ОСОБА_1, діючи умисно, повторно, за попередньою змовою з завідувачем кафедри політології та державного управління ДонНУ імені Василя Стуса ОСОБА_8, маючі злочинний умисел, направлений на отримання неправомірної вигоди для себе та третьої особи, знаходячись у своєму службовому кабінеті, розташованому на другому поверсі будівлі Костянтинівської філії ДонНУ за адресою: м. Костянтинівка, пр. Ломоносова, 157, здійснила дзвінок на мобільний телефон ОСОБА_6 та повідомила останньому, що йому терміново необхідно прибути до неї у кабінет з частиною раніше обумовленої неправомірної вигоди. Цього ж дня, приблизно о 13.10 годині, ОСОБА_6, знаходячись у службовому кабінеті ОСОБА_1, розташованому за вищевказаною адресою, передав останній грошові кошти у сумі 500 доларів США, у якості частини неправомірної вигоди за написання дипломних робіт та їх захист, успішне складання ним та його сестрою державного екзамену, а також в подальшому видачу дипломів про закінчення ними вказаного вищого навчального закладу. В свою чергу, ОСОБА_1 замість 500 доларів США отриманих від  ОСОБА_6 передала останньому 5000 гривень та наказала перерахувати вказані грошові кошти на банківську карту ПАТ КБ «Приват Банк» завідувача кафедри політології та державного управління ДонНУ імені Василя Стуса -- ОСОБА_8

Цього ж дня, ОСОБА_6, виконуючи вимогу ОСОБА_1 попрямував до відділення ПАТ КБ «Приват Банк», розташованого за адресою: м. Костянтинівка, вул. Поштова (Ленінградська), 2, де о 16:32 годині за допомогою здійснення дистанційних платежів перерахував на картковий рахунок - НОМЕР_1, який належить ОСОБА_8 грошові кошти у сумі 5000 гривень.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, 23.02.2017 приблизно о 09.00 годині, ОСОБА_1 діючи умисно, повторно, за попередньою змовою з ОСОБА_8, маючі злочинний умисел, направлений на отримання неправомірної вигоди для себе та третьої особи, знаходячись у своєму службовому кабінеті, розташованому на другому поверсі будівлі Костянтинівської філії ДонНУ імені Василя Стуса за адресою: м. Костянтинівка, пр. Ломоносова, 157, здійснила дзвінок на мобільний телефон ОСОБА_6 та повідомила останньому, що йому необхідно прибути до неї у кабінет з частиною раніше обумовленої неправомірної вигоди.

Цього ж дня, приблизно о 09.10 годині, знаходячись у своєму службовому кабінеті, розташованому за вищевказаною адресою, ОСОБА_1 повідомила ОСОБА_6 про необхідність перерахування 5000 гривень, які на її думку еквівалентні 200 доларам США, на банківську карту ПАТ КБ «Приват Банк» завідувача кафедри політології та державного управління ДонНУ імені Василя Стуса - ОСОБА_8, в якості частини раніше обумовленої неправомірної вигоди за написання дипломних робіт та їх захист, успішне складання ним та його сестрою комплексного державного іспиту, а також видачу дипломів про закінчення ними вказаного вищого навчального закладу.

Цього ж дня, ОСОБА_6, виконуючи вимогу ОСОБА_1 попрямував до відділення ПАТ КБ «Приват Банк», розташованого за адресою: м. Костянтинівка, вул. Поштова (Ленінградська), 2, де о 10.41 годині за допомогою здійснення дистанційних платежів перерахував на картковий рахунок - НОМЕР_1, який належить ОСОБА_8, грошові кошти у сумі 5000 гривень.

30.05.2017 о 12.09 годині, ОСОБА_1, знаходячись у своєму службовому кабінеті, розташованому на другому поверсі будівлі Костянтинівської філії ДонНУ за адресою: м. Костянтинівка, пр. Ломоносова, 157, здійснила дзвінок на мобільний телефон ОСОБА_8 з метою з'ясування, яким чином буде відбуватися прийом державного екзамену з навчальної дисциліни «Політологія» у студентів 1 курсу заочного відділення історичного факультету ДонНУ імені Василя Стуса ОСОБА_6 та ОСОБА_7 На що ОСОБА_8, діючи умисно, із користі, повторно, за попередньою змовою групою осіб, використовуючи своє службове становище, достовірно знаючи про те, що він входить до складу екзаменаційної комісії зі складання державного екзамену з політології студентами 1 курсу заочного відділення історичного факультету ДонНУ імені Василя Стуса, повідомив ОСОБА_1, щоб вона сама обрала для ОСОБА_6 та ОСОБА_7 два будь-які білети з навчальної дисципліни «Політологія» для успішної здачі останніми комплексного державного іспиту з вказаної навчальної дисциліни.

Цього ж дня, о 12.18 годині ОСОБА_1, знаходячись на своєму робочому місці за вищевказаною адресою, діючи умисно, повторно, за попередньою змовою з ОСОБА_8, маючі злочинний умисел, направлений на отримання неправомірної вигоди для себе та третьої особи, здійснила дзвінок на мобільний телефон ОСОБА_6 та повідомила останньому, що йому та його сестрі - ОСОБА_7 необхідно прибути 01.06.2017 о 09.00 годині до Костянтинівській філії ДонНУ імені Василя Стуса для складання державного іспиту з політології у режимі відео-зв'язку.

31.05.2017 приблизно о 12.00 годині ОСОБА_1, діючи за попередньою змовою з ОСОБА_8, із користі, з метою отримання неправомірної вигоди для себе та третьої особи, знаходячись в приміщенні Костянтинівської філії ДонНУ імені Василя Стуса, розташованого за вищевказаною адресою, використовуючи своє службове становище, дала вказівку методисту Костянтинівської філії ДонНУ імені Василя Стуса ОСОБА_9 обрати два будь-які білети з питаннями до комплексного державного іспиту з «Політології» та надіслати їх на електронну пошту ОСОБА_6 та ОСОБА_7 для успішної підготовки та здачі останніми комплексного державного іспиту з вказаної навчальної дисципліни. На що ОСОБА_9, виконуючи вказівку директора філії обрала два екзаменаційні білети №4 та №7 з питаннями до комплексного державного іспиту з «Політології», після чого за допомогою електронної поштової скриньки Костянтинівської філії ДонНУ імені Василя Стуса - ІНФОРМАЦІЯ_2 відправила вказані білети на електронні поштові скриньки ОСОБА_6 - ІНФОРМАЦІЯ_3 та ОСОБА_7 - ІНФОРМАЦІЯ_4 у цифрових форматах з назвами: «ОСОБА_10 docx» та «ОСОБА_11 docx», завдяки яким останні повинні були заздалегідь підготуватись до успішної здачі комплексного державного іспиту з «Політології».

01.06.2017 о 10.20 годині, ОСОБА_6 та ОСОБА_7, знаходячись в приміщенні комп'ютерного класу Костянтинівської філії ДонНУ імені Василя Стуса, розташованому за адресою: м. Костянтинівка, пр. Ломоносова, 157, сидячи за персональним комп'ютером за допомогою встановленої програми «Skype» вийшли на відео-зв'язок з викладачами екзаменаційної комісії ДонНУ імені Василя Стуса, серед яких був і ОСОБА_8 та почали відповідати на питання згідно раніше отриманих екзаменаційних білетів, тим самим складати комплексний державний іспит з політології. Відповівши на питання екзаменаційних білетів ОСОБА_6 та ОСОБА_7 закінчили відеозв'язок з викладачами та отримали позитивні оцінки, які надають право на отримання диплому про закінчення вказаного вищого навчального закладу.

Також, ОСОБА_8, знаходячись у м. Вінниця, більш точні час та місце в ході досудового розслідування встановити не надалося можливим, діючи умисно, із користі, повторно, за попередньою змовою із ОСОБА_1, використовуючи своє службове становище, отримав від невстановленої в ході досудового розслідування особи проекти дипломних робіт на теми «Парламентаризм та партійно-політична відповідальність: досвід України» та «Технології формування іміджу політичного та партійного лідера» для їх захисту ОСОБА_6 і ОСОБА_7 та за раніше отриману неправомірну вигоду, відправив проекти вказаних дипломних робіт за допомогою невстановленої в ході досудового розслідування електронної поштової скриньки на електронну поштову скриньку ІНФОРМАЦІЯ_2 Костянтинівської філії ДонНУ імені Василя Стуса.

В свою чергу, 01.06.2017 приблизно о 12.30 годині, ОСОБА_1, діючи за попередньою змовою з ОСОБА_8, знаходячись в приміщенні Костянтинівської філії ДонНУ імені Василя Стуса за адресою: м. Костянтинівка, пр. Ломоносова 157, використовуючи своє службове становище, надала вказівку методисту Костянтинівської філії ДонНУ імені Василя Стуса ОСОБА_9 переслати електронні файлові документи з дипломними роботами, які надіслав ОСОБА_8 на електронні поштові адреси ОСОБА_6 та ОСОБА_7 На що, ОСОБА_9, виконуючи вказівку директора філії ДонНУ з електронної поштової скриньки Костянтинівської філії ДонНУ імені Василя Стуса - ІНФОРМАЦІЯ_2 на електронну поштову скриньку ОСОБА_6 - ІНФОРМАЦІЯ_3 проект раніше отриманої від ОСОБА_8 дипломної роботи, у вигляді цифрового файлу «Партійна відповідальність (ОСОБА_6).doc» всього на 113 сторінках та на електронну поштову скриньку ОСОБА_7 - ІНФОРМАЦІЯ_4, файл «диплом ОСОБА_6.docx» з дипломною роботою ОСОБА_7 на тему «Технології формування іміджу політичного та партійного лідера» загальним змістом на 148 сторінках, завдяки яким останні повинні були заздалегідь підготуватись та успішно захистити вказані дипломні роботи.

07.06.2017 о 15.30 годині, ОСОБА_1 діючи умисно, повторно, за попередньою змовою з ОСОБА_8, маючі злочинний умисел, направлений на отримання неправомірної вигоди для себе та третьої особи, знаходячись у своєму службовому кабінеті, розташованому на другому поверсі будівлі Костянтинівської філії ДонНУ імені Василя Стуса за адресою: м. Костянтинівка, пр. Ломоносова, 157, здійснила дзвінок на мобільний телефон ОСОБА_6 та повідомила останньому, що 08.06.2017 о 09.00 годині йому та його сестрі - ОСОБА_7 необхідно прибути до Костянтинівській філії ДонНУ імені Василя Стуса для захисту дипломних робіт у режимі відео-зв'язку.

08.06.2017 приблизно о 10.00 годині ОСОБА_6 та ОСОБА_7, знаходячись в приміщенні комп'ютерного класу Костянтинівської філії ДонНУ імені Василя Стуса за адресою: м. Костянтинівка, пр. Ломоносова, 157, сидячи за персональним комп'ютером за допомогою встановленої програми «Skype» вийшли на відео-зв'язок з викладачами ДонНУ імені Василя Стуса, серед яких був присутній і ОСОБА_8, які повинні приймати захист дипломної роботи, після чого почали відповідати на питання викладачів відповідно до тем своїх дипломних робіт, тим самим проходити процедуру захисту дипломних робіт. Відповівши на усі питання ОСОБА_6 та ОСОБА_7 захистили свої дипломні роботи, отримавши позитивні оцінки та закінчили відео-зв'язок з викладачами.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, 18.07.2017 приблизно о 13.00 годині, ОСОБА_1, діючи умисно, повторно, за попередньою змовою з ОСОБА_8, маючі злочинний умисел, направлений на отримання неправомірної вигоди для себе та третьої особи, знаходячись у своєму службовому кабінеті, розташованому на другому поверсі будівлі Костянтинівської філії ДонНУ імені Василя Стуса за адресою: м. Костянтинівка, пр. Ломоносова, 157, здійснила дзвінок на мобільний телефон ОСОБА_6 та повідомила останньому, що йому та його сестрі - ОСОБА_7 необхідно прибути до неї у кабінет для отримання дипломів про закінчення ДонНУ імені Василя Стуса.

24.07.2017 приблизно о 10:30 годині, ОСОБА_6, разом з ОСОБА_7, знаходячись у службовому кабінеті ОСОБА_1, розташованому за вищевказаною адресою, відповідно раніше досягнутої домовленості, передав останній грошові кошти у сумі 300 доларів США, у якості останньої частини неправомірної вигоди за написання дипломних робіт та їх захист, успішне складання ним та його сестрою комплексного державного іспиту з політології, а також видачу дипломів про закінчення ними вказаного вищого навчального закладу. В свою чергу ОСОБА_1 передала останнім дипломи спеціаліста про закінчення Донецького національного університету імені Василя Стуса на ім'я ОСОБА_6 та ОСОБА_7 з додатками до них.

Цього ж дня, одержані ОСОБА_1 грошові кошти в якості неправомірної вигоди в сумі 300 доларів США були виявлені та вилучені у неї працівниками правоохоронного органу під час проведення обшуку приміщень Костянтинівської філії ДонНУ імені Василя Стуса.

Таким чином, ОСОБА_1, своїми умисними діями, які виразилися в одержанні службовою особою неправомірної вигоди, для себе та третьої особи за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням свого службового становища, вчинене повторно, за попередньої змовою групою осіб, вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 368 КК України.

27.07.2017 ОСОБА_1 обгрунтованно повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст.368 КК України.

Таким чином, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 368 КК України обґрунтовано підозрюється: ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1.

ОСОБА_1 своєї провини в інкримінованому їй кримінальному правопорушенні не визнає та на підставі ст. 63 Конституції України від дачі будь-яких показань відмовилась.

Попре це, не дивлячись на заперечення ОСОБА_12 своєї вини у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України, винність останньої повністю підтверджується зібраними під час досудового розслідування доказами, а саме:

- протоколами допитів в якості свідка ОСОБА_6 від 17.01.2017, 20.01.2017, 22.02.2017, 24.0712017, під час яких останній детально розповів про обставини передачі ОСОБА_1 неправомірної вигоди за успішну здачу іспитів, захист дипломної роботи та отримання дипломів спеціаліста ним та ОСОБА_7;

- протоколами огляду та вручення грошових коштів, які в подальшому передавались ОСОБА_1, в якості неправомірної вигоди;

- протоколом обшуку від 24.07.2017 під час якого були виявлені грошові кошти які ОСОБА_1 передавались в якості неправомірної вигоди, а також документи щодо видачі ОСОБА_7 та ОСОБА_6 дипломів спеціаліста;

- протоколом огляду вилученого під час обшуків майна від 24.07.2017;

- протоколами допитів в якості свідків понятих ОСОБА_13 та ОСОБА_14 від 24.07.2017 які показали обставини огляду та вручення грошових коштів, а також проведення 24.07.2017 обшуку;

Виходячи з вищевикладеного, та з метою забезпечення виконання ОСОБА_1 вимог ч.5 ст.194 КПК України, а саме п.1, п.2, п.3, п.4, п.5, п.6, п.7, п.8 є необхідність в застосуванні відносно підозрюваної запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, оскільки є всі підстави вважати, що інша міра запобіжного заходу не зможе забезпечити належну поведінку підозрюваної, а також враховуючи, що ОСОБА_1 підозрюється у вчиненні тяжкого кримінального правопорушення, може переховуватися від органів досудового розслідування та/або суду, перетнути лінію розмежування з непідконтрольною Україні територію Донецької області.  

Так, відповідно до вимог ч.1 ст.177 ч.1 КПК України у кримінальному провадженні відносно підозрюваної ОСОБА_1, встановлені наступні ризики:

- п.1. ч.1 ст. 177 КПК України - може переховуватися від органів досудового розслідування та/або суду;

- п. 3 ч.1 ст. 177 КПК України - незаконно впливати на свідків, шляхом їх залякування, або проханнями змінити або відмовитися від раніше наданих свідчень, оскільки більшість свідків по кримінальному провадженню це підлеглі та колеги ОСОБА_1, а також працівники ДонНУ ім. В. Стуса;

- п.4. ч.1 ст. 177 КПК України - перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином;

- п.5 ч.1 ст. 177 КПК України - вчинити інше кримінальне правопорушення чи продовжити кримінальне правопорушення, у якому підозрюється, обвинувачується.

Виходячи з вищевикладеного, є необхідність в застосуванні відносно підозрюваної запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, оскільки саме цей запобіжний захід забезпечить виконання підозрюваною покладених на неї процесуальних обов'язків.

У судовому засіданні прокурор та слідчий підтримали дане клопотання та просили його задовольнити.

Підозрювана та захисник не заперечували щодо застосування відносно неї запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, заперечували тільки проти вилучення паспорта.

Заслухавши прокурора, слідчого, які просили задовольнити клопотання, підозрюваної, захисника, дослідивши матеріали клопотання, суд дійшов висновку, що зазначене клопотання підлягає задоволенню за таких підстав.

Вирішуючи питання про застосування запобіжного заходу у виді домашнього арешту відносно підозрюваної ОСОБА_1, слідчий суддя враховує вимоги п.п. 3 і 4 ст.5 Конвенції про захист прав людини та практику Європейського суду з прав людини, згідно з якими обмеження права особи на свободу і особисту недоторканість можливе лише в передбачених законом випадках за встановленою процедурою. При цьому, ризик переховування обвинуваченого від правосуддя не може оцінюватися виключно на підставі суворості можливого судового рішення, а це слід робити з урахуванням низки відповідних фактів, які можуть підтверджувати існування такого ризику, або свідчити про такий його незначний ступінь, який не може служити підставою для запобіжного ув'язнення.

Враховуючи тяжкість кримінального правопорушення, у вчиненні якого підозрюється ОСОБА_1, вагомість наявних доказів вчинення нею кримінального правопорушення, тяжкість покарання, що загрожує у разі визнання її винною у кримінальному правопорушенні, враховуючи її вік, стан здоров'я, міцність соціальних зв'язків, слідчий суддя дійшов до висновку про застосування запобіжного заходу у виді домашнього арешту в період з 18.00 годин до 07.00 годин наступної доби.

При розгляді клопотання, учасники процесуальної дії клопотання про застосування технічних засобів фіксування не робили. Відповідно до ст.107 КПК України фіксація судового розгляду клопотання, технічними засобами, не проводилась.

Враховуючи наведене та керуючись ст.ст.176-178181193-194196197202205309395 КПК України, слідчий суддя, -

Керуючись ст. ст. 177,178,183193,194,196197 КПК України слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого слідчого управління Головного управління Національної поліції в Донецькій області старшого лейтенанта поліції Шевченко Д.В., яке погоджено прокурором відділу управління нагляду прокуратури Донецької області молодшим радником юстиції Ганночка В.В. про застосування запобіжного заходу у виді домашнього арешту у відношенні ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1 - задовольнити.

Застосувати запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до підозрюваної ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1 на строк 60 діб заборонивши останній в період часу з 18.00 годин до 07.00 годин наступної доби залишати житло за адресою: АДРЕСА_2 та покласти на підозрювану ОСОБА_1 наступні зобов'язання : зокрема прибувати на виклики до слідчого, прокурора, не відлучатися з населеного пункту в якому вона зареєстрована чи мешкає, повідомляти про зміну місця мешкання, прибувати до слідчого, прокурора із встановленою періодичністю.

Контроль за виконанням ухвали покласти на Костянтинівський ВП Артемівського ВП ГУНП в Донецькій області.

Строк дії ухвали про застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту становить 60 днів з дня винесення ухвали, тобто з 04.08.2017 року й до 02.10.2017 року, включно.

Вручити копію цієї ухвали підозрюваному - негайно після її оголошення.

На ухвалу слідчого судді може бути подана апеляційна скарга протягом п'яти днів з дня її оголошення безпосередньо до суду апеляційної інстанції. А особою, яка перебуває під вартою, строк подачі апеляційної скарги обчислюється з моменту вручення їй копії судового рішення.

Ухвала підлягає негайному виконанню після її оголошення. Подача апеляційної скарги на ухвалу не зупиняє її виконання.

     Слідчий суддя Краматорського

     міського суду                                              О.М. Карпенко

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/68161854

=========================================================================