Сергій Жадан відкриє «Кіносхідці» у Костянтинівці. Усе починається з Тебе

23 вересня український поет, прозаїк, перекладач, громадський діяч Сергій Жадан читатиме вірші та презентуватиме свій новий роман «Інтернат» під час відкриття нового публічного простору на сходах кінотеатру в Костянтинівці.

 

Спільну програму «Urban Action» з розвитку середніх постіндустріальних міст України реалізовують «Goethe-Institut в Україні» та «Британська Рада в Україні» разом з «CANactions». ГО «Місто-сад» - одна із двох команд-переможниць конкурсу. Менторами стали агенції міського розвитку з Німеччини (TSPA) та місцеві партнери – креативний відкритий простір «DRUZI».

У рамках проекту було створено сучасний публічний простір у центрі Костянтинівки – місце зустрічі жителів, реалізації культурних проектів, зародження діалогу громади з представниками міської адміністрації та бізнесу.

Передісторія

Архітектор Євген Лимар збудував кінотеатр у класичному стилі у 1960 році. Жителі Костянтинівки згадують величні блакитний та рожевий зали, в яких постійно показували стрічки для дітей та дорослих. З березня 2017 року відбувається переосмислення публічного простору в рамках проекту «Кіносхідці». Вже 6 місяців команда «Місто-сад» та простору «DRUZI» проводять кінопокази, фестивалі, воркшопи на східцях кінотеатру за участі місцевих жителів.

Хто ми?

«Місто-сад» - ініціатива, що створює публічні простори як платформу для формування активного громадянського суспільства, автори проекту відновлення парку «Шовковичний» у Слов’янську.

Коли і де зустрічаємось? 

23 вересня о 15.00.

Кінотеатр на вулиці Торецька.

Програма заходу

15.00 – 15.05 – вступне слово організаторів;

15:05 – 16:00 – Сергій Жадан читає вірші та презентує новий роман «Інтернат»;

16.00 – фотосесія на східцях.

До кого звертатись?

Катерина Палюра +380977582920, [email protected];

Дарина Киричок +380963001656

Ваші Містосадівці