На Донеччині поліцейські повідомили про підозру інтернет-шахраю, який продавав неіснуючі меблі

Від рук афериста постраждала жителька Києва. Співробітники управління карного розшуку спільно з правоохоронцями Костянтинівського відділення поліції встановили зловмисника. Ним виявився мешканець Костянтинівки, який перебуває в місцях позбавлення волі.

До поліції звернулася 24-річна жителька Києва. Молода жінка замовила крісла через оголошення в інтернеті та заплатила задаток, однак товар так і не прийшов.

В ході комплексу оперативних дій розшуковці викрили чоловіка, причетного до шахрайських оборудок.

Встановлено, що 27-річний костянтинівець, перебуваючи в місцях позбавлення волі за крадіжку, вибрав на сайті оголошень красиве фото меблів та виставив їх на тій самій веб-сторінці з інформацією про продаж товару за зниженими цінами.

Потерпіла зателефонувала за вказаним у публікації номером телефону, і аферист попросив внести передоплату на рахунок в банку, пообіцявши відправити замовлення якнайскоріше. Після того, як жінка переказала 2000 гривен, продавець вимкнув телефон. З метою конспірації картку для розрахунку зловмисник використовував не свою, а знайомих.

Чоловіку оголошено про підозру за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене з використанням електронно-обчислювальної техніки). Таке правопорушення карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

Триває досудове розслідування. Підозрюваний перевіряється на причетність до аналогічних злочинів.

Фейкову веб-сторінку правоохоронці видалили.

Бахмутський відділ поліції