У Костянтинівці поліцейські ліквідували наркопритон

Співробітники управління протидії наркозлочинності поліції Донеччини викрили чоловіка, який організував у своїй квартирі виготовлення опію ацетильованого. Вилучено шприци з залишками наркотику, посуд та інгредієнти для його приготування.

Поліцейські отримали оперативну інформацію про те, що в одній з квартир регулярно збираються наркозалежні.

Встановлено, що організатор притону надавав житло та все необхідне приладдя для виготовлення наркотику, а основні інгредієнти гості приносили з собою. Платою за оренду наркокухні була доза для господаря.

25-річний зловмисник вживав заходів конспірації – застати його зненацька було практично неможливо.

Операцію із затримання оперативники готували близько місяця. Під час візиту правоохоронці виявили у притоні двох відвідувачів, разом з власником житла вони щойно вжили опій.

Поліцейські вилучили використані шприци, посуд із залишками наркотику, а також прекурсор-розчинник для приготування опію ацетильованого зі слідами продуктів маку.

Діяльність власника притону припинено. За фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 317 Кримінального Кодексу України (організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

Підозрюваному загрожує від 3 до 5 років позбавлення волі.

Бахмутський відділ поліції