З початку року поліцейські Костянтинівки виявили 250 п’яних водіїв

Потенційних вбивць, які сіли за кермо напідпитку, притягнуто до відповідальності з позбавленням права керування автомобілем, а на дорогах Донецької області розпочато профілактичне відпрацювання.

Правопорушників, що сіли за кермо в стані алкогольного сп’яніння постійно виявляють поліцейські груп реагування патрульної поліції, які цілодобово працюють на території прифронтового регіону. Поліцейські забезпечують реагування на всі без виключення звернення громадян, та одною з функцій ГРПП є забезпечення безпеки дорожнього руху.

З метою профілактики аварійності та запобігання людським жертвам в поліції Донеччини постійно проходять спецоперації з безпеки дорожнього руху. Відпрацювання спрямоване на виявлення порушень правил дорожнього руху, а також недопущення злочинів із використанням транспортних засобів та фактів перевезення зброї та вибухівки.

На порушників, які сіли за кермо в стані сп’яніння складаються протоколи за ст. 130 Кодексу України про адміністративні порушення «Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції».

Керування у нетверезому стані карається штрафом в розмірі 10200 гривень з обов’язковим позбавленням права керування автотранспортом терміном на один рік. При повторних порушеннях застосовуються більш суворі санкції.

Так у Костянтинівці з початку року поліцейські виявили 250 п’яних водіїв, з них 105 осіб за рішенням суду вже притягнуто до відповідальності.

Якщо ви стали свідком порушення правил дорожнього руху, зокрема керування автомобілем у стані сп’яніння, повідомте про це за телефоном 102. Ваша небайдужість врятує людські життя.

Бахмутський відділ поліції

***

От редакции

В последнем номере газеты, #30 от 25 июля, после очередного брифинга с руководством Константиновской полиции, который состоялся 23.07, "Провинция" писала:

Дорожная полиция себя бережет?

Много претензий высказали общественники в адрес Константиновской дорожной полиции. Прежде всего, они ловят водителей под заросшими листвой знаками. Кроме этого, не останавливают и не возвращают крупные груженные «фуры», которые не имеют права, когда температура более 28 градусов ездить и разбивать городские улицы.

«Мы делаем все возможное. Но и вы помогите — запоминайте номера и звоните нам», — попросили правоохранители. Также звоните, когда увидите-услышите рычащие, ездящие по городу специально без глушителей (чтобы «впечатлить девочек») молодых мотоциклистов.

Еще одно обвинение дорожной полиции в том, что она не обращает внимание на техническое состояние так называемых «катафалков», т.е. разбитых, разваливающихся на ходу миниГазелек.

Нами был подготовлен и озвучен анализ подачи в суд протоколов, составленных Константиновской полицией по поводу нахождения водителей пьяными за рулем. Всего таких протоколов Константиновский суд в июле рассмотрел 17. Из них — 4 человека были оштрафованы на 10200 грн, три дела закрыты по истечении срока давности рассмотрения, вернуто для переоформления (например, неразборчивый почерк) — 10!

Судя по этим цифрам, нельзя сказать, что к пьяным за рулем в Константиновке правоохранители относятся жестко. Что декларирует руководство украинской полиции.

А.Кузнецов пообещал на следующее заседание пригласить ответственных лиц нашего отделения по данной работе. Так что, если у вас есть вопросы и предложения по работе нашей дорожной полиции — приходите на встречу в понедельник на 10.00 в отделение.