Ірина Головатенко: Владі варто відвідувати зону ООС, щоб розуміти настрої військових і населення

Учасниця президентських праймеріз УКРОПу, член неурядової організації EU-Ukraine Women in Politics Ірина Головатенко відвідала Костянтинівку презентуючи свою передвиборчу програму однопартійцям.

«Все, що стосується кожної тези моєї програми, – болючі й хвилюючі питання для мене самої. Я про них готова розповідати, обгрунтовувати їхню важливість і пояснювати, чому саме цих змін потребує наша країна. Вони стосуються освіти, науки, підтримки молоді, малого бізнесу, життя в селі, створення робочих місць, підвищення статусу армії тощо. Основні ідеї: Україна – чесна, вільна, сильна, заможна, європейська, здорова, освічена, культурна, спортивна».

Головатенко пропонує жінкам служити в ЗСУ рік з правом ночувати вдома. На думку укропівки, після строкової служби держава має видати строковику гроші на здобуття вищої освіти або на відкриття власного бізнесу.

«У ЗСУ наразі служить близько 25 тисяч жінок. Але водночас у деяких структурах діють старі радянські закони й обмеження, коли жінкам забороняється отримувати певні нагороди, виконувати деякі обов’язки й завдання. Я впевнена, що така ініціатива не лише допоможе зняти наявні обмеження на права жінки в армії, а й покращить її статус, підвищить повагу до неї», – наголосила Ірина Головатенко.

Під час свого візиту на Донеччину Ірина Головатенко також відвідала місто Авдіїівка на Донеччині та обговорила з військовими пропозиції стосовно Збройних сил України, які є в її програмі.

«Вояки вважають, що конфлікт на сході в замороженому стані, й нині немає ефективного його розв’язання. Потрібні реальні зміни в нашій країні! Вони підтримали мою думку, що українську молодь потрібно виховувати в патріотичному дусі, – розповіла Ірина Головатенко. – Владі варто відвідувати зону ООС, щоб розуміти настрої військових і населення! Перебуваючи на КПВВ «Зайцеве», я бачила черги автомобілів – люди живуть буденним життям по обидві сторони військового кордону. Ці люди намагаються зберігати свою українську ідентичність, незважаючи на великий вплив російської пропаганди, що ллється на них із російських каналів, які тут витісняють українське телебачення».

«Ми дуже вдячні Ірині Головатенко за пізнавальну й відверту розмову. Вона надзвичайно опікується проблемами людей, відгукується на їхні потреби, щиро переживає за кожного. Ми почули цікаві ідеї щодо позитивних змін у країні, врегулювання питань із Кримом і Донбасом. Особисто згоден з тим, що поліпшення законів, рівня життя та умов в Україні є найкращою стратегією повернення окупованих територій», – зазначив голова Донецького УКРОПу Олександр Меланченко за підсумками зустрічі.

***

Опубліковано на правах політичної реклами.