Книга «Праця, виснаження та успіх: промислові мономіста Донбасу» та її авторки прибули до Костянтинівки

Вчора Костянтинівка приймала книгу «Праця, виснаження та успіх: промислові мономіста Донбасу» та її авторок, відомих медіа та наукових фігур: Олену Стяжкіну, докторку історичних наук, професорку, старшу наукову співробітницю Інституту історії НАНУ, Ксенію Кузіну, кандидатку історичних наук, старшу наукову співробітницю Інситуту історії НАНУ, Ірину Склокіну, кандидатку історичних наук, дослідницю Центру міської історії.

Спочатку у Центральній бібліотеці була бурхлива дискусія на тему - що ж то є МОНОМІСТО, заглиблення в історію Донбасу, показ та обговорення світлин, виступи гостей на місцевих активістів (подробиці "боротьби Бредихіна за донесення своєї парадигми бельгійській Костянтинівки" - в середу у друкованій "Провінції"). Потім я з зацікавленістю провів для шановних істориків екскурсію містом. Бо спілкування з такими людьми важливе для пізнання себе, нашого МОНОМІСТА. Ми відвідали суто костянтинівські символи та знаки, завітали у чудову новісеньку церкву УПЦ КП, місце проведення Мостфесту та вільний простір його ініціаторів - "ДРУЗІ", а також нашу першу незалежну газету Донбасу "Провінцію".

Сподіваюсь, гостям сподобалося. Бо вони жваво обговорювали дива та жахи нашого міста. Були й цікаві пропозиції. Наприклад, Олена Вікторівна Стяжкина запропонувала на будівлі міського відділу СБУ (де за часи СРСР було КГБ) зробити мурал по життю та подвигу за Україну Олекси Тихого. Бо його у 70-х роках затримували та тут тримали. Тим паче, що по всьому проспекту Олекси Тихого - від Костянтинівки до Слов'янська - це єдина будівля, де зафікcоване його перебування.