Подарунки талановитим дітям від Святого Миколая

«Ми усе можемо!» - творити, гарно навчатися, допомагати батькам, бути вірними друзями. «Ми усе можемо!» - саме таку назву мав обласний конкурс-виставка робіт декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва. Серед учасників цього конкурсу — діти з інвалідністю, діти-сироти або позбавлені батьківського піклування, вихованці інтернатних закладів.

Організаторами конкурсу виступили відділ національного виховання та європейської інтеграції департаменту освіти і науки Донецької ОДА та Донецький обласний палац дитячої та юнацької творчості. Мета конкурсу, як заявили організатори, полягає у виявленні обдарованої учнівської молоді у різних видах діяльності, удосконалення роботи з естетичного розвитку дітей на кращих традиціях української національної культури.

Нагородження переможців відбулося 19 грудня у Костянтинівському палаці культури та дозвілля. Грамоти обдарованим дітям вручала директорка Донецького обласного палацу творчості Ольга Михайлівна Канзюба. Також на урочисто-святкову подію завітав Святий Миколай, який привітав дітей та вручив їм подарунки.

На виставці були представлені різноманітні види декоративно-ужиткового мистецтва: вишивка, в’язання, ізонитка, ляльки-мотанки, витинанка, декоративний живопис, оригамі, топіарій, пейп-арт, квілінг. Усі саморобки оригінальні та дивовижно красиві. У своїй творчості діти, у яких нелегка доля, можуть висловити свої світлі мрії. Наприклад, саморобка «Мій пес», виконана у техніці ізонитки, дуже мила. А творіння з традиційною українською символікою дарують патріотичний настрій.

Після зустрічі зі Святим Миколаєм молоді таланти вирушили на перегляд святкової вистави «Іде Святий Миколай» у виконанні Маріупольського обласного академічного драматичного театру. Ідеєю вистави є перемога добра над злом. Добрі янголята вчать дітей бути слухняними та старанними, а підступні чортики відмовляють їх робити уроки та крадуть місяць із неба. На допомогу дітям приходять Святий Миколай та сніжна красуня Зима. Дітям дуже сподобалася вистава, а найголовнішою емоцією цього незабутнього святкового дня стала радість. Актори та режисерка вистави кажуть, що їм сподобалася вихована дитяча публіка, їх переповнюють приємні радісні почуття. Артисти бажають молодим глядачам здійснення найпотаємніших мрій у Новому році, а нашому рідному краю миру, розвитку і процвітання.

Вікторія Бербенець