«BRAVO, MAESTRO!»

На прикінці квітня у Великій залі школи мистецтв відбувся концерт, що став однією з визначних подій нашого міста. Увагу до нього заздалегідь приваблювала яскрава афіша «Bravo, Maestro!» , що запрошувала мешканців міста відвідати музичний вечір фортепіанного дуету у складі АНАСТАСІЇ САВЧЕНКО та ВЛАДИСЛАВА КАРТАШЕВА.

Концерт став справжнім весняним подарунком для публіки, святом, що принесло величезний заряд енергії та зарядило нею слухачів. Водночас, він став високоякісною формою пропаганди музичного мистецтва, а для юних виконавців – відповідальним випробуванням на зібраність, організованість та витривалість.

Зал був наповнений вщерть – шанувальники музики стояли навіть на сходинках. Відвідати концерт побажала велика кількість людей різного віку, чимало молоді і дітей. Дуже приємно було бачити постійних відвідувачів концертів, які вже давно стали для нас «своїми». Приймали виконавців дуже тепло – оплески, вітання, теплі слова, квіти та подарунки.

В цей вечір зі сцени звучала музика на будь-який смак: класична та естрадна, твори старовинних композиторів і сучасних, українських митців та зарубіжних. Чималу насолоду слухачам принесли твори Й. Баха, Л.Бетховена, Н.Паганіні, С.Рахманінова, С.Прокоф’єва. Не менш цікавою стала для них і музика українських композиторів: М.Скорика, В.Птушкіна, Л.Працюк.

Успіх вечора по праву розділили Софія Фоменко, Наре Барсегян, Ангеліна Ярославська (три подружки, що «заразились» фортепіанною ансамблевою грою), інструментальний ансамбль викладачів: Анна Ларінкова, Наталія Сідоренко, Інна Гаджимурадова, Юрій Болотов, Олександр Соловйов, Олександр Пилипенко (керівник О. Кошкин), тріо скрипалів: Ірина Полякова, Інга Полова, Катерина Мушинська, солісти -  Гліб Шаповалов та Ілона Погосова з вокальною групою (керівник Л. Каминіна).

Герої музичного вечора, учні 7 класу Анастасія Савченко та Владислав Карташев, грають дуетом вже сім років. Вони постійно перебувають на передньому плані шкільного життя – приймають участь (і перемагають!) у конкурсах та фестивалях, в якості дуету та сольних виконавців, виступають на концертах.

Іноді здається, що юні музиканти створені один для одного. Між ними досягнуте цілковите художнє взаєморозуміння та вміння чути свого партнера, звучання їхнього ансамблю приваблює відмінною злагодженістю гри. Настя і Влад радують своєю працездатністю та цілеспрямованістю. Вони люблять музику і, схоже, бажають присвятити мистецтву своє життя. Саме це і є таємницею їх успіху – любити те, що робиш.

Кожного разу, коли діти грають на інструменті, вони відчувають вимогливий, пильний, підбадьорюючий погляд своїх викладачів – Анжели Валентинівни Федотової та Тетяни Федорівни Ліпко. Педагогів, які присвятили себе вихованню багатьох молодих музикантів.

Чимало років напруженої праці, пошуків, досягнень, нерозривно пов’язаних із школою мистецтв. Кажуть, робота викладачів подібна роботі ювелірів. Ретельно та з любов’ю шліфують вони кожну грань дорогоцінного музичного дару, адже навчальний процес не диво, а наука, в якій існують певні закони. Разом із своїми вихованцями викладачі радіють успіхам, тяжко переживають окремі невдачі, завжди готові допомогти, заспокоїти, дати пораду. ЧЕСТЬ ЇМ І ХВАЛА!

Що стосується Насті та Владика, то перед ними відкриваються чудові перспективи, у них є усе необхідне для того, щоб у майбутньому стати професійними музикантами. Побажаємо їм відмінних творчих досягнень, успіхів та везіння в житті та навчанні, а ще – простого людського щастя!

Д.Романец