Визнана в Україні

Наша землячка Ольга Акулова пише власні пісні та мріє про прихильників у рідній Донеччині

У квітні цього року у Львові відбувся І Міжнародний фестиваль українського романсу імені Квітки Цісик, американської співачки українського походження, за участю співаків з Естонії, Польщі, Росії, Молдови, Румунії, Угорщини та США. Головою журі була Ніна Матвієнко. Гран-прі отримала львів’янка Оксана Муха, а Ольга Акулова - другу премію. Відомий московський політолог Андрій Окара, якого зараз часто можна бачити на телевізійних ток-шоу в Україні, написав: «Донецька співачка Ольга Акулова («девушка с медовым голосом») підкорила Львів». Але ми добре знаємо, що Ольга не донецька, а костянтинівська!

- Я народилась та виросла у Костянтинівці, - розповідає нам лауреатка конкурсу, - закінчила школу № 11. Музичну освіту отримала в Костянтинівській школі мистецтв за класом фортепіано. Підтримую теплі стосунки зі своєю вчителькою музики Юлією Іванівною Гвоздєвою і вчителькою української мови та літератури Валентиною Миколаївною Гайдуковою. Користуючись нагодою, переказую їм щирі вітання. Щодо конкурсу, то, насправді, не було жодного суперництва між учасниками. Всі приїхали просто виступити. Допомагали один одному одягатись, розспівуватись, робити макіяж, зачіски. Доброзичлива атмосфера. Невимовно вдячна публіка. Навіть, звукооператор довго не вмикав музичний супровід другої моєї конкурсної пісні, бо глядачі не відпускали і оплесками заглушали геть усе. Приємно, що я, єдина з усіх конкурсантів, пішла по закінченні конкурсу з квітами, до того ж, кількома оберемками. То, здебільшого, політичні махінатори навмисно роз’єднують, аби легше нами керувати і отримувати на цьому свої політичні та економічні дивіденди. Але ми - єдина країна і єдина нація, просто із своїми регіональними особливостями».

Ольга Акулова не лише співає, ще й сама пише вірші та музику. Наразі триває робота над студійним записом її першого авторського альбому. На черзі – альбом перекладів українською мовою всесвітньо відомих хітів, наприклад, Une Vie D’amour (Шарль Азнавур), Confessa (Адріано Челентано), Besame Mucho (Консуела Веласкес). У 2005 році вийшла в друк її збірка віршів «Зорепад». У серпні 2010 р. було відзнято кліп на пісню «Танго» (можна подивитись тут: http://www.youtube.com/watch?v=uUFa1HxKeso). Створено чимало пісень, з яких записано 9, які можна прослухати на http://www.youtube.com/user/MademoiselleAkula.

Дивний той факт, що вона народилася і мешкає у російськомовному середовищі, на що Оля відповідає: ”Так вирішило натхнення... Вразила чуттєвість слова...”

Вдвічи цікаво, що наша співачка за освітою юрист (кваліфікаційний рівень – магістр права) і працює заступником директора правозахисної Донецької обласної громадської організації Фонду «Правова просвіта» і Юридичної фірми «Таліон», а також є головним редактором нового донецького часопису «Ваш правознавець». Цитуючи свою улюблену письменницю Ліну Костенко, Оля зазначила: «Треба вміти «тримати лінію оборони».

півачка не приховує мрію, щоб її пісні слухали, насамперед, ми, донеччани, її земляки. У цьому році спільно зі своєю громадською організацію, місцевими органами влади, працівниками мистецтва та університету Ольга планує провести Фестиваль народної та студентської української авторської пісні.

В.Березін.

Comments

Умничка, голос трогает.  Давно такого не слышал, или просто не слушал. В любом случае, слушал бы прямо сейчас. Позитив