Дякуємо за щасливе дитинство

Добре прокидатися вранці і знати, що у тебе попереду довгий чудовий день, що тобі ніщо не загрожує, і всі твої мрії здійсняться. Бо з тобою — твої рідні і вчителі-вихователі, які чекають на тебе зранку в пришкільному дитячому оздоровчому таборі.

Так трапилося, що перший день другої зміни ПДОТ “Ластівка” при ЗОШ № 5 прийшовся на 22 червня — 70-ту річницю початку Великої Вітчизняної війни. Перша організаційна лінійка була присвячена саме цій події. Під приспущеним прапором України і дорослі, і діти завмерли на хвилину мовчання на честь вшанування пам`яті жертв фашизму. А після смачного сніданку загони відправились на покладання квітів до пам`ятників, що в парку “Металург”, на вулиці Демещенко та у сквері Шевченка.

Наступного дня, 23 червня, нас запросили на Годину пам`яті трагічних подій вторгнення ворога на Україну влітку далекого 1941 року наші давні друзі — бібліотекарі ЦМБ ім. О. Кошового:  О.І. Кретова, Л.А. Скрипник, Л.Г. Халіна, Н.О. Підченко.

Разом з виступаючими ми в думках пройшли всі етапи жахливого початку війни, відчули біль та гіркоту наших солдат, яким прийшлося залишати рідні міста і села, своїх батьків і дітей на поталу ворогу, пройнялися сльозами матерів, які проводжали рідних синів на смерть.

З повагою і пошаною ми згадали імена героїв-костянтинівців: Миколи Носулі, Олександра Сечкіна, Анатолія Мирошниченка, Олега Безбородька.

Не залишили нас буйдужими і фотографії воєнних років, що були представлені на виставці-фоторепортажі “Дорогами болю”.

В кінці зворушливого заходу, коли ведучі довели розповідь до Великої Перемоги, ми разом з усіма, хто на неї чекав довгі чотири роки, відчули непомірну радість і гордість за свій великий народ, за свою Батьківщину.

Ідучи з табору додому, ми раділи, що з мирного неба нам світить яскраве сонечко, лагідно вклоняються зелені гілки дерев і квітів, і що попереду у нас довге, цікаве літо з походами, іграми, змаганнями, святами.

Ольга Овсяннікова, Анастасія П`ятигор, юнкори ПДОТ “Ластівка” ЗОШ № 5.