“Заячий пастух” об'єднує Україну

«Яке воно — старовинне місто  князя Лева? Як зустріне нас?» - з деяким хвилюванням думав я, а колеса потяга «Луганськ – Львів» уже майже добу вистукували  свою нескінченну пісню. І ось – «каміння Львова посивіле» під моїми ногами.

Перед нами, учасниками науково-практичної конференції «Бренди Карпат», розгорнув чарівні крила зовсім інший світ. Вражала архітектура, досі не бачена, люди, які випромінювали тепло й доброту. Відмовившись відпочивати, ми блукали вузенькими вулицями міста. Збентеження, радість, захоплення переповнювали серця. Наступного дня в супроводі екскурсовода відвідали найвизначніші пам’ятки міста: собор святого Юра, Львівський державний університет ім. І. Франка, костьол святих Петра і Павла Єзуїтського ордена, аптеку-музей, Личаківське  кладовище, шоколадну майстерню. Здавалось, що ми потрапили в казку.

11 листопада відбулась конференція, на якій ми репрезентували творчість В.Гайворонського, одного  з видатних письменників Донеччини. Він написав повість «Заячий пастух», сюжет якої перегукується з однойменною гуцульською казкою. Наша інсценівка доводила, що фольклор Карпат вплинув на мистецтво всієї України, виступ закликав до єднання Заходу й Сходу, пропагував ідею соборності України. «Не спи, моя рідна земля», - рефреном звучали в залі рядки пісні, під яку Д.Зубахіна та А.Колпак виконували сповнений експресії танок.

Є.Зубаков, О.Савостьянов, одягнені в національні костюми, чудово створили образ хлопчика, якому не байдуже життя бідних людей.

Ми навіть не очікували, що виступ справить таке враження. Задоволені, радісні та щасливі повернулись додому. Ця поїздка спонукатиме нас до подальшої краєзнавчої роботи.

Група учасників Міжнародної конференції «Карпатський бренд»  костянтинівської міської гімназії.