Дух Тараса рятує Україну

Завершуються різноманітні горрайонні офіційні програми і заходи з приводу 200-річчя великого сина землі української Тараса Шевченка. На фоні того, що сьогодні відбувається в країні, і особливо на її «русскоговорящей» території, містичним образом відчуваєш Тарасову присутність. Більш того, здається, дух Тараса сьогодні рятує Україну.

Він дуже її любив. А ми тільки навчаємося любити. Помолимось разом з ним:

Мій Боже милий! Як хотілось,
Щоб хто-небудь мені сказав
Хоч слово мудре; щоб я знав,
Для кого я пишу? для чого?
За що я Вкраїну люблю?
Чи варт вона огня святого?..
Бо хоч зостаріюсь за того,
А ще не знаю, що роблю.
Пишу собі, щоб не міняти
Часа святого так на так,
Та іноді старий козак
Верзеться грішному, усатий,

З своєю волею мені
На чорнім вороні-коні!
А більш нічого я не знаю,
Хоч я за це і пропадаю
Тепер в далекій стороні.
Чи доля так оце зробила?
Чи мати Богу не молилась,
Як понесла мене? Що я —
Неначе лютая змія
Розтоптана в степу здихає,
Захода сонця дожидає.
Отак-то я тепер терплю
Та смерть із степу виглядаю,
А за що, єй-богу, не знаю!
А все-таки її люблю,
Мою Україну широку,
Хоч я по їй і одинокий
(Бо, бачте, пари не найшов)
Аж до погибелі дійшов.

Нічого, друже, не журися!
В дулевину себе закуй,
Гарненько Богу помолися,
А на громаду хоч наплюй!
Вона — капуста головата.
А втім, як знаєш, пане-брате.
Не дурень, сам собі міркуй.

Comments



ЛЮДИ, кто убил 100 человек на Институтской?! Ответить на этот вопрос сейчас ВАЖНЕЕ ВСЕГО! Все остальное не имеет значения. От ответа зависит ВСЁ.

Приведу простое сравнение, не очень применимое к нашей трагедии, но доступное пониманию каждого. Вы покупаете автомобиль и отдаете за него что-то очень вам дорогое. Имеет ли значение, какова его история и как он достался предыдущим владельцам? Безусловно! Если с ним все хорошо - вперед к новым горизонтам и ветер в окошко. А если он ворованный? Ох, какое разочарование и потеря нас ждут.

Так вот, судя по некоторым приметам, бооольшие разочарования нас ждут. Дай Бог, чтоб не ГОРЕ!!!

 

Ответ на от Колян

Ехать аль не ехать, дело сугубо добровольное, но такой экстрим не способствует здоровью.Сразило заявление мид России от сегодняшнего числа в котором обещают взять под свою защиту.А зачем? Понятно что власть сырая,слабая,но нам зачем незванные гости.

Ответ на от В.К.

Міністр закордонних справ Росії пан Лавров заявив про намір захищати російськомовне населення південного сходу України (зверніть увагу як змінилася риторика заяв - у Криму захищали росіян за національністю). Друзі, терміново переходимо на розмовну українську мову. Такий собі флеш-моб.Затролим Пукінскіх олігархів.

Ответ на от Hyrma

Ну слава богу, хоч нацик Пупкін  наверне нас на своє –українське. Да, в Криму більшість етнічних росіян, чого не скажеш про Донеччину де росіян до 30%, а русько мовних більшість, звідси і зміна риторики. Нам слід не сперечатися з тролями і місцевими особам  інфікованими  бацилами велико -руського шовінізму. Це все рівно, що доказувати серійному вбивці про недопустимість вирізати з черев вагітних немовлят. Таке творили велико – серби - брати росіян на територіях, що входили до складу Югославії. Такі етнічні чистки вже проходять в Криму.

Ответ на от Hyrma

Мене завжди дивувала позиція деяких - навіщо я буду вчити українську, є ж російська, хай нею і розмовляють! І аргумент про те, що для розумної людини знання ще однієї мови - це тільки плюс, не сприймається взагалі.

Нещодавно чув розмову по телефону молодика на підпитку, щось на кшталт: "та тут капец, одни бендеровцы..." То був, як я зараз зрозумів, Топаз!

Але ж ми всі знаємо, що українці - люди розумні та кчемні, тому, незважаючи на усяких пукіних-лаврових та ін., у нас, впевнений, усе буде гаразд! Єднаймося!

Ответ на от Кот Баюн

твір на тему: «За що я люблю котів»

Я люблю котів. Дуже люблю. Малих та великих, лисих та пухнастих, чистеньких і брудних, здорових і хворих, домашніх і нічиїх. Я люблю їх за те, що вони незалежні. Я люблю їх за те, що вони можуть робити людей кращими. Звісно, йдеться про Людей.

Ответ на от Yaroslav

.... а цей  Кіт-котяра  щей хрестиком  вміє  вишивати......  а взагалі,  щоб сотворилось, якби в один день  все населення  від  Ізюма до Краснодару  почало    б "балакати"  і  просити  захисту  у  міжнародної  спільноти  від  російської  дискримінації....