Підсумки конкурсу «Куди переселенцям подівати 20 тисяч гривень?»

Більше 30 пропозицій було надано переселенцями на конкурс ідей по використанню 20 тисяч гривен, що проводився за підтримкою «Української миротворчої школи».

Ось ті, що найбільш зацікавили журі:

1.Збирати дітей і возити на заходи.

2. Робити дітям свято: перегляд мультфільмів в кінотеатрі, відвідування розважального дитячих центрів.

3. Проведення роз'яснювально-просвітницької роботи з метою підвищення  політичної та національної свідомості. Заходи з метою покращення історічних та політико-правових знань переселенців та підвищення їх морального та духовного рівня.

4. Підбір інформації, консультації задля допомогти переселенцям адаптуватися в новому для них місті; донести інформацію про програми, в рамках яких вони зможуть отримувати допомогу; звернути увагу мешканців міста на побутові проблеми переселенців, котрі вони можуть вирішити. Давати приватні оголошення на теми «Шукаю роботу», «Пропоную роботу», «Віддам», «Приму в дар».

5. Організація поїздок на екскурсію в просвітницьких цілях.

6. Донести інформацію до мешканців міста і прибулих переселенців про сайті, де є оголошення, розміщення інформації через всілякі групи в соцмережах.

7. Залучення уваги громадськості до проблем тимчасово переміщених осіб і відновлення їх ролі в соціумі. Організація та проведення циклу навчальних майстер-класів з різних напрямків творчості. Підготовка волонтерів з числа громадян, які мали і отримали практичні навички роботи в різних техніках творчості і організація ними освітнього процесу.

8. Створити громадську організацію переселенців Донбасу «Допоможи собі сам». Напрямки: 1) психологічна допомога переселенцям; (можна залучити не зуміли знайти роботу за фахом "гуманітаріїв". 2) організація тематичних зустрічей (вечорів) 3) проведення виставок-ярмарків з робіт виготовлених своїми руками.

9. Об'єднати переселенців, які бажають відкрити свій бізнес, спробувати побудувати життя заново (для психологів, педагогів раннього розвитку, вчителів англійської мови і т.д.).

10. Провести марафон для переселенців «Починаю жити заново». 11. Проведення «Свята української пісні та української вишиванки». Провести свято для 100 осіб і більше.

Проаналізував всі ідеї, журі зробило висновок, що найкраще буде практично більшість цих ідей об’єднати, та створити безкоштовний листок-газету типа «Бюлетень переселенця Костянтинівки», в роботі над яким зможуть об’єднати свої зусилля активні та ініціативні переселенці.

Ми запрошуємо всіх бажаючих займатися цією роботою.

Тел.0662723004.
Оргкомітет конкурсу.