Увага — готується провокація!

Агов, “вата”, що продовжує дивитися рос-ТБ зі своіх “тарілок”, про “распятых мальчиков” вам давнесенько вже не розповідали? Ну так чекайтє, скоро почуєте про українске життя на Донбасі, точніше, українських діточок в нему щось дуже цікаве...

Щойно з окупованої території (м.Горлівка) нам повідомили, що у горлівської школи №6 було нещодавно велике збіговисько російських журналістів. А саме - знімальної групи телеканалу “НТВ плюс”, пріїхавшей щоб зробити фейковий сюжет як знущається українська влада над школярами - не дає їм можливість отримати доступ до навчальних закладів, тому “діти вимушені під кулями йти через лінію фронту до ДНР, щоб отримувати навчання”.

Ми з'ясували, що насправді мова буде йти про дві сім’ї, які мешкають у «сірій зоні», а саме у с.Південне м.Залізне Торецької міськради. Учениці 6, 5 та 1 класу та учні 9 та 2 класів дійсно дістаються пішки до ЗОШ І-ІІІ ст. №6 м.Горлівки у супроводі батьків, але з їх згоди.

Відділ освіти Торецької міськради пропонував їм на вибір організацію дистанційного навчання однієї з Торецькіх шкіл або влаштування дітей на навчання до ЗОШ-інтернату чи ЗОШ №13 у Торецьку. Проте батьки від наданих пропозицій відмовились. Своє рішення вони мотивували близькістю розташування закладу Горлівки від їх проживання (2 км, на відміну від 7 км до самої ближньої школи у Торецьку). Крім того, одна з матерів сама працює у дошкільній установі поблизу горлівської школи №6, що дозволяє їй постійно супроводжувати дітей.

Вчителі з Торецьку, якщо б і хотіли приходити до цих дітей додому та навчати, але за відсутністю пропусків для перетину блок-посту, що контролюється військовослужбовцями ЗСУ та ризиком для життя і здоров’я (частина території цієї сірої зони замінована), це практично неможливо.

Але цю ситуацію країна агресор та т.зв. “ДНР” бажає використати для поширення в медіапросторі чергової фейкової компрометації української сторони: неспроможність української влади забезпечити належні умови навчання, приниження російськомовного населення, кращі умови навчання у закладах освіти на окупованої території тощо.

Ми вже бачили подібне – коли по російських та денеерівських новинах пройшов репортаж про “бідних 84 дітей з Майорську, які ходять до Горлівської школи №8 в Микитівському районі”. Зараз їх 18.

Не відміну від території, яка контролюється терористичними організаціями, в Україні законними засобами робиться все можливе, щоб діти отримували безперервне та якісне навчання.

Не піддавайтеся фейковим пропагандистськім хитрощам ворогів, люди! Як що у вас мозок є.

Власн. інф.