«ЧАРІВНА КРАСА ВИШИВАНКИ»

«Україна Шевченкова квітне, Бо вишивана у неї душа»

В травні в Україні святкують День вишиванки У невичерпній спадщині духовної культури українського народу є особлива, винятково важлива її частина - вишивка. Споконвіку українці свято шанували одяг, а особливо вишиту сорочку. Наші пращури вірили, що вона захищає людину не лише від негоди, а й від ворожих стріл. Вважалося, що сорочка, яка прилягає до тіла, є оберегом.

Тому 18 травня у ДНЗ № 14 «Ягідка» було проведено свято вишиванки. Метою заходу стало виховання поваги до традицій рідного народу, зміцнення почуттів національного патріотизму. Вся велика садкова родина долучилася до святкування Всеукраїнського Дня вишитої сорочки. В гості завітали наші друзі-бібліотека-філіал для дітей з яскравою презентацією. Були розказані легенди, пригадалися прислів’я і приказки, в яких народ закарбував своє ставлення до сорочки, значення її в житті людини. Бібліотекарі Свороба Н.І. та Ліскєвич О. розповіли про історію української сорочки. В святковій залі, під супровід українських мелодій, діти в барвистих вишиванках звеличували та прославляли українські традиції та національний одяг. Вихованці закладу читали вірші та подарували танок з рушниками.

Гостями був проведений майстер-клас «Намалюй свою вишиванку». А завершилося свято флешмобом дітей середніх та старших груп під пісню «Україна-вишиванка».

Маючи таку красу як українська вишиванка, всі отримали енергію наших предків, бо це символ , який прийшов крізь покоління, він єднає рід і вшановується як святиня. Вишиванки сприймають як символ єднання, солідарності і підтримки. Давайте пишатися минулим та гордо дивитися у майбутнє!