Вітаємо перший потяг Першого потягу!

“На четверту колію третьої платформи прибуває потяг номер перший сполученням Івано-Франківськ-, - якось буденно оголосила по гучномовцю чергова нашого вокзалу. Але цей час треба запам'ятати — 15.55, 11 грудня 2017 року, коли до Костянтинівки з Івано-Франківська вперше прибув новоназначений потяг №1.

Ні музики, ні квітів — лише “Провінція” та “До ТБ”. Ось по галицькі шляхетно з вагона, як з небес, спустився начальник потягу. В нього такий цікавий капелюх залізничника — мазепинка. Представився — Мирослав Ярославович Соловей: “Ми ради вітати вас з Прикарпаття! Доїхали файне. В такому сучасному потязі всім було гарно і приємно: повне кондиціювання, клімат-контроль, холодильники, кавові апарати, мікрохвильові пічки, вакуумні туалети (невже це кінець санітарних зон! - ред.). Пасажири та ми дуже задоволені. У нас такого ще не було. Зараз годину постоїмо та у 16.50 назад. Схід і Захід разом!”.

Але вагони поки що сюди були пусті. Хоча з декількома, хто їхав зі Львову ми поспілкувалися. Вони задоволені. Головне — без пересадок. Лише ціна “кусається”.

А ось вже на наступний потяг — 13 грудня в касі Костянтинівського вокзалу на вівторок залишилися тільки 17 квитків на люкс та 37 на купе. При тому, що ціна: люкс — 1785, купе 725 грн. На Новорічні та Різдвяні свята буде дорожче (купе — 900), але спішить — бо вже розхапують. По інформації залізничників вже велика група учнів з першої школи взяла квитки до Львова та назад.

Ми вже писали, що це сталося завдяки вимогам громадськості, яка впевнена, що такі потяги з'єднують нашу країну. Чи приживеться цій потяг, чи знімуть — покаже час. Але це перш за все символ нашого єднання та запорука перемоги.

В.Березін