На Донеччині затримані двоє чоловіків, які пропонували поліцейському 70 тисяч гривень хабара

Співробітниками поліції було розпочато кримінальне провадження за фактом зберігання жителькою Костянтинівки великої кількості прекурсорів з метою збуту для виготовлення наркотику.

Працівниками Костянтинівського відділення поліції було викрито 52-річну місцеву мешканку, яка зберігала з метою продажу велику партію інгредієнтів для виготовлення опія ацетильованого - макового насіння та розчинника. Відносно жінки було відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.320 Кримінального кодексу України (порушення встановлених правил обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів).

Тоді до оперуповноваженого управління протидії наркозлочинності поліції Донецької області звернулися сини підозрюваної з пропозицією вирішити питання про закриття кримінального провадження за грошову винагороду. Однак поліцейський відмовився сприяти тому, щоб жінка уникнула відповідальності.

Оперативник повідомив про спробу підкупу працівників Донецького управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України та своє кервівництво.

За матеріалами внутрішньої безпеки поліції прокуратура Донецької області розпочала кримінальне провадження за ч.3 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

20 березня сини жінки знову зустрілися з поліцейським з пропозицією «кришувати» бізнес їх родички. Так, зловмисники запропонували правоохоронцю прикривати її діяльність, ліквідувати конкурентів законними методами, а також забезпечити безперешкодну реалізацію у місті великої партії макового насіння - 40 тонн (!). За сприяння обіцяли платити 70 тисяч гривень щомісяця.

Брати передали оперуповноваженому в його службовому кабінеті банківську картку, на яку було зараховано «аванс» - 20 тисяч гривень. Обидва чоловіки були затримані на місці. Речові докази вилучені.

Спільними зусиллями працівників внутрішньої безпеки, слідчих Костянтинівського ВП та за процесуальним керівництвом облпрокуратури факт надання неправомірної вигоди задокументований.

Вирішується питання щодо оголошення затриманим підозри у скоєнні злочину та обрання запобіжного заходу. Тепер нести кримінальну відповідальність за свої дії доведеться всій родині.

Полiцiя Донеччини.