Пішов з життя колишній директор заводу скловиробів

10 березня на 90 році помер колишній директор Костянтинівського заводу скляних виробів, Почесний громадянин міста Микола Іванович Параскун.

Народився Микола Іванович у серпні 1928 року. Свою трудову діяльність розпочав в управлінні головного архітектору міста, де з березня 1959 року працював головним архітектором.

У січні 1965 року Микола Параскун почав працювати на Костянтинівському заводі скляних виробів на посаді заступника директора з питань капітального будівництва та заступника з комерційних питань. Його загальний трудовий стаж на підприємстві склав 26 років, з них 13 років Микола Іванович був директором заводу.

Як згадують його співробітники, він був активним, дійовим і творчим керівником, любив нові ідєї, прислухався до думок колег і підлеглих.

А його неформальним гаслом був відомій вираз “рух — це життя”, і цьому гаслу Микола Іванович слідував усе життя. Депутатом міської ради він обирався вісім раз і очолював постійну комісію по благоустрою міста.

Після виходу на пенсію Микола Іванович Параскун залишився активним учасником громадського життя, працюючи у заводській раді ветеранів війни і праці. Та мав ваговитий авторитет серед ветеранів, депутатів, керівників та працівників органів місцевого самоврядування.

За свій вклад у розвиток міста Микола Іванович був нагороджений орденом трудового Червоного Прапора, Орденом знака Пошани і шістьма медалями.

Світлий спогад про Миколу Івановича Параскуна назавжди збережеться в пам`яті усіх, кому пощастило знати цю людину і працювати разом.

Група співробітників заводу скловиробів ім. 13-ти розстріляних робітників.