Помоліться...

За даними командування Операції об'єднаних сил, за тиждень з 20 по 27 березня російськими окупантами було вбито/поранено українських військових: 2/8

24 березня в Станиці Луганській поховали 36-річного бійця 93-тя ОМБр “Холодний Яр” Максима Сиріна (позивний "Шалений"). Він пішов на війну в серпні 2017 року. До того він працював у пожежній частині. Максим загинув 21 березня під час бойового чергування в районі Авдіївки. В нього залишилися дружина і двоє дітей.

25 березня Львів став на коліна перед 48-річним старшим бойовим медиком роти 24-ї омбр ст.сержантом Володимиром Маркевичем. Його поховали у с.Старий Розділ Миколаївського району Львівської області, звідки він родом. Загинув 22 березня під Новомихайлівкою Мар’їнського району від кулі снайпера. Без батька залишився 22-річний син Кирило.

За мужність, проявлену під час участі в ООС цих бійців подано до нагороди (посмертно).

На світлині - відспівування загиблого бійця Сергія Валаха на похованні 24 березня у Дніпрі капеланом Дмитром Поворотнім, який сказав:

"Коли після поховання, на кладовищі, я підійшов до мами Сергія, а мені завжди важко підходити до мами загиблого воїна (по перше — не люблю формальних слів, а по друге... спробуйте самі це зробити), я був готовий почути слова туги і горя, розпачу і докору, але почув: "Дякую, що розділили з моєю родиною наше горе, для нас це важливо, дякую вам всім!". Вона сказала це щиро і просто, а я був не готовий почути ці слова від жінки, яка ще хвилину тому билася в руках рідних і кричала над ще не засипаною могилою сина, тоді я її мовчки обняв. І заплакав на її плечі. Згадалося пекельне літо 2014 та кривава зима 2015, коли майже кожен день ховали загиблих — важкі спогади, але ті слова матері дали силу і розраду. Ми знаємо що захищаємо, і матері благословляють своїх синів на це! Помоліться за воїнів, щоб Господь оберігав їх і вони з перемогою повернулися додому. Помоліться за загиблих, щоб Господь оселив їх в місті світлім, місті квітучим, місті спокою. Помоліться за матерів і жінок, щоб Господь дав їм сили пережити розлуку і втрати. Помоліться за Україну, за нас і нашу Перемогу. Господи, помилуй нас!"

По матеріалам ООС, ЗМІ.