Вона, бідна, подахренела.

Нещодавно робив томографію в Костянтинівський лікарні. При оформленні документів, коли жіночка мене запитала -- Прописан в БАхмуте? Я її підправив - У БахмУті (наголос на другому). Вона скривилася і сказала - Лучше в Артемовске!

Кому лучше? - відповів, і мене понесло, - Вам краще було б жити в Єжові, чим хотіли назвати місто у 1937-му? Чи Риковому, чим було Єнакієве до визнання чергового ворога народу? Чи Когановичи, чим була Попасна? А Зиновєвськ - Кировоград? А ваше улюблене Сталіне? А Жданов, Димитров, Торез, Стаканов, Орджонікідзе, Свердловське? А Дзержинськ, а Красноармійськ, які носили назви засновників запоріжців Щербини та Гришка? Ні! Вам точно краще було б житии у КАРЛО-ЛІБКНЕХТОВСЬКУ, чим називався наш Солєдар! Отоб нарадувалися совєтськіє люді!

А тут, поряд з Констахою відголоски Артемівська (у Артема-Сергієві мені більше подобається кликуха Федя Громогласний, чи Артамонов - були б Артамонівськом) - селища Артема, Артемово, Артеміське, Новоартемівське. А безліч Артемсіль, Артемвугіль, Гори Артема. До речі - він більше мешкав у Харькові, ніж у нас. А в Бахмуті був декілька тижнів.

Це як треба наневидити свій край, свою історію, себе, щоб мати на нашій мапі ціх покидьків...



Вона, бідна, подахренела.

Ось всі перейменівання - 

http://www.memory.gov.ua/sites/default/files/perelik_pereymenovanih_nas_punktiv.pdf