Мітинг за воду в крані як засіб боротьби за електорат (фото, відео)

Сьогодні, 21 серпня, як і було анонсовано напередодні активістами, відбувся мітинг щодо проблеми з водопостачання міста, на який зібралось десь 300-400 мешканців Костянтинівки.

Звісно, були присутні та виступали деякі з потенційних кандидатів на посаду голови Костянтинівської територіальної громади.

Захід був призначений на 15 годину, але вже в цей час майже весь майданчик перед міськрадою був заповнений городянами, а на ганку виконкому виступав Олександр Кулік, який, звісно, мітить на посаду голови Костянтинівської ОТГ і відомий останнім часом в Костянтинівці тим, що містом розвозить питну воду, де на діжці написаний, ймовірно, його передвиборний слоган — “Клік на Кулік”. З таким написом на бейсболках і була переважна більшість присутніх на мітингу.

Цікаве, що, як заявила активістка, зоозахисниця Ольга Землянко, яка є однією з організаторів цієї акції, вони цю акцію зорганізували, а PR собі на неї зробив пан Кулік, хоча організаторами захід планувався аполітичним.

З цієї ж причини, швидше за все, не взяв участі в заході інший потенційний кандидат — Олег Азаров, який з командою і помічниками зайшов до міськвиконкому передати документи з вимогами і вийшов, не залишившись на мітингу.

На заході також були присутні та виступили місцеві “політики” В.Поливяний та С.Чертков. Від міської влади слово брав начальник управління комунального господарства Д.Заварзін, який заявив, що на ремонт другого Донецького водогону необхідно 5 млрд грн.

Доступно на всі питання відповів директор костянтинівського водоканалу Аркадій Демченко, який навіть підходив з мікрофоном до присутніх. Аркадій Володимирович підтвердив, що в костянтинівському водоканалі немає схем міських водяних комунікацій, тому вони вимушені працювати “методом научного тика”.

На останок виступив Володимир Нагінський — голова наглядової ради заводу Обважнювачив, який заявив, що однією з проблем водопостачання це є так званий “графік”, бо при цьому люди вимушені робити запаси — набирати ванни, потім зливати з них воду, потім знов набирати, в результаті чого зростає споживання води містом майже в двічі. В.Нагінський повідомив, що на реконструкцію водогону можна залучити китайські компанії, які мають відповідний передовий досвід.

Більш детальний огляд акції читайте в друкованому числі Провінції.

Михайло Разпутько.