В Костянтинівці поліцейські затримали серійного крадія кондиціонерів

До вчинення злочинів зловмисник готувався заздалегідь. Правоохоронці довели причетність чоловіка до 12 фактів крадіжок зовнішніх блоків кондиціонерів. Триває слідство.

З грудня 2017 року до Костянтинівського відділення поліції стали надходити повідомлення про крадіжки зовнішніх блоків кондиціонерів. Злодій діяв вночі, обережно, вибираючи місце скоєння злочину, тому вийти на його слід по гарячим слідам правоохоронцям не вдалося. Але кропітка слідчо-оперативна робота по встановленню зловмисника не припинялася. Коло підозрюваних звужувалося і нещодавно правоохоронці змогли встановити зловмисника.

Крадій вже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів, ніде не працював, мешкав з мамою та жив від випадкових заробітків. Крім того, 35-річний костянтинівець має непогашену судимість, але зловмисник не став на шлях виправлення та продовжив свої злочинні діяння.

Днями, гуляючи містом, рецидивіст обирав місце злочину, а вночі, впевнившись в тому, що за ним не спостерігають, він викрав зовнішні блоки кондиціонерів, розбирав їх на метал. В подальшому коли в нього гроші закінчувалися, він  знову «заробляв» на життя. Документування злочинної діяльності чоловіка продовжується. Але вже сьогодні поліцейські довели його причетність до 12 фактів крадіжок по Костянтинівці.

Слідчими відкриті кримінальні провадження, за статтею 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу. Наразі встановлюється точна кількість крадіжок, скоєних правопорушником.

Бахмутський відділ поліції Донецької області