В Костянтинівці поліцейські перекрили канал збуту метадону

Під час спецоперації співробітники управління протидії наркозлочиності поліції Донеччини спільно з костянтинівськими правоохоронцями затримали наркоторговця та його покупця. Загалом вилучено 13 доз метадону на суму більше 7 тисяч гривень.

Інформацію про те, що 27-річний житель Костянтинівки займається збутом наркотиків оперативники отримали в лютому цього року. «Підібратися» до дилера виявилося непросто.

Несудимий, маючи постійну роботу, він ретельно маскував свою наркозалежність та протиправну діяльність. Наркотики продавав лише певному колу перевірених осіб, яких знав особисто. Передавав товар з рук у руки.

П’ять місяців оперативної роботи, три етапи спецзаходів дозволили поліцейським задокументувати факт торгівлі наркотиками та у фіналі затримати зловмисника під час реалізації чергової партії метадону.

У продавця вилучено 11 пакетиків з наркотичною речовиною вагою по 0,25 г у кожному та гроші, здобуті від продажу метадону. За одну дозу чоловік отримував близько 550 гривень.

За словами чоловіка, він вживає наркотики з 2014 року, метадон зберігав для особистого вживання та частково – збуту. Звідки надходить товар, не пояснює. Наразі співробітник поліції встановлюють канал поставки наркотичної речовини.

Майже одразу після цього працівники Костянтинівського відділення поліції у складі мобільного блокпосту зупинили чоловіка 1965 року народження з двома пакетиками метадону. Він пояснив, що придбав їх у місцевого мешканця. Ним виявився затриманий раніше збувальник.

Відносно реалізатора відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

Суд обрав підозрюваному у збуті запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб з альтернативою внесення застави в розмірі 92 тисячі гривень. Наразі зловмисник перебуває в слідчому ізоляторі Бахмута.

Покупець притягується до відповідальності за зберігання наркотику (ст. 309 ККУ). Триває досудове розслідування.

Поліція донеччини.