ДБР розслідує обставини смерті затриманого у Костянтинівському відділі поліції

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Краматорську, відкрили кримінальне провадження за фактом можливого перевищення службових повноважень працівниками поліції, що спричинило тяжкі наслідки.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює прокуратура Донецької області.

За попередньою інформацією, 27 червня 2019 року в одному зі службових кабінетів Костянтинівського ВП ГУ Нацполіції в Донецькій області знаходився 28-річний чоловік затриманий за підозрою у скоєнні грабежу. У ході проведення допиту підозрюваний, на якому були одягнені спеціальний засіб − кайданки, вихопив у поліцейського табельну вогнепальну зброю та здійснив постріл у себе, внаслідок чого помер.

Отримавши інформацію, слідчі Краматорського теруправління ДБР прибули на місце події. Проводиться комплекс невідкладних слідчих дій для з'ясування всіх обставин інциденту та оцінки правомірності дій працівників поліції.

Кримінальне провадження розслідується за фактом перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, які спричинили тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України).

Державне бюро розслідувань.