Обіцяне рішення Уряду по воді є, чекаємо обіцяну воду

Сьогодні, нарешті, з'явилося довгоочікуване рішення Кабміну щодо Води Донбасу. Чекаємо тепер на воду.

Є побоювання, що енергетики щось придумають, щоб не виконувати це рішення.

Інформація з Урядового сайту:

Кабінет Міністрів України своїм рішенням заборонив застосовувати будь-які обмеження постачання електроенергії комунальному підприємству «Вода Донбасу», яке є ключовим постачальником питної води для населених пунктів регіону. Відповідне рішення ухвалене під час засідання Уряду 5 липня. 

Як зазначають в Уряді, збій у постачанні електроенергії спричиняє перебої із постачанням води, а це у свою чергу обумовлює не тільки соціальне невдоволення мешканців, а й несе загрози санітарно-епідеміологічного і техногенного характеру. Знеструмлення КП «Вода Донбасу» - це знеструмлення 9 фільтрувальних станцій, 152 водопровідно-насосних станцій, 24 каналізаційних очисних споруд, 74 каналізаційно-насосних станцій, що знаходяться на території, підконтрольній українській владі. 

Ухвалене рішення вирішує питання ритмічної роботи підприємства, а відтак безперебійного постачання води споживачам.

Довідково

У квітні поточного року Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, перебуваючи у Маріуполі, ознайомився з роботою одного з підрозділів КП «Вода Донбасу». Під час спілкування з керівництвом компанії, дізнався про існуючі ризики вимкнення електрики і доручив опрацювати питання недопущення збоїв. В червні, після проведення консультацій з профільними міністерствами й відомствами, було запропоноване рішення надати КП «Вода Донбасу» статус «захищеного споживача», який унеможливлює вимкнення електрики на об’єктах і підрозділах підприємства. Як зазначив Глава Уряду, люди мають отримати воду максимально швидко.