Кримінальна хроніка останнього тижня

Наряд групи реагування патрульної поліції застав лісорубів, що називається «на гарячому». З місця вилучено автівку, розпиляні дерева та бензопилу.

Поліцейськими при патрулюванні території був помічений автомобіль «Газель», що перебував у лісосмузі. Під’їхавши до автівки правоохоронці побачили, що в транспорті знаходяться фрагменти вирубаних дерев, та поряд перебували три чоловіки з бензопилою. Чоловіки вже встигли винищити декілька дерев, а розпиляні стволи помістили в кузов.

Наразі автомобіль з деревами та бензопила вилучені.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за попередньою кваліфікацією ст. 246 Кримінального кодексу України «Незаконна порубка лісу», за що передбачено покарання від штрафу до 3-х років позбавлення волі, з конфіскацією добутого.

 

===========================================

Місцевий мешканець 1969 року народження, який раніше вже був засуджений за скоєння злочину, на своєму огороді ретельно доглядав за кущами конопель, які культивував та обробляв протягом декількох місяців.

Проводячи слідчі дії на присадибної ділянки, поліцейські виявили та вилучили 115 кущів нарковмісних рослин з кореневою системою і слідами культивації. Згодом чоловік планував зібрати «урожай» канабісу.

Заборонені рослини направлені на експертизу.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за попередньою кваліфікацією за ст. 310 «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель» Кримінального кодексу України.

Правопорушнику загрожує відповідальність у вигляді штрафу до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, арешту на строк до 6 місяців або обмеження волі на строк до 3 років.

==============================================

В 2014 році учасник незаконних збройних формувань охороняв захоплену найманцями адмінбудівлю та чергував на блокпосту на околиці міста. Скористатися наданим державою шансом звільнитися від покарання чоловік вирішив після того, як прочитав в ЗМІ про аналогічні історії колишніх найманців, що повернулися до нормального життя.

В червні 2014 року 39-річний чоловік піддався на російську пропаганду та прийшов до терористів допомогти будувати «руський мир». Спочатку він чергував в захопленій адмінбудівлі міськвиконкому, а потім був направлений на блокпост, де обстежував транспорт і громадян та незаконно обмежував їх проїзд.

За кілька місяців, коли українські військові звільняли північні міста Донецької області злякався та виїхав до окупованого Донецьку, де приєднався до бойовиків та виконував різноманітну роботу з охорони адміністративних будівель.

Обіцянки терористів щодо умов служби та зарплатні виявилися неправдивими. Тому вже через недовгий час житель Костянтинівки покинув бандформування і 4 роки приховував своє минуле. Коли життя в постійному очікуванні бути затриманим набридло, екс-бойовик здався правоохоронцям. Про можливість звільнитися від покарання чоловік дізнався з поліцейських новин.

Наразі співробітники поліції перевіряють його діяльність в рядах незаконного збройного формування.

Нагадаємо, згідно з ч. 6 ст. 260 (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України, звільняється від кримінальної відповідальності за цією статтею особа, яка перебувала у складі збройних формувань, якщо вона добровільно вийшла з такого формування і повідомила про його існування органи державної влади чи органи місцевого самоврядування.

===============================================

За тиждень до відділення Костянтинівській поліції надійшло 324 заяв і повідомлень громадян з яких 28 фактів, як кримінальні внесені в ЕРДР. З 30 померлих по чотирьом було проведено розслідування, які показали, що всі смерті ненасильницькі і (попередньо) в результаті ішемічних хвороб серця. Один з померлих 1977 р.н., системно вживав наркотики.

З 29.08 - батькі розшукують сина, 2000 року народження, який пішов з дому і не повернувся, так і не вийшов на зв'язок, подробиці встановлюються.

29.08 до хірургії - з опіками була доставлена жінка 1939 р.н. Мешкала одна, варила яйця, погано себе почувала, відчула запоморочення, не смола зорієнтуватися і на ній загорівся рушник, а потім і одяг. На крик прибігли сусіди, вибили двері, доставили в лікарню у важкому стані, але постраждавша померла.

За тиждень сталося 8 крадіжок -

- телевізор з нежилого будинку, який використовувався під дачу

- у магазин "Купець" на Новоселівці зайшла компанія 2 жінки чоловіки з дитиною, не місцеві, приїхали на білому авто з боку міста. Один викрав з каси 2 тисячі грн. Сіли і поїхали в бік міста. Вилучено відео з внутрішнього відеоспостереження.

- на проспекті Ломоносова ("Супутник") вночі розкрили підвальне приміщення (підсобка), де мешканці зберігають велосипеди, вибрали найкращий і поїхали.

- на вулиці Європейска обікрали Геокадастр. Була «обчищена» скляна прибудова, де зберігали системні блоки, монітори, іншу оргтехніку. Збиралися списати. Розбили скло і винесли. Під охороною не було.

- У бидунку на вул.Ціолковского (де «Челентано») в підвальному приміщенні вирізали приблизно 50 метрів кабелю Укртелекому.

На вул.Лівобережна в ході розпивання спиртних напоїв дівчина вкрала у знайомого мобілку і здала в Ломбард. Громадянка встановлена. Заходи щодо повернення телефону до неї приймаються.

1 вересня була біля с.Курдюмівка вирізана не робоча труба каналу Сіверський Донець-Донбас.

Працівники поліції виявили це в полях, в 3 км від Горлівки. Слідчо-оперативна група приїхала, оглянула ділянку, що могли описала. Але почався обстріл і робота припинилася.

Це старі труби, по яких вода не тече.

115 кущів дикоростучих конопель вилучено в с. Попов Яр. Кутовий будинок навколо поля, раніше судимий (в минулому році також вилучили понад 200 кущів конопель), у дворі все зарасло коноплями. А також всі сараї і кролятнікі були заповнені сухою і приготованої до вживання марихуаною. Відправлена ​​на експертизу.

Шахрайство Альфа-Банку, БУДЬТЕ ОБЕРЕЖНІ!!!:

29 серпня - колишній співробітник Альфа-Банку шахрайським шляхом заволодів мінімум тисячею гривень. Взяв кошти на відкриття депозиту, щоб покласти на рахунок. Але депозит не відкритий і гроші на рахунок на надійшли. Систематично приходили відсотки і СМС. Не було підозр. Коли ж треба було перезаставити гроші - їх не виявилося. Встановлюється механізм розкрадання коштів.

30 серпня 60 тисяч грвень вкрали також з Альфа-Банку - у іншої людини. Є гарантійна розписка.

1 вересня 2 тисячі грн містянен перечислив на покупку в Інтернеті за товар. З кінцями...

Подробиці самогубства жінки, що сталося в кінці серпня. Це психічно хвора, середніх років, яка перебувала на обліку, кинулася з 4-го поверху. Жила з сестрою. Залишила посмертну записку.

 

ПО ІНФОРМАЦІЇ КОСТЯНТИНІВСЬКОГО ВІДДІЛУ ПОЛІЦІЇ