Хочете в Костянтинівці Україну - а хрен вам!

Як і очикувалося, антиукраїнська влада Костянтинівки надала антиукраїнську відповідь на електронну петицію:

На Вашу електронну петицію щодо надання звання почесних громадян міста Сергію Ісаєву та Івану Зубкову повідомляю наступне:

Згідно з Положенням  про присвоєння звання “Почесний громадянин міста Костянтинівки”, затвердженим рішенням міської ради від 21.03.2019 № 6/92-1768, право присвоєння звання «Почесний громадянин міста Костянтинівки» належить виключно Костянтинівській міській раді. Звання «Почесний громадянин міста Костянтинівки» присвоюється лише один раз за життя і є довічним. Посмертно зазначене звання не присвоюється.

Право висування кандидатур претендентів на звання “Почесний громадянин міста Костянтинівки” належить:

- постійним комісіям  Костянтинівської міської ради;

- трудовим колективам підприємств, установ, організацій міста, їх профспілковим комітетам;

- міським партійним осередкам та громадським об’єднанням.

Внесення змін до рішень міської ради здійснюються в порядку та строки, передбачені вимогами Регламенту Костянтинівської міської ради, Законом України «Про доступ до публічної інформації».

Міський голова    С.Д. Давидов

=========================

Але в петиції було прохання ЗМІНИТИ ПОЛОЖЕННЯ З ВНЕСЕННЯМ МОЖЛИВОСТІ ПРИСВОЮВАТИ ЗВАННЯ ПОСМЕРТНО!!!

(повний текст петиції нижче)

Але влада зробила вигляд, що цього в Петиції немає. Хтоб сумнівався! 

МИ ВИКОНАЛИ СВОЄ ЗАВДАННЯ - ЧЕРГОВИЙ РАЗ ДОКАЗАЛИ, ЩО ВОНИ БУЛИ ТА ОСТАЮТЬСЯ АНТИДЕРЖАВНИМ КУБЛОМ, ЯКИЙ ЩЕ Й КРАДЕ З БЮДЖЕТУ ГРОШІ НА СВОЇ НАЙБІЛЬШІ В КРАЇНІ ЗАРПЛАТИ.

Вони не хочуть шанувати наших героїв!

Ясна річ - як і Небесної сотні, Герої сучасної війни з Росією, такі люди, як О.Тихий та інші - для них вороги.

НАШІ РИГІ, ЯК ЗАВЖДИ, САМІ УМНІ!

Але, подивіться, будь ласка лише на частку міст, де дають таким героям посмертне звання: Маріуполь, Слов’янськ, Ужгород, Суми, Івано-Франківськ, Бердянськ, Чернигів, Умань, Бровари, Кривий Ріг, Черкаси, Нововолинськ, Козятин, Миколаїв, Харків, Мукачево, Чортків, Кременчуг, Трускавець, Черкаси, Ахтирка, Луцьк, Крижопіль, Коломия, Житомир, Кропивницький, Рівне, Калуш, Березне, Южний, Волинь, Тернопільщина, Запоріжська обл., Червоноград, Шепетівка, Хмельницький, Токмак, Ковель, Жмеринка, Миргород, Біла Церква, Канів.

Чуєте - Маріуполь та Слов’янськ може, а наші депутати можуть тільки себе та своїх друзів “потчувати” такими привілеями.

На мою думку, ми повинні відрізнятися від всієї України і надавати таке звання не тільки своїм загиблим, але й всім героям АТО (наприклад, загиблим кіборгам та обов’язково нашім — Олександру Пономарьову та Андрію Костіну), що територіально находилися в наших містах та районах.

Я говорив з замполітами, які ховали хлопців. Для родичів така відзнака, особливо з місця, де їх рідні пролили кров, буде хоч маленькою, але віддушиною.

====================================

СУТЬ ЕЛЕКТРОННОЇ ПЕТИЦІЇ

Присвоїти звання Почесний громадянин міста (з проведенням всіх необхідних процедур, у тому числі змінення «Положення про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Костянтинівки» з внесенням можливості просвоювати звання посмертно, погодження з родинами тощо):

Ісаєву Сергію Володимировичу (народився та мешкав у Костянтинівці):

з початком війни активно долучився до волонтерського руху донбаського відділення ГО «Схід та Захід єдині», 2015 року добровольцем пішов до війська, 25 квітня 2016року загинув під час виконання бойового завдання, по смерті залишив дружину та двоє неповнолітніх дітей.

Посмертно нагороджено: Орден «За мужність» III ступеня — Указом Президента України № 291/2016 від 4 липня 2016 року «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі».

https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%86%D1%81%D0%B0%D1%94%D0%B2_%D0%A1%D0%B5%D1%80%D0%B3%D1%96%D0%B9_%D0%92%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0…

Зубкову Івану Івановичу (мешкав у Костянтинівці під час несення військової служби у 90 окремому аеромобільному батальйону 81 окремої аеромобільної бригади високомобільних десантних військ Збройних Сил України, який зараз носить його ім'я):

Командир роти вогневої підтримки Іван Зубков у січні 2015 року брав участь у деблокуванні підрозділів, що боронили Донецький аеропорт. Під час одного з боїв він викликав вогонь артилерії на себе, прикривши відхід підрозділу. Загинув унаслідок підриву бойовиками другого поверху нового терміналу.

30 грудня 2015 року Президент України Петро Порошенко, ураховуючи особливі заслуги перед Батьківщиною Івана Зубкова та зважаючи на зразкове виконання поставлених завдань особовим складом, своїм указом постановив присвоїти ім'я Героя України старшого лейтенанта Івана Зубкова 90 окремому аеромобільному батальйону 81 окремої аеромобільної бригади високомобільних десантних військ Збройних Сил України.

Нагороди:

Звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка» (10 червня 2015, посмертно) — за виняткову мужність, героїзм і самопожертву, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності Української держави, вірність військовій присязі, медаль УПЦ Київського Патріархату «За жертовність та любов до України» (посмертно), в березні 2016 року на фасаді Деражнянського НВК ЗОШ № 2 встановлено меморіальну дошку, в Летичеві на Хмельниччині існує вулиця Івана Зубкова.

Указом Президента України № 729/201 90-му аеромобільному батальйону 81 окремої аеромобільної бригади була присвоєна назва «90 окремий батальйон імені Героя України старшого лейтенанта Івана Зубкова»

https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D1%83%D0%B1%D0%BA%D0%BE%D0%B2_%D0%86%D0%B2%D0%B0%D0%BD_%D0%86%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87