Обережно переїзд!

Залізничні переїзди є досить складними елементами вулично-дорожньої мережі, які вимагають від водіїв особливої уваги та беззаперечного виконання Правил дорожнього руху. Порушення елементарних правил безпеки при їх проїзді, часто призводять до ДТП з тяжкими наслідками, тому до порушників вживаються жорсткі заходи реагування.

Костянтинiвська дистанцiя колii: нагадує: водіям варто пам’ятати, що рух через залізничний  переїзд заборонено у таких випадках:

- черговий по переїзду подає сигнал заборони руху – стоїть до водія грудьми або спиною з піднятим над головою жезлом (червоним ліхтарем чи прапорцем) або з витягнутими в сторони руками;

- шлагбаум опущений або почав опускатися;

- увімкнено заборонений сигнал світлофора чи звукову сигналізацію;

- за переїздом утворився затор, що зможе змусити водія зупинитися на самому переїзді;

- до переїзду в межах видимості наближається поїзд.

Якщо проїзд через залізничну колію заборонено, водій повинен зупинити свій транспортний засіб перед стоп-лінією, відповідним дорожнім знаком, шлагбаумом, світлофором так, щоб бачити сигналізацію, а у випадках, коли такі засоби організації дорожнього руху відсутні – не ближче 10 метрів до найближчої рейки.

Шановні учасники дорожнього руху! Дотримуйтесь вимог Правил дорожнього руху! Поважайте один одного та будьте взаємоввічливими на автодорогах!