Друга сесія нового скликання: в єдиному пориві!

Ця сесія пройшла за пів години. І це, коли ще не були створені депутатські комісії.

Сказується плідна співпраця на Робочій групі.

Розглянули питання:

1. Прийняли новий Регламент міськради. Голова сказав, що він не сильно відрізняется від попереднього, але відмінності є і вони цікаві - одноголосно всі присутні 35 депутатів (Стадник, Ділін - хворі, Петров - запізнився, але потім приєднався). 

Регламент тут є - див.нижче.

Ю.Разумний виступив на захист депутата від "Слуги народу", якій запізнився і голова сказав, що він не може приймати участь у голосуванні, тому що не зареєструвався. Юрій Григорович пояснив, що треба знову всім перереєструватися, щоб не обділяти депутата. Всі підтримали. 

2. Про утворення постійних комісій, затвердження їх складу, затвердження Положення про постійні комісії:

Подивіться - жодної керівної посади в комісіях маленькі фракції не отримали. Дві - ОПЗЖ, дві - ОППО-блок.

Кинули? Ні, скоріше всі визнали, що у них ще замало досвіду, та й вони погодилися.

Але є ще одне питання - подивіться на рішення по комісіях - там чомусь забули(зневага?) написати депутатів від "Нашого краю"!

3. Про присвоєння рангу міському голові. 

Тут був цікавий казус - О.Азаров разом з депутатами проголосовував за те, щоб йому було присвоєне звання держслужбовця та до зарплатні він отримав 15% надбавки. 

Але це порушення закону - конфлікт інтересів! Але він прогавив. І тут на сцену піднявся Ю.Разумний та шепнув голові - що він не правий. Рішення було переголосовано вже без Азарова. 

Якщо б Разумний з командою були реально ворожа ОПЗЖ політсила, могли б "здати" Анатолійовича з потрахами. Але пожаліли. 

Але все ж таки не все було гладко. Одна людина це не підтримала - молода депутатша від Оппо-блока Юлія Жулковська.

На наше питання - Чому вона це зробила?, вона відповіла, що це її особиста справа. Але ж вашим виборцям це цікаве?, - не заспокоїлися ми, - Так пусть виборці звертаються до мене, я скажу, - відповіла Юлія Бахтіярівна. Незрозуміла логіка - журналіст не виборець? 

Що ж, спишимо на недосвіченість.

5. Про прийняття земельних ділянок сільськогосподарського призначення з державної власності у комунальну власність.



6. Про прийом майна, підприємств, установ із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, що знаходиться в управлінні Костянтинівської районної ради, у комунальну власність об’єднаної територіальної громади м. Костянтинівки та створення комісії з приймання-передачі майна.

(рішення є на сайті міськради)

По закінченню депутати розбилися по комісіях та вирішували оргпитання. 



  

Що - у нас знову монобільшість Партії Регіонів, яка на виборах разбилася на дві Оппо? Експерт А.Меланченко не згоден: "Це нагадує не Партію Регіонів, а стару добру більшість "За Єду"!".

А "Наш край" та "Слуги" тоді що - займають нішу, яку 10 років займали комунисти?

Відмітемо, що секретар міськради Д.Коржиков вже три засідання та апаратну нараду проводить мовчки. Схоже, він тепер у ролі мовчазного Сергія Давидова...

Вложение Size
Регламент.doc 330.5 КБ