Наша родзинка, один з головних екскурсійних об'єктів Костянтинівки під загрозою знищення!

Щойно нам подвонили з нашого музею і зтурбовано повідомили - до міськради прийшов лист з вимогою негайно виконати закон по декомунізаії та зруйнувати надпис "Наша цель - коммунизм!".

Що робити - питають працівники культури? Робити те, що й робити - продовжувати створювати в цьомі місці об'єкт туризму під умовною назвою "Цвитар комунізму". Створити умови для безпечного відвідування цього місця - щоб нічого не впало на голову, щоб ніхто не зміг забратися та травмуватися на руїнах, перекрити дорогу, щоб сюди не возили сміття, дати можливість вільному простору "ДРУЗІ" продовжувати тут проводити неймовірний Мостфест (хочуть цього літа).

Дати відповідь тим, хто написав цей запрос (ГО "Паперовий фронт"), що тутпроводиться купа заходів, що це є декорація, яка використовується, як арт-обєкт, що далі тут буде створюватися Алея ідолів, куди звезуть та встановлять всі памятники, які були знесени по декомунізації в нашому краї. Ще й написати, що це не в місті масового користування, що, щоб дайти туди треба ні 1-2 км пройти по зруйнованій промзоні.

До речі, ми звернулися до керівництва Обласної організації спілки краєзнавців України - і вони підтримали необхідність збереження цього неймовірного об'єкту. До речі - чому не побачили ще один лозунг на іншій (ще живій) будівлі - "Идеи Ленина бессмертны!".

Все це можна буде зробити, якщо влада міста і, перш за все, керівники культури не будуть в розпачі(як це стало, коли прийшов лист зняти пам'ятну дошку з будівлі вокзалу, що тут працював на паравозі один з братів Котєльнікових, який загинув на Дальному Сході на пограничній аставі - вони промовчали і тоді "лупанула" прокуратура, то й зняли цю ні в чому не винну дошку!), а напишуть те, що допоможе залишити наші цікавинки.

Свій край треба знати, любити та захищати від нападків всяких незрозумілих фігур, незалежно від того - яка історія в нього була. Ні тільки гламурно-глянцева! 

До речі - невже нова влада, як і попередня боїться звертатися за допомогою в таких ситуаціях до служби безпеки? 

Ну у тих (багато хто й залишився) було рильце у пушку, тому зрозуміле, а ці???

   

https://frankensstein.livejournal.com/161150.html