Коли Прелесне прийшло до нас

Ох і повезло ж Іллінівській школі, що три роки тому, коли її робили опорною, то не здали на початок навчального року. І вчителі весь місяць просто неба водили дітей по музеях, бібліотеках та цікавинках Костянтинівки та її околиць. Освітянам це сподобалося, вони це закріпили та стали проводити постійно.

Ось 3 вересня цього року старшокласників знову вивели на свіже повітря і привели до міської центральної бібліотеки (гарно що Іллінівка через поле!). Тут їх чекала лекція наукового співробітника Донецького обласного художнього музею Оксани Турієць.

Присутніх ознайомили з картинами, які малювали молоді та маститі художники, а також викладачі Шкіл мистецтв Донеччина у травні 2019 року на пленері у селі Прелєсне під Словянськом. Цікаве, що перемогла у конкурсі наша землячка Лідія Шапран (до речі, онука співробітниці Костянтинівської бібліотеки).

Мова йшла також про значну особистість нашого краю — Олександра Шевченко, який започаткував та все життя віддав на створення музею українського побуту та галереї дитячого мистецтва у Прелесному. 5-е місце зайняла теж наша землячка Аліна Макарова (у обох одна викладачка ПСМНЗ «Костянтинівська школа мистецтв» О.Кравчук). Хлопці та дівчата залюбки пірнули у світ мистецтва та мальовничі види рідного краю.

В.Березин