Півень про Чорновола і не тільки

Яскрава людина завжди цікава. 16 березня в нашій центральній бібліотеці з нагоди 80-річчя від дня народження видатного політичного і державного діяча, правозахисника, Героя України В.Чорновола відбулася творча зустріч з Володимиром Федоровичем Півнем, заступником директора з наукової роботи КЗК «Донецький обласний художній музей», кандидатом філологічних наук, керівником Дружківського міського об'єднання Всеукраїнського товариства "Просвіта" ім. Тараса Шевченка (з 1990 року!) і ще багато чого.

Він, окрім культуролога та лінгвіста, ще й чудовий поет та художник. Володимир Федорович розширив завдання зустрічі та провів її у формі круглого столу «Культура і політика: точки дотику і шляхи взаємодії».

Присутні працівники шкільних бібліотек міста та  громади спочатку були дещо збентежені, бо тут і дохристиянська Рідна Українська Віра, цінності Майдану та Європи (ми бачили по очам, як це не сподобається деяким працівникам шкіл) та антиросійський заряд доповіді. Але як без цього може людина, яка все життя віддає відтворенню української корінної Донеччини. Нагадаємо, що Володимир Півень один з перших зробив спробу доторкнутися до особистості нашого видатного Олекси Тихого. Під час заходу були обговорені шляхи взаємодії робітників сфери культури та органів влади різних рівнів.

Художник розбавив бесіду картинами та світлинами Али Горській, Панаса Заливахи та інших  лідерів українського дисидентського руху. Це було влучно і актуально.

В. Березін