Про «Покотигорошка» і не тільки

Ювілейний марафон набирає обертів! На осінніх канікулах до нього приєдналися учні театрально-хореографічного відділу - присвятили 60-річчю школи мистецтв виставу «Покотигорошко» (за мотивами української народної казки).

Яскраве дійство створене від А до Я  виключно силами школи. З декораціями допомогли художники О.Кравчук, О.Новосельська, Ю.Держановська, над костюмами  попрацювали золоті руки Лариси Михальчук., постарались звукорежисер Н.Сидоренко і режисер по світлу О.Педченко. Гармонійно «вписались» у казку хореографічні номери дівчаток з ансамблів «Пірует» і «Першоцвіт» керівники І.Луценко, К.Юсіфова, переконливо зіграли юні актори.

Сценарист і постановник вистави – Блотницький Р.А. Вже п’ятий рік Роман Андрійович керує театральним класом і є єдиним викладачем 36 талановитих, дуже різних, емоційних, галасливих і непосидючих маленьких акторів від 6 до 15 років. «Сам собі режисер», так би мовити., буквально. Роман – автор сценаріїв і режисер-постановник більш 10 вистав різних форм. Це драматичні дійства, казки, мюзикли, вистави з елементами обрядових дій. Усі вони з успіхом пройшли на сцені великої зали і завжди захоплювали глядача видовищностю і професіоналізмом.

Направлення театрального класу є драматичний театр. Діти отримують уроки акторської майстерності, засвоюють основи сценічного руху і сценічної мови, ритміки і танцю, вчаться користуватись гримом і працювати з мікрофоном, мають постійну можливість сценічної практики.

Майже усі шкільні концерти блискуче ведуть учні-театрали. Деякі з них приймають участь у обласних, всеукраїнських і міжнародних конкурсах, завжди успішно.

Одна з останніх перемог – 1 місце у Всеукраїнському конкурсі Art Tavria Fest (м.Херсон), де Роман Блотницький виступив дуетом з випускницею свого класу Настею Алексєєнко.

Звісно, не усі учні театрального класу стануть акторами або режисерами. Але навчання у школі мистецтв нікому не стане у заваді. Артистизм і впевненість у собі, володіння мовою і легкістю у спілкуванні, готовність до публічних виступів, комунікабельність, оптимізм, віра у свої сили,  вміння проявити лідерські якості – усе це стане у нагоді на будь-яких життєвих шляхах.

Костянтинівська школа мистецтв