Я люблю тебе, "Калина"!

Пісня солов'їна аж до неба лине,

В горі не загине і не чекай.

Все в нас з вами буде,

Бо ми добрі люди,

Тільки ти цю пісню не забувай.

Це слова однієї з найулюбленіших пісень ансамбля “Калина” Предтечинського СБК, який нещодавно відсвяткував свій 10-річний ювілей в званні “народний аматорський колектив”.

У репертуарі НВА “Калина” українські народні пісні провідних українських композиторів. Учасники колективу різного віку, але любов до пісні об'єднала всіх.

Мені, як засновнику та директору цього колективу, дуже приємно, що нашу “Калину” запрошують на різні свята, які проходять у нашому районі на дні сел Куртівка, Бересток, Іванопілля, Білокузьминівка, Миколаївка, Тарасівка та інші.

Але кожен із учасників мріяв показати себе й набратись досвіду у сильніших колективів.

Ось і здійснилась мрія - ми отримали запрошення взяти участь у ХV Іспанському регіональному фестивалі народної творчості “Калинові обереги” (Вижницький район, Чернівецька область), та у дні міста Вижниця.

Щоб гідно показати свою майстерність, в СБК з ранку і до вечора на протязі 2-х місяців проходили заняття з вокалу. Учасники знаходили час в таку відповідальну для села пору, це дійсно добрі талановиті люди, і я хочу висловити вдячність нашим учасникам: Любові Проценко, Дарині Літвіновій, Єлізаветі Проценко, солісту ансамбля “Калина” Юрію Лосєву, художньому керівнику СБК Оксані Сорокі та побажати вам творчих успіхів, натхнення та вдячних шанувальників пісні.

Щиро дякую в.о. с/голови Поповій С.В. та депутатам Предтечинській с/ради за підтримку у вирішенні пошиву сценічних костюмів, заступнику голови Костянтинівської райдержадміністрації Лоцман В.І., колективу РБК “Ювілейний” на чолі з директором Іваніною М.Т. за те, що подарували змогу стати учасниками регіонального фестивалю народної творчості.

Треба жити, як співати,

А співати - наче жить,

Людям душу віддавати,

А інакше болить.

Лідія Удовенко, директор Предтечинського СБК.