Перша домашня гра — «Колос» тримає удар!

12 вересня, на стадіоні «Металург», в рамках ІІ туру Чемпіонату України з футболу дитячо-юнацької футбольної ліги серед команд U-17 та U-15 (перша ліга) грав наш ДЮСШ “Колос”, який зараз є своєрідною збірною Костянтинівської громади та ФК «Луганщина» (обласного ліцею-інтернату фізкультури у Кремінній).

Це була перша гра такого рівня в нашому місті після 50-річної перерви. Погано, що, як не давали рекламу у соцмережах, як не писали про цей важливий день в історії костянтинівського футболу, але людей могло прийти й більше. Хоча під час карантинних заходів це не погано. Просто сумно, коли чуєш на стадіоні від людей похилого віку, що мешкають поряд: “Випадково зайшли, а тут таке. Добре, що не прогавили!”. І від батьків: “Ось би раніше узнали, обов’язково своїм малим би сказали — це ж такий рідкісний живий футбол, хоч і юнаків, але національного рівня”. Але нічого — десь відсотків 15-20 глядацьких місць було заповнено (свої вболівальники, та команди, які не грали). Прийшли навіть й ветерани нашого футболу, що грали у 70-х роках. До речі, вони запропонували разом з наступними іграми організувати матч ветеранів, щоб всі побачили, що ще є “порох у порохівницях”!

Юні футболісти змогли створити справжнє дійство на стадіоні. Билися до останнього. Декілька разів на поле викликали лікарів, а одного разу, навіть, по кромці проїхала швидка. Запекле протистояння втілилося у 10 голів за два матчі. Старші (U-17) зіграли 2:5, при чому другий тайм виглядали гідно — 1:1. Молодші (U-15) програли 0:3, але перший тайм вистояли — 0:0.

Ми поцікавилися у представника Федерації футболу, який був присутній на матчі, щодо умов гри. Він сказав, що все пройшло на достатньо високому рівні. Маленькі зауваження по процедурі костянтинівці обіцяли виправити.

Тренер та директор ДЮСШ “Колос” Ігор Жарков після матчу поділився своїми думками:

«Хочу нагадати, що ми — дебютанти чемпіонату України з футболу, але є чемпіонами та неодноразовими призерами дитячих чемпіонатів з футболу Донецької області. ФК «Луганщина» на Чемпіонаті України виступає вже втретє та продовжує спортивну славу Луганського обласного ліцею-інтернату фізичної культури і спорту. А ще наші хлопці, в більшості, молодше на рік за своїх суперників. І все ж, «Колос» тримає удар!

Ситуація досить не проста. Кращих ми пороздавали. Намагаємося посилюватися 2006 р.н. з довколишніх населених пунктів. Але проблема в незіграності та відсутності постійного спільного тренувального процесу. Потрібен час. Найближча гра буде дуже важка з Сумським обласним ліцеєм-інтернатом спортивного профілю «Барса», на який працює вся область. Завдання гідне. Далі, думаю, буде легше. Головне — знайти зацікавлених у розвитку свого футболу у місті та районі. Без фінансування ми довго не протримаємося. Якби протрималися рік, а на наступний сезон утримали всіх, то там вже буде результат. Наш вік 2007-2008 роки народження. Наш наступний суперник «Барса» збирає молодь зі всієї України. Там відмінні умови. Проти нас гратимуть троє з Донецької області. Один з них наш вихованець!».

В будь-якому випадку,  ми вдячні хлопцям та керівництву “Колосу”, що дарують нам надію та свято справжнього, живого футболу. Тож 3 жовтня всіх чекаємо на ст. «Металург», де ми будемо приймати грізний ФК «Арсенал» з м. Харьков!

В.Березін