Пропозиції кандидата на посаду директора Костянтинівської ДЮСШ І.Жаркова

Редакції газети «Провінція» стало відомо, що у зв’язку з реорганізацією Костянтинівської ДЮСШ (тепер це буде ДЮСШ об'єднаної тергромади) буде проведено конкурс на посаду директора цього закладу. Знаючи, що директор районної ДЮСШ “Колос” буде балотуватися на цю посаду, ми звернулися до Ігоря Володимировича з проханням надати своє бачення розвитку нашої ДЮСШ. Звертаємося до всіх інших кандидатів з проханням також висловити свої пропозиції. Нагадуємо, що спортом у місті тепер керує начальник Управління культури, молоді та спорту міськради, тому “за замовченням” директор ДЮСШ буде перейматися взагалі спортом Костянтинівки.

Резюме:

Народився 24.12.1983 р. у м. Костянтинiвка. Пiсля закінчення ЗОШ №6 у 2001 роцi, поступив до Донецького держінститут здоров'я, фізичного виховання та спорту, який закінчив у 2005 роцi (спецiалiст зi спортивного менеджменту та викладач фiзичного виховання). До 2014 року працював у Донецьку викладачем фізичного виховання ЗОШ №102, тренером з футболу та футзалу ДЮСШ "ДОНТЕКС", тренером з футболу фiлiалy ФК “Металург” Донецьк, першим заступником керуючого справами Фонду розвитку iгрових видiв спорту. У 2014 р. повернувся до рiдної Костянтинiвки. З 2014 по 2015 рiк працював викладачем фiзичного виховання Костянтинiвськоi гiмназii, з 2015 року - директор та тренер-викладач ДЮСШ “Колос” Костянтинiвського району. У 2020 р. отримав лiцензiю “B”, що дозволяє тренувати професіональні клуби першої та другої лiги Вiддiлення футболу.

Досягнення ДЮСШ “Колос” під керівництвом І.Жаркова:

Відділення футболу - чемпiони України з футзалу 2018 р. по АПК ”Колос” серед команд 2008 р.н., переможцi Схiдної конференції Чемпiонату Украiни з футзалу УДЮФЛ серед команд 2008 р.н., сезон 2018-2019 - учасники фiнальної вiсiмки кращих футзальних команд України, чемпiони Донецькоi областi з футболу та футзалу серед команд 2007 р.н., 2008 р.н., багаторазовi переможцi мiжнародних та Всеукраiнських турнiрiв з футболу та футзалу.

Вихованці продовжують свiй шлях в провiдних футбольних академiях України (акад. ФК “Динамо” Київ, академія ФК ”Шахтар” Донецьк, академiя ФК ”Карпати” Львiв).

Вiддiлення боксу - призери Чемпiонату України, багаторазовi чемпiони Донецької областi. Єва Єриш визнана найкращою боксеркою у Донецькій області сезону 2018.

Вiддiлення греко-римської боротьби - бронзовi призери Чемпiонату України, чемпiони Донецької області.

Вiддiлення волейболу - бронзовi призери Чемпiонату Донецької області сезону 2017.

Мета:

Внести кардинальний перелом в розвиток спорту. Досить топтатися на місці. У нас є команда однодумців і людей, які хочуть реальних змін. Головний месидж- спорт доступний кожному! Необхідно відкрите обговорення розвитку спорту, як мінімум, на п'ять років, із залученням громадськості та засобів масової інформації. Також вкрай важливе зберегти команди районної ДЮСШ на досягнутому рівні.

Пропозиції:

Всім відомо, що у зв'язку з територіальною реформою утворилася Костянтинівська ОТГ, і на даному етапі відбувається злиття міста і району в різних сферах, в тому числі і в спорті. У мене є чітка позиція і план по кардинальним змінам напрямку розвитку спорту. Протягом багатьох десятків років у місті не розвиваються і блокуються ігрові види спорту. У міській ДЮСШ відсутні відділення баскетболу, волейболу, футболу (як такого). Ми всі поважаємо традиції та досягнення легкої атлетики та греко-римської боротьби, більш того, маємо так само план розвитку цих відділень.

Але це зовсім не означає, що потрібно рубати ігрові види спорту, де представлена величезна кількість жителів нашої громади.

Досить сказати, що тільки в місті, окрім футбольної команди ДЮСШ "Колос" (де за різними віковими групами займається близько 150 дітей), також існують приватні футбольні команди "Фортуна", "Донбас", "Костянтинівка".

Ігри чемпіонату Донецької областi по футзалу проводимо як господарі в Дружківці, тоді як спортзал міської ДЮСШ зайнятий борцями, які повинні працювати на килимі. Я маю чіткий план реконструкції покриття ігрового спортивного залу, і для цього не потрібно використовувати бюджетні гроші (спонсорська допомога під розвиток).

Поява повноцінного ігрового спортивного залу в громаді - це новe активнe спортивне життя.

Ми вже почали відродження баскетболу, в планах вийти на обласний рівень протягом півтора року.

Існує пропозиція федерації футзалу України про відкриття на території громади спеціалізованого футзального класу, більша частина фінансування цього проекту від всеукраїнської федерації (проблема була у відсутності спортивного залу потрібного розміру). Відродження в місті волейболу - на який є і буде попит.

Велика кількість проектів - пов'язаних з масовими заходами та способами відбору з різних видів спорту (фінанси на проведення цих проектів так само не бюджетні, фонд розвитку ігрових видів спорту). Крім дитячого спорту, потрібно пожвавлення дорослого масового спорту. З появою спортивного залу наші футзальні і баскетбольні команди перестануть їздити у вихідні дні для участі у відкритих першостях чемпiонату Дружківки та Покровська, а будемо проводити свій чемпіонат і приймати гостей.

Це абсолютно новий етап в спортивному житті громади. Окремим пунктом плану розвитку на найближчі п'ять років - відновлення легендарного "колізею", стадіону "Автоскло" (в даний час стадіону "Рекорд"). За три роки вкладено душу, фінанси і величезна кількість сил нашої дружної і великої родини "Колос". Ми дякуємо голову Костянтинівської громади Азарова Олега Анатолійовича і секретаря Коржикова Дениса Віталійовича, які відвідали наш «Колізей» і висловили думку, що стадіон повинен жити. Тут займається велика кількість дітей, відділення футболу, з весни готові приймати відділення легкої атлетики, на стадіоні є бігові доріжки, сектори для метання та штовхання ядра, стрибкові ями.

Окремою графою в плані йде розвиток відділення боксу. Завдяки підтримці Дмитра Олександровича Штагера і активного тренера Харькіна Дениса Миколайовича вдалося врятувати будівлю Костянтинівської гімназії, де в спортивному залі з'явився СК "Нокаут".

Важливим кроком є відкриття відділення інваспорту, для реабілітації дітей інвалідів. Завдяки спонсорській допомозі з'явилося шість тренажерів, є ідеї і план дій. Спорт -це важлива складова в житті громади. За п'ять років без вкладень і умов, на фанатизмі, є не одноразові чемпіони Донецької областi по футболу, чемпіони України з футзалу, переможці різних міжнародних турнірів з футболу та футзалу, через 48 років домоглися дозволу від федерації футболу грати в першій лізі чемпіонату України з футболу ДЮФЛ.

Ігор Жарков.