У Костянтинівці розпочався весняний призов

2 березня, після брифінгу, у Костянтинівському об’єднаному міському військовому комісаріаті сільські голови отримали повістки для роздачі призовникам. З початку поточного місяця працівники військкомату розпочали оповіщення молодих чоловіків про призовну кампанію. Під час весняного призову 19 чоловік з Костянтинівки та Костянтинівського району відправляться на строкову службу. Відбиратимуться хлопці від 20 до 27 років, у яких немає судимості, та які пройдуть медичну комісію.

«Ми повістки роздаємо сільським головам. По місту поки намагаємося розіслати їх поштою. Якщо хтось не з’явився, ми створюємо мобільні групи - з наших представників, працівників ЖЕКів та виконкому, мобільна група їздить та оповіщає юнаків за місцем прописки», – розповів заступник військового комісару Костянтинівського об’єднаного міського військкомату Владислав Ткачов.

Після отримання повістки призовник повинен самостійно прибути до військкомату. Є випадки, коли людина може не з’явитися за викликом з причини тяжкої хвороби або через смерть близьких родичів тощо. У повному обсязі ці чинники прописані у законі України про військовий обов’язок і військову службу. Якщо чоловік безпричинно проігнорував повістку, то це вже є адміністративним порушенням. Він повинен буде сплатити штраф у розмірі до 10 неоподатковуваних мінімумів. А ухилення від призову на військову службу є кримінальним злочином і передбачає до 3-х років позбавлення волі.

Для покращення роботи міських та районних військкоматів у минулому році в Україні було створено автоматизовану інформаційно-телекомунікаційну систему – єдиний державний реєстр військовозобов’язаних. Вже наприкінці 2018 року вона запрацює і в Костянтинівці.

Ю. Дерека, АКМЦ

Від  редакції

Як повідомляє військова комендатури м. Костянтинівка, зараз її силами проводяться заходи щодо розшуку військовослужбовців, які самовільно залишили військові частини або місце несення служби, переховуються від органів слідства або суду.

Також комендатура надає контактні телефони для прийняття інформації та надання всебічної допомоги військової комендатури м. Костянтинівка: 063-987-65-67, 067-445-10-54.