Звернення до молоді

Дорогі наші діти та онуки, дуже прошу вшановуйте людей старших, хоча б, за 50 років!Робіть просту річ - уступайте місця, під час поїздок, у любому транспорті! Старість та неміч приходить до кожного, повірте мені! І ніхто не знає яке в нього буде здоров'я.

Учора в маршрутку зайшли 2 бабусі десь 75-80 років з палицями, малесенькі, чистесенькі, сором'язливі. Стали біля молодого хлопця 20-23 років. Хлопець сидить без реакції. Я звертаюсь до нього і прошу дати можливість сісти бабусі. Чітким та гучним голосом хлопець заявив - я заплатив за це місце! Маршрутка була повнісінька людей і ще десь 4 молодика, але всі не реагували.

Жіночка похилого віку стала казати, що соромно бути такою людиною, а хлопець каже, я вас не образив, не чіпляюсь і ви відчепіться від мене, я грамотна людина, навчаюсь у вищому закладі. Ми попередили, що сфотографуємо його та покажемо фото всьому місту, щоб знали що цю людину не можна брати на роботу і т.д., бо вона не поважає ані старість, ані прохання оточуючих, ані самого себе. І що ви думаєте? Хлопець як сидів так і не встав, хотів вибити телефон у жінки, щоб не сфотографували.

Висновок: ніхто з молодих пасажирів не присоромив молодика, інші залишилися байдужими до ситуації, водій мовчав, бо стариці не платять за проїзд, виходить, що всіх влаштовує така поведінка по відношенню до старшого покоління.

Хіба ж можна, втикнутися у телефон або у вікно і робити вигляд, що ви нікого не бачите? Неповага до старших містить в собі величезну загрозу як здоров'ю людини так і її успіху та звершенням. Пам'ятайте, поважаючи старших ви закладаєте фундамент свого процвітання у майбутньому.

О.Руденко, пенсіонер.

Мнение читателей

 

на статью «Їде маршрутка, Як велика собача будка...» (Провинция, № 39 (1394), от 27 сентября 2017 г.)

"«Вот если бы ты мне дала такую бумагу, от Мартыничевой, где было бы написано, что тебе можно ездить бесплатно, я бы тебя пустил в автобус», — так однажды «вежливо» ответил водитель, на вежливый вопрос — «можно ли ей проехать по пенсионному удостоверению?» — рассказывает женщина."

Наталья Абакумова: "Не раз была свидетелем хамства водителей над пожилыми женщинами (в основном). Неужели не стыдно им?! Это же как маме нахамить, наверняка они и сыновья такие же-сволочные!".

Comments

Коли  так  робить  молода  людина ,  то  у  неї  були    і  є   такі  батьки , чи  друзі , та  молода  людина   хочь  і   грамотна   як  вона  говорить ,  але  вона  не   до  всього  грамотна , бо   у  неї  немає    поваги  до  дорослих ,  а  то   вже   вона  як  той  ватнік з піднятим  носом  до  верху . А  дорослим  людям  треба  говорити  такій молоді  прямо   в  обличчя своє  ставлення  до  неї ,  тількі  тоді  така  молодь  щось   починатиме  розуміти .