Передвиборна програма кандидата на посаду міського голови міста Костянтинівка Юрія Никифоровича Роженко

Головним положенням моєї програми вважаю енергійне проведення заходів щодо подальшого відродження нашого рідного міста.

Головна ціль програми - довести всім громадянам, що відродження Костянтинівни не є тимчасовим або випадковим. Всі досягнення, видобуті нашою з вами тяжкою наполегливою працею - це все всерйоз і надовго. Я впевнений, що кращі часи нашого міста - в самому близькому майбутньому, і ми обов’язково досягнемо цієї світлої мети разом з вами.

Особливість моєї програми - відсутність чергових загальних слів і обіцянок, її положення - це та сама конкретика, яку всі ви чекаєте та яка повинна складати програму кандидата на таку відповідальну посаду, як посада міського голови. Все, що тут написано, має бути виконано чітко і в строк.

НЕ БУДЕМО ЗАБІГАТИ ДАЛЕКО ВПЕРЕД, А НАМІТИМО КОНКРЕТНИЙ ПЛАН ДІЙ НА НАЙБЛИЖЧИЙ 2006 РІК:

1 Місто повинно мати можливість самостійно фінансувати свої інфраструктури. Заради цього 85% міського бюджету будуть витрачені на соціальні заходи, в тому числі: на освіту 24 млн. грн., медицину 19 млн. грн., культуру, мистецтво та спорт 3,5 млн. грн., на житлово-комунальне господарство 2,5 млн. грн. Всі ці витрати розраховані згідно сформованого та прийнятого бюджету на 2006 рік.

Щодо підвищення доходно частини бюджету намічені наступні заходи:

- середня заробітна платня по місту буде підвищена з 615 грн. до 755 грн. (тобто на 23%), що підвищить надходження в бюджет на 1,2 млн. грн.,

- погашення заборгованності по заробітній платні в розмірі 3,5 млн.грн. підвищить надходження в міський бюджет на 300 тис. грн.,

- упорядкування земельних відносин, місцевих податків і сборів приведе до додаткових надходжень в розмірі 600 тис. грн.

2 Боротьбу з безробіттям буде продовжено. Тільки в 2006 році буде створено 2550 нових робочих місць. Крім прямого створення робочих місць за рахунок коштів місцевого бюджету буде організовано Молодіжний Центр Труда, як новий, більш ефективний помічник молоді (і не тільки) в пошуках роботи та професійному навчанні.

3 Основу економіки Костянтинівки складають промислові підприємства по виробництву будівельних матеріалів, металургії, легкої та харчової промисловості, машинобудування та хімічної промисловості. Загальний об’єм продаж в 2006 році становитиме більш ніж 1 міліард грн.!

Проаналізував роботу підприємств міста, мною запропоновано, що стратегією розвитку міста на найближчі 10 років буде подальший розвиток підприємств скляної промисловості та чорної і кольорової металургії, а саме:

- буде збудовано виробництво прокатного скла (підприємство «Стройстекло»),

буде збудовано нове виробництво по промисловій переробці скла та виробництву флоат-скла («Спецтехскло»),

- підприємства «Кристалл» та «Завод скловиробів» відновлять свої майнові права та введуть в дію три скловарні печі,

підприємство «Кварсит» випускатиме нові види продукції,

підприємства «А-Мега» та «Еколайн» розпочнуть нове виробництво та утилізацію акумуляторних батарей,

- «Костянтинівський завод металургійного обладнання» відкриє виробництво мідних катодів,

- «Костянтинівський металургійний завод», «Свинец», «Мегатекс», «Втормет» нарощуватимуть діючі виробничі потужності;

Таким чином буде забезпечено зріст об’єму виробництва на 3,5 %, об’єму реалізації до 500 млн. грн. та об’єму реалізації продукції за міжнародними стандартами - на 44 млн. грн. Технічне переоснащення, будування нових виробництв, розширення ринків продаж, покращення якості виготовляємої продукції та збільшення її асортименту дозволить в цілому по місту отримати позитивний фінансовий результат в розмірі 11 млн. грн.

4 Велику увагу я, як міський голова, буду приділяти розвитку малого та середнього бізнесу. Тільки в 2006 році від роботи 720 малих та середніх підприємств в міський бюджет буде отримано 5 млн. грн. Це значні кошти, а малий та середній бізнес, я вважаю, є опорою та перспективою міста.

5 З 2006 року почнуться роботи по втіленню в життя трьох великих інвестиційних проектів загальною вартістю більше 20 млн. євро (тобто понад 120 млн. грн.). Міський голова, а з ним і всі посадовці Костянтинівки повинні наполегливо працювати на підтвердження іміджу нашого міста, як міста со сприятливими інвестиційними умовами. Скільки ще інвестиційних міліонів, а можливо навіть і міліардів чекає приваблива перспективна Костянтинівка!

6 Економія паливно-енергетичних ресурсів — найбільш гостра проблема сьогодення. Мною та моєю командою розроблено 23 конкретних та абсолютно реальних заходів щодо цієї проблеми. Якщо ці заходи буде впроваджено, тільки в 2006 році буде зекономлено 2 млн. куб. метрів газу та 40,5 млн. квт/час електроенергії, що призведе до економічного ефекту в 12 млн. грн.

7 Костянтинівка назавжди втратить сумну славу міста з забрудненим повітрям. Дякуючи зусиллям моєї команди, в 2006 році з областного бюджету буде залучено 5 млн. грн. на заходи згідно Програми оздоровлення атмосферного повітря Костянтинівки.

8 Проблема міського траспорту суттєво полегшується: за останні півроку мого керівництва містом 56 автобусів обслуговують 15 маршрутів, відновлена робота трамваїв на маршрутах № 1 та № 3. Вже в 2006 році планується закупівля 6-ти нових, трамваїв і пуск їх по маршрутах №№ 1,2,3.

9 Якщо правильно планувати міський бюджет та грамотно господарювати, то можна отримувати до бюджету реальний прибуток. Я переконаний, що перш за все за рахунок цих коштів терміново треба підвищувати пенсії нашим похилим громадянам. Вони - наша совість, і хоча б на декілька десятків гривень, а підвищити пенсії, не чекаючі вказівок зверху, вконче треба. В 2006 році середня пенсія складатиме 415 гривень (замість 379 грн. в 2005 році). Пробачте, шановні пенсіонери, але це поки все, що реально можна зробити за рахунок коштів міського бюджету в цьому році. Дуже важко, але я даю вам святий обов’язок працювати і шукати, шукати і ще раз шукати шляхи підвищення пенсій та соціальних виплат.

4 Всі мешканці та гості нашого міста кажуть, що Костянтинівка почала відроджуватись, почала оновлювати своє обличчя. Відремонтовані: філія дитячої поліклініки, відділення дитячої лікарні, дахи та дороги першої та п’ятої лікарень, відремонтовані покрівля та спортзал шкіл №№ 13, 16, покрівля ПК «Октябрь», РАГС, паспортного столу, автовокзалу та десяти житлових будинків, відремонтовано дороги та освітлення по вулицях Калініна, Ломоносова, Леванєвського, Громова, путєпроводів «Дружба», «Сєверний» та «Южний», привокзальної площі тощо. І це тільки за останні півроку! В 2006 році мною заплановано:

- реконструкція палацу культури «Октябрь»,

- розширення мережи телефонізації сел. Сантуринівка, Новоселовка, Первомайський,

- реконструкція насосної станції та водоводів «Біла Гора» та «Лисья Балка»,

- реконструкція каналізаційних колекторів по вулицях Ціолковського та Леніна,

- введення в експлуатацію дому для громадян похилого віку,

- ремонт басейна та реконструкція грязелікарні в реабілітіційному центрі для дітей-інвалідів, - продовження реалізації програми по благоустрою і освітленню міста, продовження будівництва нового парка-скверу, відродження парку «Металургів» та привокзальної площі.

11 У разі обрання мене на пост міського голови я зобовязуюсь нерухомо стояти на захисті моралі, і традицій та духовності в нашому місті.

Ми живемо в Україні, а тому я всіляко буду підтримувати розвиток української культури. Але я не дозволю ганьбити та видавлювати із нашого життя російську мову - мову, на якої думає і спілкується більшість костянтинівців вже не одне покоління.

Я буду будувати храми, всіляко підтримувати нашу канонічну Православну Церкву, буду співпрацювати з представниками інших традиційних релігій (мусульман та протестантів), але я не буду сприяти розвитку різних тоталітарних сект та релігійно-фінансових угрупувань. Конституція України захищає свободу совісті та віросповідань громадян, але ніде не сказано, що місцеві органи самоврядування повинні створювати сприятливі умови для розвитку філій іноземних сумнівних організацій, спрямованих на підрив наших устоїв, наших традицій, наших сімей нашої Держави. Без захисту і розвитку духовності всі наші відремонтовані дороги, все наше комфортне життя буде не на користь. «Какая польза человеку если он приобретет весь мир, а душе своей повредит» (Євангеліє від Матфея, гл. 16,ст. 26).

Моя програма, з якою ви щойно ознайомились, напрацьована мною і моєю командою згідно з досвідом та потребами міста, йоге мешканців. В неї немає нічого такого, що неможливо зробити. А те, що мої програмні положення не прості обіцянки, ви, я гадаю, вже змогли переконатись. Обирая 26 березня мене на пост Костянтинівського міського голови, ви підтвердите свою довіру та надасте моєї команді відповідальність за розвиток міста на наступні чотири роки. Це велика відповідальність, але й велика довіра, яка надасть нам сили працювати.

ЧЕРЕЗ ДОВІРУ ВИБОРЦІВ ДО ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ І РЕЗУЛЬТАТІВ