Пам'ятай, ти козацького роду, тут коріння твоє проросло!

Костянтинівський навчальний центр Краматорського економіко-гуманітарного інституту, Товариство  ім. О. Тихого, Еколого-культурний центр «Бахмат», Костянтинівський осередок Національної спілки краєзнавців України за підтримки Костянтинівського міського управління освіти оголошує про проведення історико-літературного конкурсу «Пам’ятаємо своє коріння».

Конкурс проводиться для школярів, молоді та вчителів загальноосвітніх навчальних закладів і є відкритим патріотично-культурологічним заходом, який спрямований на формування й підтримку в кращих представниках талановитої української молоді риси патріота, сповненого державно-національної свідомості, історичної пам’яті, гідності, честі, совісті, любові до рідного краю, підвищення рівня культури українського слова.

Завданнями конкурсу є: популяризація української культури та мови, виявлення знань з краєзнавства, удосконалення навичок самостійного наукового дослідження, створення творчих, інформаційних, дослідницьких проектів.

Конкурс триватиме з 5 до 15 листопада 2014 року. Конкурсна робота може бути подана у формі презентації, творчої роботи (проза, поезія) у жанрі статей, есе, нарисів про історію свого роду, родове коріння мешканців Костянтинівки, Донбасу. 

Обсяг конкурсної роботи (виконаної українською мовою) не повинен перевищувати 0,2 умовних друкованих аркуша або 5 машинописних аркушів формату А4. Конкурсні роботи надсилаються на електронну адресу: [email protected] або доставляються у міське управління освіти (методичний кабінет) проспект Ломоносова б.150. Контакти за телефонами: тел. (050)9766869 або  (066)2723004.

Переможці Конкурсу нагороджуються подарунками. Автори найбільш цікавих творів здійснять разом з оргкомітетом символічне повернення до коріння – відвідають з екскурсійною поїздкою святе місце для українців – острів Хортиця. Запрошуємо до участі всіх бажаючих.

При підтримці проекту Західноукраїнського ресурсного центру “Організуємо владу громадян в Україні”.

Оргкомітет з проведення конкурсу.