Костянтинівці на "Вітрі зі Сходу"

25 років тому - у 1992 році в Донецьку на першому пісенному фестивалі "Вітер зі Сходу", незважаючи на те, що це був конкурс переважно української пісні, дебютував костянтинівський гурт "Ненсі". Тоді їх "Дым сигарет с ментолом" не було навіть схвалено журі.

Тепер 27 серпня цього року у Києві відбудеться черговий оновлений "Вітер зі Сходу", на якому виступлять біля пів сотні виконавців, більшість з яких з початком війни віїхали з Донбасу. Звучатиме рок, поп, джаз, етно та фолк.

Цікаве, що родзинкою цього фесту буде наша землячка Ольга Акулова та її "Акула-бенд", що працюють в стилі джазу, свінгу. Вона здивує глядачів іронічними та легкими текстами, які пише сама: "Танго", "Нескорена любов", "Кава та шоколад".

Ольга народилася та зікінчила музикальну та звичайну школу в Костянтинівці. В Донецьку очолювала адвокатську контору та паралельно писала музику, організувала гурт. Через війну залишила шахтарську столицю.

У важкому 2014-му переїхала до Вінніци з чоловіком, який є проректором Донецького університету та з восьмимісячною донькою, яку народила у переламний момент історії України, в день найкривавіших протистоянь на майдані. Автор та співачка не втомлюється радувати своїх шанувальників новими піснями. На фото вона виконує пісню, яку присвятила своєму другові Юрію Матущаку, що мав стати хрещеним доньки, але загинув під Іловайськом. 

Подія відбудеться на останніх вихідні серпня тому що це День Донецька та День Шахтаря. Вхід безкоштовний. Місце проведення - Хрещатий парк, сцена поблизу Арки Дружби народів. Хто буде в Києві - підтримайте нашу землячку!

Соб.інф.