Ми дізнались — що за фрукт цей шалений Макс Кідрук!

Це неймовірно, але на зустрічі з одним з найпопулярніших сучасних молодих письменників України 27 жовтня в Центральній бібліотеці був аншлаг. Неймовірно не тільки тому, що більшість костянтинівців, ясна річ, не знають Макса Кідрука, але й тому, що минулого разу він приїжджав і виступав в бібліотеці в солянці з міцними С.Жаданом, А.Любкою і, здається, був ними задавлений. Але...

Максим був таким цікавим, що не можна було наслухатися.

«Я дивлюся з точки зору вчителя, - розповіла нам після зустрічі викладач української мови та літератури 2-ї школи Надія Зубатюк. - У школярів складається враження, що література — то мертві люди. І гарно змінювати ставлення дітей до читання, коли вони бачать письменника.

Особливо такого — молодого, енергійного, успішного, освіченого. Сподобалось, що батьки прийшли з дітьми. Їх приклад дуже важливий. Якщо це цікаве батькам — будуть читати й діти! Також і про вчителів. Дитина прочитає не тому, що треба за програмою, а тому, що вам це цікаво”.

Після презентації щойно надрукованої книги «Доки світло не згасне назавжди» Макса засипали питаннями. Причому всі, хто задавав їх, гарно знали його твори. Ми “спіймали” одного з тих, хто більш всього “мучив” Кідрука питаннями - Андрія Сологуба, співробітника МНС: “В прошлом году по роду службы я был в Мариуполе и случайно попал на встречу с Максом. Купил «Де немає бога» — прочитал, втянулся. Меня до мурашек по коже тронуло прощальное письмо отца к сыну в конце книги. Потом прочитал «Жорстоке небо”, «Бот: Ґуаякільський парадокс», «Зазирни у мої сни». Достал «Доки світло не згасне назавжди», но решил не читать до презентации. Послушал и теперь с удовольствием погружусь. Я далеко не книгоман. «Сидел” только Интернете. Вот как раз произведения Кидрука «подсадили» меня на книги, открыли современную украинскую литературу. Он зародил во вне жажду к чтению, спасибо ему! Я записался в библиотеку и жду его новые вещи. Сын вот тоже попросил купить «Твердиню», - купили, взяли автограф у автора, будем читать».

Подробиці зустрічі, про всі ці найсучасні Інтернет-доповнення та штучки читайте на сайті “Провінції”. А всі його книги, якщо не можете купити, чекають на вас у бібліотеці.

В.Березін